Rothschild reduserer sine dollarinvesteringer kraftig

0

Investeringsselkapet RIT Capital Partners, som er Rotschildfamiliens investeringsbank, har reduserte sine investeringer i dollarområdet ganske betydelig. I en melding fra Lord Rothschild går det fram at RIT har redusert dollarinvesteringene fra 62% til 37%.

Investeringene er flyttet fra dollar til pund og euro. Det gjenspeiler Rothschilds manglende tro på vekstkraft i USAs økonomi og en bekymring for en labil verdenssituasjon. Det selskapet satser på er ny teknologi og økonomiene i Øst-Asia.

Rothchildfamilien har spilt en sentral rolle i britisk imperialisme og har hatt en finger eller vel så det med i en del epokegjørende begivenheter.

Ifølge Financial Times viser dokumenter i National Archives at grunnleggeren av familiedynastiet Nathan Mayer Rothschild tjente store penger på slaveriet. Han brukte simpelthen slaver som sikkerhet i lånetransaksjoner.

Det var Rothschild som nærmest egenhendig finansierte Storbritannias krig mot Napoleon fra 1813 til 1815.

I britenes kamp for å erobre det sørlige Afrika var Rothschild en solid støttespiller for Cecil Rhodes og De Beers.

Rothschild-familien eide British East India Company, som nærmest eide India og slo seg sammen med det britiske imperiet for å plyndre kolonien.

Familien har vært og er så mektig at det naturligvis er spunnet en hel masse myter rundt den, til dels helt spinnville myter. Dette har familien bidratt til sjøl ved å være ekstremt lite åpen om sin virksomhet.

Men Lord Rothschild er i hvert fall åpen nok når han nå viser så lite tillit til dollarøkonomien og desto større tillit økonomiene i Øst-Asia. Han ser nok også dollarens kommende fall og gjør sine disposisjoner deretter.

 

Forrige artikkelIslamismens sterke stilling i Barcelona og Catalonia
Neste artikkelIransk domstol krever at USA betaler erstatning til gassofre
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).