Hennes Majestets jihadister

5

Hennes Majestets jihadister, uttrykket er ikke vårt. Det er tittelen på en artikkel i New York Times fra 2015, men det treffer godt. Forfatteren, Mary Anne Weaver, skriver at det nå er flere britiske muslimer som har sluttet seg til militante islamistgrupper enn de som tjenestegjør i landets væpnede styrker.

Opprinnelig var muslimer i Storbritannia godt integrert, antakelig blant de best integrerte i Europa. Men på slutten av åttitallet og på nittitallet kom ei ny gruppe muslimer anført av islamistiske imamer. Dette skjedde samtidig med at Storbritannia engasjerte seg i CIAs jihad først mot Sovjetunionen i Afghanistan og seinere i Bosnia, Kosovo, Tsjetsjenia. I de seinere åra har det dreid seg om Libya og Syria.

“The numbers of this generation are astonishing,” says Richard Barrett, a former head of counterterrorism for MI6 and now a senior vice president of the Soufan Group in New York — which, among other things, provides strategic security and intelligence services to multinational organizations and government. “We’re talking about some 20,000 fighters from about 90 countries around the world — which could be three times more nationalities from which today’s fighters are being drawn. And although the number of fighters is fairly comparable, those who went to Afghanistan arrived over a period of 10 years; in Iraq and Syria, it’s been only three, four years.”

Og MI6 vet hva de snakker om, for som vi har vist tidligere, har MI6 organisert og tilrettelagt for jihadister som dro til Libya for å delta i Vestens krig mot Gaddafi.

Det er all grunn til å anta at Libya ikke er et unntak. Britisk imperialisme har i virkeligheten brukt islamistiske ekstremister til å splitte og herske i den muslimske verden i langt mer enn hundre år. Det er ikke mulig å forstå rollen til det ekstreme huset Saud uten å se deres støttespillere i det britiske imperiet. I nyere tid har MI6 ikke bare visst om, men aktivt oppmuntret og støtten framveksten av militant islamisme.

Som B. Raman, tidligere leder for antiterrorismen i India sier:

“The radicalisation of Britain’s Muslim youth of Pakistani origin began in the mid-1990s with the full knowledge and complicity of British and US intelligence agencies.”

Jihadister har reist fram og tilbake mellom Storbritannia og diverse krigssoner, ikke bare med MI6 vitende, men med deres aktive støtte og tilrettelegging. Terroraksjonene i Westminster, gjennomført av Khalid Masood, og Manchester, utført av Salman Abedi, har satt søkelyset på disse Hennes Majestets jihadister, og nå kommer det for en dag at britisk etterretning regner med at det er 23.000 jihadister i Storbritannia.

Av dem er 3000 under direkte overvåking. Men typisk nok var verken Masood eller Abedi på den korte lista. Det betyr at potensialet for nye terroraksjoner er helt enormt.

Familien til Abedi hørte til de terroristene som MI6 brukte i Libya. Og hvem var innenriksminister da dette skjedde? Jo, ingen ringere enn Theresa May, dagens statsminister. Hvor mange jihadister fra Storbritannia som deltar i Syria, vet vi foreløpig ikke, men det kan ikke være tvil om at de er mange.

Det oser derfor av hykleri og dobbeltmoral når britiske myndigheter sier at de vil «bekjempe terrorismen». Faktum er at de har vært, og fortsatt er, høyst delaktige i å støtte og tilrettelegge for Hennes Majestets jihadister.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

  1. Og det som er enda mer omgripende – dette går sjølsagt helt tilbake til Englands imperium for flere hundre år siden. Det er flott når Jens Bostrup i Politiken får en overskrift som dette: «Terror en følge av britisk krigføring», men det er – som dere påpeiker – bare begynnelsen på gravingen. De første innstrømmingene fra koloniene var relativt tilpasningsdyktige – relativt, for de holdt seg stort sett med sine egne. Og så har det utviklet seg gjennom de krigene som England har involvert seg i gjennom de resterende hundreårene….

    • Historien har en tendens til å gjenta seg. «Britisk imperialisme har i virkeligheten brukt islamistiske ekstremister…. i langt mer enn hundre år.» – faktisk, på 1840-tallet smuglet britene våpen (og ble tatt for det), finansierte og sendte spesialstyrker for å lede tsjetjenerne og andre muslimer i Kaukasus som en del av stormaktspillet mot Russland.

  2. Det at det bor 23.000 ekstreme jihadister i Storbritannia kan vel føre til at landet kan risikere å oppleve borgerkrigs lignende tilstander i en spent situasjon hvis feks NATO skulle gå inn med full tyngde i en storkrig i Midt-Østen og Nord-Afrika? Et hint er vel at innvandring og integrasjon bare fungerer så lenge de samme folkegruppene («engelskmenn og muslimer») IKKE ligger i krig med hverandre andre steder i verden.

  3. Det bør legges til at huset Saudi (som ble kongeliggjort av britene etter 1. verdenskrig, opprinnelig var beduiner, med en forståelse av Koranen) har finansiert byggingen av en rekke moskeer i verden, også på de britiske øyner og i Norge, og har etter byggingen forlangt få å innsatt sine egne imamer. Disse imamene er langt mer ytterliggående enn det som tidligere var normalt. Det er derfor vi nå ser en oppblomstring av ekstrem tolkninger av Koranen, noe som også skaper splittelser i muslimske familier, der de eldre er mer moderate enn de yngre.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.