Svensk tenketank vil avskaffe lovfestet ferie

0

I en debattartikkel i avisa Aftonbladet går den liberale tanketanken Timbro inn for å avskaffe svenskenes rett til ferie.

Forslaget fra den høyreliberale tenketanken er å avskaffe lovbestemt rett til ferie. I artikkelen skriver debattantene Siri Steijer og Dennis Avorin at retten til ferie er urettferdig. Som et eksempel på hvor feil det er med lovfestet ferie, sier Steijer og Avorin at det er urettferdig fordi loven er laget for arbeiderklassen og ikke for gründere.

«Den er utformet i henhold til en tradisjonell arbeidsstandard, og når arbeidsmarkedet endres, omfattes stadig færre av den, som for eksempel bedriftseiere,» skriver høyredebattantene.

Siri Steijer er programsjef for arbeidsmarkedsspørsmål, og Dennis Avorin er forretningsanalytiker, begge aktive lobbyister i Timbro.

Timbro er en av Sveriges mest innflytelsesrike tenketanker. Den ble i sin tid kalt «Hatets och illviljans kolportörer» av Olof Palme. Timbro er finansiert av svensk storkapital gjennom arbeidskjøperorganisasjonen Svenskt Näringsliv.

Den har med andre ord svært mye penger til å drive politiske kampanjer for å rive ned det som er igjen av den svenske velferdsstaten. Og nå har man altså siktet seg inn på å avskaffe lovfestet ferie. Den første ferieloven i Sverige ble vedtatt i 1938 og ga ansatte rett til to ukers ferie. Klokka skal med andre ord stille svært laaangt tilbake.

I mellomtida kan svenskene more seg med å diskutere identitetspolitikk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.