Rothschild reduserer sine dollarinvesteringer kraftig

0

Investeringsselkapet RIT Capital Partners, som er Rotschildfamiliens investeringsbank, har reduserte sine investeringer i dollarområdet ganske betydelig. I en melding fra Lord Rothschild går det fram at RIT har redusert dollarinvesteringene fra 62% til 37%.

Investeringene er flyttet fra dollar til pund og euro. Det gjenspeiler Rothschilds manglende tro på vekstkraft i USAs økonomi og en bekymring for en labil verdenssituasjon. Det selskapet satser på er ny teknologi og økonomiene i Øst-Asia.

Rothchildfamilien har spilt en sentral rolle i britisk imperialisme og har hatt en finger eller vel så det med i en del epokegjørende begivenheter.

Ifølge Financial Times viser dokumenter i National Archives at grunnleggeren av familiedynastiet Nathan Mayer Rothschild tjente store penger på slaveriet. Han brukte simpelthen slaver som sikkerhet i lånetransaksjoner.

Det var Rothschild som nærmest egenhendig finansierte Storbritannias krig mot Napoleon fra 1813 til 1815.

I britenes kamp for å erobre det sørlige Afrika var Rothschild en solid støttespiller for Cecil Rhodes og De Beers.

Rothschild-familien eide British East India Company, som nærmest eide India og slo seg sammen med det britiske imperiet for å plyndre kolonien.

Familien har vært og er så mektig at det naturligvis er spunnet en hel masse myter rundt den, til dels helt spinnville myter. Dette har familien bidratt til sjøl ved å være ekstremt lite åpen om sin virksomhet.

Men Lord Rothschild er i hvert fall åpen nok når han nå viser så lite tillit til dollarøkonomien og desto større tillit økonomiene i Øst-Asia. Han ser nok også dollarens kommende fall og gjør sine disposisjoner deretter.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.