Eliters maktovergrep, EU, Libya – Pål Steigan på Herland Rapporten

10

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Denne samtalen bør det lages undertekster til på engelsk snarest mulig og laste dialogen opp med disse slik at flere enn oss nordmenn kan ta del av de sannheter som her kommer til overflaten.

 2. Som ein liten kommentar til drøftinga av Dagrun Eriksens rolle, og argumentet om å bombe seg til kvinnefrigjering, vil eg minne om ei avisoverskrift (Aftenposten) frå veka etter atombomba over Hiroshima: «I dag er all nazisme død, sier President Truman»…

 3. Så ut som om du ofte bet deg sjøl i tunga for å ikke si noe til Hannes meninger.
  Jeg likte det jeg så og hørte, men hun er fæl til å prate.. lar ikke intervjuobjektet ,deg, komme til ordet så mye.
  Enig, Steigan?

  • Jeg tror Hanne finner formen etter hvert. Det er spennende det hun gjør, og jeg synes hun fortjener kred for det. Vi på steigan.no / Mot Dag skal også snart starte webTV for alvor, og vi vil legge opp vår egen stil. Jeg er tilhenger av å «la 100 blomster blomstre».

   • Folkelig å ta med undertone av indignasjon når det er på sin plass, eller så blir det tørrsteiking for de som trenger opplysningsmateriale mørt nok til å sette tenna i. For sultefora «gravere» en lise for sjelen.

    Hanne, og Pål, dere fikk meg til å smile all the way. Og så mange spesifikke sannheter dere la inn. For mange en bekreftelse ved at dere ga stemme til dem, for andre ble kanskje nysjerrighet vekket, og slik en spore til å grave videre.

    Gud, så herlig og takk til dere begge; Og på norsk, attåt; vi er noen millioner, om få.

  • Jeg mener dette programmet med kombinasjonen av Herland og Steigan var super. Det blir en blanding av intervju og meningsytringer. Har ihvertfall endelig funnet en plass hvor jeg hører hjemme…..

   • Ja enig nå som våre politikere er i ferd med å gi bort landet til Illuminati og det er eliten så er det på tidet at det skjer noe i dette valget for ved neste kan det være for seint ,

 4. En meget relevant artikkel fra David Bollier, særlig etter de siste dagers diskurs i kommentarfeltene, hvor det viser seg at lesere av denne bloggen over hodet ikke er i stand til å visjonere allmenningene som et nytt paradigme.

  – Can Commons Thinking Break into the European Mainstream?: http://www.resilience.org/stories/2017-06-15/can-commons-thinking-break-european-mainstream/

  Jeg vil gjerne redefinere siste del av overskriften:

  «Can Commons Thinking Break into Mot Dag AS?»

  Dessverre kjenner jeg meg meget usikker på om dette er mulig. For meg ser det ut til at man er ute av stand til å forestille seg annet enn staten på den ene siden, og individet på den andre siden. Mens allmenningene hører hjemme mellom disse to, som bindemiddelet mellom individet og staten, hvor staten er allmenninghetens underdanige tjener og tilrettelegger.

  Sitat fra Bolliers tekst:

  «As Europeans struggle to deal with their multiple economic and political crises – and now, the unreliable support of the United States – it may be time to consider some serious ideas that go beyond the standard left/right framework and open up some new conversations. That is the goal of a recent report, “Supporting the Commons: Opportunities in the EU Policy Landscape,” released by the Berlin-based organization Commons Network. The report calls on EU politicians and policymakers to embrace the commons as a fresh approach to Europe’s deep structural problems and social alienation. (Executive Summary here.)

  The prevailing EU neoliberal economic and social policies have a familiar, retrograde focus: Increase market growth at all costs, deregulate and privatize while reducing government spending, social protections and services. This approach is failing miserably and highly unpopular, especially in France, Italy, Spain and Greece. But politicians cannot seem to escape this box, and even where leftist reformers win state power, as with Syriza in Greece, international capital (in the guise of neoliberal politicians) overwhelm them. Even state sovereignty is not enough!

  So how might the commons help instigate a new political discussion? The Commons Network report makes clear that the challenge is not about policy tweaks. A new worldview is needed. A holistic systems perspective is needed.»

  Samtalen med Steigan avslutter poengtert med at det er sivilisasjonen som står på spill, intet mindre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.