Senterpartiet roper varsko om stygge tall

0

– Sysselsettingsraten i Norge går ned år for år, viser tall vi har fått fra Finansdepartementet. Én ting gjør saken enda verre, sier Willfred Nordlund (Sp).
Andelen av innbyggere i Norge som er sysselsatt, blir stadig lavere.

Aller verst er det blant ikke-vestlige innvandrere, viser tall Senterpartiets stortingsgruppe har fått fra Finansdepartementet.

Dette skriver ABC Nyheter og fortsetter:

Andelen som deltar i arbeidslivet, er sunket fra 85,4 prosent av befolkningen utenom innvandrere i 2013, til 83,5 prosent i 2016.

Blant ikke-vestlige innvandrere er sysselsettingsgraden gått ned fra 58,8 til 56,4 prosent i samme periode. Blant innvandrere fra Afrika var under halvparten, 48,6 prosent, sysselsatt i 2016.

– Finansiering av velferdsstaten blir ett av de største spørsmålene framover. Hvor mange av oss skal være i jobb? Hvor mange skal motta velferdsgoder? Det varierer jo med alderen, sier Nordlund.

– Sysselsettingsraten for alle går ned. For befolkningen i sin helhet, vestlige innvandrere og ikke-vestlige innvandrere. Det blir færre og færre som bidrar. Det er alvorlig, særlig når eldrebølgen kommer, hvis arbeidsstokken reduseres ytterligere, fortsetter Sp-politikeren.

Når det gjelder innvandrere, konstaterer han at integreringen i arbeidsmarkedet ikke fungerer.

I virkeligheten er tallene verre enn det ser ut til fordi det ikke skilles mellom fulltid og deltid. Er du sysselsatt ei uke, regnes du som sysselsatt. Her er tallene fra Finansdepartementet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelJefe de la OTAN dice:»Adecuar puentes, carreteras y ferrovias para material bélico»
Neste artikkelGood Country Index
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).