Europas voksende muslimske befolkning

0

Den muslimske befolkninga i Europa øker i antall, og deres andel av befolkninga vil fortsette å øke, sjøl uten videre innvandring, skriver det amerikanske analyseinstituttet Pew Research Center.

Muslimene utgjør i dag 4,9% av Europas befolkning, skriver Pew, og instituttet har forsøkt å beregne hvor stor andelen og antallet muslimer vil være i Europa, land for land, i 2050. Beregningene har tatt utgangspunkt i tre scenarier: 1: ingen videre innvandring, 2: flyktningstrømmen stopper nå, mens annen migrasjon fortsetter, og 3: fortsatt stor tilstrømning av flyktninger med samme religiøse sammensetning som i 2016.

I artikkelen legger instituttet fram usikkerheten ved beregningene og hvilke metoder som er brukt for å komme fram til resultatene, så hvis man ønsker å se dem i kortene, burde det være mulig. Her er de resultatene Pew kom til, med deres egne illustrasjoner:

Scenario 1:

Scenario 2:

Scenario 3:

Det er ikke mulig å si hvor stor den muslimske andelen av Europas befolkning faktisk kommer til å bli om vel tretti år, men det er sannsynlig at den kommer til å ligge mellom de to ytterpunktene, altså et sted mellom 7% og 14%, og et sted mellom 35 millioner og 75 millioner. Mest markant vil endringene bli i et land som Sverige som har en muslimsk befolkning på 8% i dag og som i det midlere sceneriet vil ha en muslimsk andel av befolkninga på vel 20%.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelPresset Norge til krigsdeltakelse
Neste artikkelEU i Söderhavet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).