NRK/NTBs «fakta om krigen i Syria»

10
Jihadister fra al-Nusra i Aleppo

Av Lars Birkelund

NRK/NTBs «fakta om krigen i Syria» utmerker seg både med usannheter og utelatelser. Jeg sikter her til de såkalte faktaboksene som ofte følger med NRK og andre mediers artikler om Syria og som desverre også brukes av mange andre medier.

Den mest åpenbare usannheten er denne: «Konflikten i Syria startet i mars 2011 da fredelige demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad ble slått ned med hard hånd», en påstand som følger med Pål Refsdals artikkel «Krigspropaganda og konspirasjonsteorier» 7. juni. For det går virkelig ikke an å være så kategorisk når det finnes utallige vitnesbyrd om det motsatte.

Jihadister fra al-Nusra i Aleppo

Her noen få:

1. Financial Times: «Violent protests spread in Syria»

2. Frans van der Lugt, en nederlandsk jesuittprest som etablerte seg i nærheten av Homs og som seinere ble myrdet av Al Nusra-terrorister: «From the start I saw armed demonstrators marching along in the protests, who began to shoot at the police first»……… what was occurring in Syria could not be described as a “popular uprising,” since the majority of Syrians do not support the opposition and “certainly not” its armed Component».

3. Her to syrisk-amerikanere, Lilly Martin og hennes sønn Steven Sahiounie: «Violence from the beginning».

Derfor er det også villedende å skrive «opposisjonen grep etter hvert til våpen». Ja, den var sannsynligvis væpnet siden lenge før krigen. Wikileaks og Seymour Hersh har fortalt at USA har støttet opprørere inne i Syria siden 2007. Her kan man se Christiane Amanpour (CNN) i intervju med Assad hvor Amanpour sier at USA «is actively looking for a new leader», dette allerede i 2005. Og her den tidligere franske utenriksministeren Roland Dumas: «The British prepared for war in Syria 2 years before the eruption of the crisis».

Ja, USA bestemte seg faktisk for krig mot Syria allerede i 2001.

Og året etter utnevnte USA Syria til del av «ondskapens akse».

Begrepet «borgerkrig» er altså også villedende. For krigen i Syria er snarere en verdenskrig, da mer enn 60 land, inkl Norge, siden 2011 har vært involvert i krigen. Først gjennom sanksjoner og så, fra des 2012, gjennom støtte til jihadistene i den såkalte Nasjonalkoallisjonen og deres Free Syrian Army.

Det at de er jihadister kan det ikke være tvil om så lenge lederne deres er sharia-tilhengere og innrømmer samarbeid med Al Qaeda/Nusra. «In a November 2011 interview, Khatib called for Sunni scholars and Islamic Sharia law to form the base of any future Syrian political and judicial system,…………….He has also called on the U.S. to reconsider its 2012 decision to declare the Al-Nusra Front (Al Qaeda i Syria) as a terrorist organization, describing Al-Nusra as an ally».

Ikke noe av dette nevnes når NRK/norske medier omtaler krigen. Men den groveste utelatelsen er etter min mening at NTB/NRKs «fakta» om Syria tier om Norges bidrag til krigen og ikke minst om sanksjonene som dreper helt blindt, fra spebarn til oldinger. «Sanksjoner, medisinmangel og krig skaper kreftkrise i Syria» (VG 8. mars i 2017).

En FN-rapport karakteriserer sanksjonene på denne måten: «U.S. and European sanctions are punishing ordinary Syrians and crippling aid work during the largest humanitarian emergency since World War II».

Heller ikke denne knusende rapporten har meg bekjent blitt omtalt av NRK.

Summen av slike usannheter og halvsannheter har ført til at det norske folk har blitt lurt til å tro at krigen er noe annet enn den faktisk er. Det at Syria er i sin fulle rett til å slå tilbake mot angripere innen og utenifra er for eksempel et perspektiv som mangler i mediedekningen. Dette er hjemlet i Folkeretten og gjelder helt uavhengig av hvem som er president i landet.

Folks reaksjoner på blant annet Refstads artikkel viser imidlertid at NRK og Refstad nå er fullstendig i utakt med det norske folk (se kommentarene under artikkelen), som via alternative medier etter hvert har sett at denne krigen har blitt svært simplistisk og ensidig framstillt. Folk føler seg lurt og snytt av den kanalen de betaler for å bruke, slik at mange nå er rasende.

Så nå bør NRK rette kartet etter terrenget, slik det norske folk har gjort, og for å redde stumpene av den tilliten folket fortsatt har til kanalen.

Jeg sendte dette til NRK Ytring, som refuserte det, og i dag til diverse NRK-adresser. Jeg har, grunnet erfaring, ikke særlig tiltro til PFU (Pressens Faglige Utvalg) upartiskhet. Men jeg planlegger å gå til dem med saken, samt Kringkastingsrådet. Det kommer an på NRKs reaksjon, hvis de reagerer over hodet.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

  • Personlig anser jeg meg ikke ansvarlig for disse «Fakta» -Sannheter, og Virkelighetsoppfatning som Fremmede mennesker propaganderer, Det gjør neppe du heller. Slutt å være flau på ANDRES vegne. Det hjelper ikke det spor, vi mister kun energi og selvrespekt. Likevel blir vi gjordt med-ansvarlige siden vi lever i et samfunn, kalt demokrati, (kjært barn har mange navn) – hvor vi har gitt ifra oss vårt Personlige Ansvar til en gjeng Folkevalgte og deres Ekspertise og klokskap – hvor KUN det Disse Maktsyke Marionetter, som tjener helt andre makter enn sitt eget folk oppfatter som Det Globale FELLESSKAPETS «Beste» teller, selv om de har en helt annen og skjult agenda – og Individer med en Subjektiv og annen virkelighetsforståelse blir ansett som uvitende tullinger, og / eller det som mye verre er.INDIVIDER er utradert i dette Globale Fellesskapet – JEG er blitt til VI og Nasjonen Norge er ikke en Suveren Nasjon – kun INDIVIDER er suverene, aldri et Sosialistisk FELLESSKAP. Det er fordi kun Individer må ta ansvar for egne handlinger og valg, for sin lykke og ulykke – helse og sykdom; mens FELLESSKAPET, Regjeringen og dets Institusjoner alltid går fri da de kun opererer som Representanter for oss alle andre: SKYLDIGE, for det er alltid FOLKET som må lide for alle DERES Feilgrep.

   Personlig ser jeg ingen annen mulighet enn å slutte å støtte opp om noe jeg ikke har noe med. Forakt er blitt forbudt, som så meget annet- Vi skal ELSKE alt vi får presentert, og spesielt De ansvarlige bak det hele – og leve i TROEN om at verden vil bli et bedre sted å være når vi omfavner all råttenskapen og benevner det med et forskjønnende språk, selv om intet blir bedre av den grunn. ÆRLIGHET er å ha mot til å uttrykke hva som rører seg i oss, og dersom vi ikke ser hva som ikke fungerer – Hvordan skal vi da noengang kiunne rette på feilene og gjøre fremskritt? Derfor er ALLE FØLELSER like berettiget, de sier noe om SANNHETEN som så mange er livredde for.
   INGEN kan «redde» eller forbredre andre mennesker – vi kan kun utvikle oss selv som Individer – og muligens – muligens Inspirere andre til å gjøre det samme – for Seg Selv. Uten et sunnt EGO forsvinner vi i massen (Feellesskapet), som er det eneste valg alle diktatorer på både Venstre og Høyreside har har til å overkjøre sitt folk, uten FELLESSKAPET vil det bli vanskelig om ikke umulig å Regjere, når ikke samtlige maskjerer i takt, tenker de samme tanker og føler det samme. En falsk trygghetsfølelse av å være MANGE, fordi Individet mister SEG SELV og kan ikke lenger være en ressurs eller inspirasjon for Seg Selv – eller andre mennesker.

   Individualisme kalles urettsmessig Fascisme, Rasisme, Egoisme, Anarkisme og alt det styggeste vi kan forestile oss. Og fordi Utvikling av INDIVIDET er tvingende nødvendig for Felles Menneskelig Utvikling, God Helse, Inspirasjon og Kreativitet – ansees det som forkastelig og direkte Farlig – for HVEM? De som har tilrevet seg makten over menneske-sjelene, og vil gjøre ALT, absolutt ALT for å beholde sin makt, prestige mektige bankkontis og posisjon, Slik skapes det ennu mer elendighet, mer kaos, kamp, krig, robberi av hele Nasjoner og Individer. Det hevdes at det for Slaven er langt lettere å frigjøre seg – enn for Keiseren (Markus Aurelius)

   Jeg ser Personlig FRIHET som eneste vei ut av all elendighet, og INGEN ANDRE kan gjøre det for meg, det er kun MEG SELV som bærer dette ansvaret – FOR MEG SELV. Andre har sin egen Energi og sitt eget ansvar, det er ikke mitt.

   Vi tvinges til å ta ansvar for HELE VERDEN og DENS BEFOLKNING. Det er en UMULIGHET, og vi må betale en meget høy pris for denne form for Sosialisme – idet vi ruinerer oss selv og kun støtter opp om MER AV DET SAMME.
   Transhumanisme, Satanisme, Biologisk og Kjemisk krigføring mot Menneskeheten er Resultatet av denne form for REGJERING. Muligens må vi igjennom enda en storkrig for å begripe hva som egentlig styrer våre LIV og millioner av menneskeheten mister livet, fordi de TRODDE på Autoriteter utenfor Seg Selv, og så bort ifra egen Intelligens og dømmekraft.

 1. Aftenposten kjørte til oktober 2015 om igjen og om igjen en faktaboks der det het at krigen begynte med at regimet i Syria skjøt på fredelige demonstranter. 9. oktober 2015 tok Elisabeth Reehorst i A-magasinet et grundig oppgjør med den og andre løgner, og etterpå gikk det, etter mine observasjoner, mer enn ett år før påstanden om skyting på demonstranter igjen dukket opp i Aftenposten. Den glippen virker å ha vært litt litt tilfeldig, og nå har den bløffen vært borte en god stund. Reehorsts innlegg tyder på at lygermedia kan påvirkes. Kom igjen. Bruk denne steigansaken og dagens artikkel samme sted om fireåringen i Aleppo, til å hamre inn leserinnlegg og protester til Nrk, NTB og andre som gjentar deres løgner. Vi kan gjøre en forskjell.

 2. Støtter helhjertet opp om det du skriver , Lars. Veldig godt underbygget med solide referanser. I motsetning til NRK/NTBs faktaboks som hovedstrømsmedia her på berget kopierer. Håper det du skriver blir lest og spredt på nettet av mange som ringer i vannet!

 3. «Fakta», «Faktaboks», «Dette vet vi, dette vet vi ikke» osv er verken fakta eller kunnskap, men kun akkurat det noen vil at du skal vite – at du innbiller deg at du har dygd og viten, men egentlig er forført. Får si det som Mark Twain: «Den som ikke leser avisene er uinformert, den som leser avisene er desinformert».

 4. Når man har med en viss type mennesker å gjøre, er det vanlig at de dresser seg opp som sine motstandere, gir seg ut for å være dem, og begår massakrer og overgrep. Dette har foregått i uminnelige tider, også i vikingetiden, og psykologer sørger også for at kopier av meg gjør det samme for at jeg skal bli anklaget. Heldigvis er noen oppegående og følger med.

 5. Bra sammensatt av Steigan. Krigen i Syria er en «stammekrig» med leiesoldater. Hver enkelt stamme/ klan har sin egen her som «kjøpes og selges» til den som betaler best. Man får assosiasjoner til Bondehæren på Stiklestad. Syria/ Assad har sågar ikke et eget forsvar, slik vi kjenner det her. Hvorfor er heller ikke kurdernes fremmars i nord/øst (Rojava) nevnt? De behersker nå en tredel av Syria og ambisjonsnivået ligner Kurdistan i Iraq! Norge burde tjapt fjerne seg fra slagmarkene i Syria, for dette er for komplisert og råttenskapen er ekstrem!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.