– Det her er verdenshistoriens største finansielle eksperiment

4
Øyvind Andresen

Av Øyvind Andresen

Sentralbankenes heftige pengetrykking og rekordlave styringsrenter siden finanskrisen har bidratt til en gjeldseksplosjon verden neppe har sett maken til.

Sjefsstrateg i den store danske investeringsbanken Carnegie, Henrik Druse­bjerg, uttrykker overfor Berlingske Business 19/4 følgende:

Print en masse penge, kyl dem ud gennem af vinduet og se, om der ikke sker et eller andet. Det er reelt det, vi har været en del af siden 2009.

Han kaller sentralbankenes offensiv for verdenshistoriens suverent største finansielle eksperiment.

Der er ingen, undskyld mit danske, der ved en fis om, hvor dette her ender. Det er der ingen, der ved. Man har nogle håb, og man har nogle overbevisninger, men der er ingen, der ved det. 

For å få fart på økonomiene igjen har 22 av verdens sentralbanker siden 2009 til sammen trykket 17.000 milliarder dollar. Siden 2009 er total gjeld i verden økt med over 50.000 milliarder dollar til 240.000 milliarder dollar (over 2.000.000.000.000.000 kroner), som er godt over tre ganger mer enn verdens samle bruttonasjonalprodukt, skriver Dagens Næringsliv 21/4.

I tillegg kommer verdens derivatmarked som er 20 – 25 ganger større enn verdens brutto nasjonalprodukt –  et korthus som raskt kan falle sammen og lamme hele det internasjonale bank- og finanssystemet.

Les også:

 

Først publisert på Øyvind Andresens blogg

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Dette er intet nytt for alle de som følger med internasjonalt og holder seg langtborte fra massemedia, og henter sin informasjon fra mer pålitelige kilder – bruker vanlig folkevett og skjønner at problemene i Sentralbank-systemet har pågått i mange år, men for hver runde med «Boom and Bust» har situasjonen kun blitt forverret. Dette er et KRIMINELT system, man må begynne å bruke språket på en korrekt måte.

  Det tragiske er at Nordmenn fremdeles er så til de grader naive, at de TROR at på Oljefondets rikdommer – som vi aldri har sett noe til, de har kun kommet Penge-Flyttere tilgode og at STATEN og Norske Politikere vil «redde» folket fra den ulykkelige situasjon dette er Programmert til å bli som resultat. Norge er ikke lenger et suverent og uavhengig land. Det er heller ikke våre Skandinaviske naboer, og heller ikke de tidligere Nasjonalstatene i Europa. Milliardærene og Trillionærene vet hva som kommer og flykter til sine Luksus-Bunkere langt borte – som bl.a. New Zealand, hvor det finnes muligheter for mat og vannforsyning – og langt borte fra Storbyenes terror, som kun vil øke i takt med den ISLAMSKE Invasjonen, som er styrt. Den politiske klassen som er ansvarlig for dette, vil bli forbauset den dagen de sier til sine overordnede i utlandet, at de jar gjort alt som befalt, og derfor naivt tror de fortsatt vil bli skånet og fortsatt belønnet. I dette systemet betyr MENNESKER INTET, og er det ikke lenger anvendelse for disse menneskene så blir de brutalt fjernet. Det er bare å ta en titt til Tyrkia – så ser man hele bildet – og det man ikke vil se, og intenst håper – ikke vil skje her hos oss.

  Kristne forfølges, jages og drepes verden over. Borgerkrig er programmert når dette systemet rakner – for øyeblikket holdes det kun oppe ved hjelp av derivatene, lav rente og markedsmanipulasjon og et politi, hemmelig politi og militær som har beskyttet de fremmede og terrorister. De skal anvendes i det kaoset som kommer. Et fritt marked og kapitalisme eksisterer ikke lenger. Dette er ren fascisme under dekke av Marxistisk Ideologi.

  Ta en titt til Oljelandet Venezuela. Hyper-Inflasjon har opp igjennom historien vært anvendt til å bli kvitt gjelden. Stats-Gjelden som Velferds-statene har pøst ut for å «hjelpe» alle uansett Statsborger eller ikke. Gjelden vil ikke bli borte for vanlige Nordmenn, som har 30 milliarder i gjeld – økende for hver uke. Selvsagt kommet et Eiendoms-krakk, så vil disse bankene som har trykket penger og tryllet de frem, uten noe som helst grunnlag for dette, det er kun verdiløst papir – da Gull-standarden ble ekskludert, slik at Sentralbankene og den lille gruppen i verden bak dette systemet, kunne gjøre som de selv ville, og en liten gruppe i verden ble Vannvittig rike, mens verdens ressurser og den arbeidene befolkningen ble ranet og betaler på «Gjeld» som i sannhet er IKKE eksisterende. Nå vil disse bankene forsøke å få tak i de VIRKELIGE VERDIENE. Hus, leiligheter og hjemmene til vanlige mennesker, hvor de lever med sine små barn. Dette systemet går KUN en-veis. Intet Retts-system som beskytter mennesker mot kriminell bank-virksomhet. En politisk klasse som gir blaffen i eget folk, bare de får sine lønnspålegg og ekstra goder og privilegier andre bare kan drømme om…men dette kommer «automatisk» til å ta slutt når hele systemet går nedenom og hjem. Ingen Pensjoner, ingen dietter, ikke mer å skryte av eller å kunne heve seg over andre mennesker. Antagelig trenger vi et slikt vannvidd, FØR de fleste VÅKNER og må FØLE på kropp og Sjel, at «NOE» er riv ruskende galt.

  Det som kommer vet alle som Leder disse Sentral-bankene. I dag henger alt sammen i et COMPUTERSYSTEM, slik at ingen vil bli uberørt, det eksisterer i realiteten EN Bank, det ønskes EN Verdens-Regjering, TOTAL KONTROLL også over VANNRESSURSENE, som i stadig større grad De ledende Storbankene investerer i og kjøper opp med falske penger. Hvem eier Ressursene om ikke Mat-Produksjon og Vannforsyning. Dokumentene om disse oppkjøpene eksisterer – som så mye annen informasjon, som knapt noen vet om.

  En 3. Verdenskrig er ikke utenkelig under disse forhold. Vi skal jo ha noe annet å fokusere på enn «Oss Selv», selv om det er helt påkrevet dersom man vil overleve det som kommer, for millioner kommer til å dø, bli drept, begå selvmord, eller sulte ihjel når det ikke lenger kan betales for medisiner og helsevesen.

  Å SE problemene i Øynene, vil ikke utløse panikk og hjelpes- løshet, men vilje til handling og gjenoppbygging av et helt nytt samfunn fra bunnen av. Det er riktig at vi er skapere av våre egne liv, men vi er også avhengig av et fungerende miljø rundt oss. Ingen lever helt uavhengig for seg selv alene lokalt, men vi kan ikke «redde» hele verden. Det er feil og kjørt frem for kristne og katolske samfunn som et Ideal: GI og GI og GI og være medmenneskelig og «snill» – mens Den Islamistiske Ide, og kultur er totalt motsatt: å FÅ og TA og får man ikke så krever man, stjeler og dreper…og våre «Ledere» lar det vitende og villig skje, vi er jo blitt reduseret til en gjeng med såkalte menn som går i «Love-Parade» i kvinneklær og en ekstrem- feminisme som er totalt ødeleggende for alle ekte mannfolk, med viljekraft og evne til kamp for Rettferdighet – vekk fra bildet i Vesten i dag. Kun betalte ungdommer som er betalt av bl.annet annet Soros – og «protesterer» MOT alt som kunne skade det bestående Internasjonale Mafia systemet – de drar fra land til land – de samme menneskene og «Støtter» – slik at vi alle kan SE det på TV, hvor begeistret vi alle er for å leve i en overvåket arbeids-leir.

  Verdens Ledere – er de som tilgang til å PRODUSERE TALL i sine COMPUTERE, og kalle det PENGER. Sentral-bankene. De har ubegrensede midler, så lenge vi TROR, nærmest en RELIGIØS TRO på disse tallene fra en sentral PC, som ikke er verdt noe som helst.

  PENGER er ENERGI. ALT ER ENERGI. Dette vet de kabbalister, magikere, royalties og andre gangstere som er bak dette fatale systemet, som er blitt GLOBALT og KUN er til fordel for dem selv og alle de som står på deres lønnings-lister- ikke for verdens mennesker, som kun anvendes som «materiale» så lenge vi er nyttige. Akkurat som i alle denne verdens Konsentrasjons-leire, kun uten synlig gjerde rundt, men ellers med alle mulige teknologiske metoder for total overvåkning og kontroll av arbeiderne. «Arbeit macht Frei» – det sto det over en tysk arbeid-leir. Lytt til være politikere – de snakker kun om ARBEID for oss alle, og finnes det intet arbeid for europeere, så står utlendinger i slanger og arbeider for lavere lønn enn landets egne innbyggere. det går fint med en stor barneflokk man i velferds-statene får betalt for å føde…Det må jo oppfattes som et Himmel-Rike, for det eksisterer neppe noe slikt der de kommer ifra. OG noen må jo gjøre det arbeidet som er nødvendig.

  Vestens ledere er helt på linje med ISLAM, som er et igjennom TOTALITÆRT Politisk / Religiøst SYSTEM. Å TRO er mye mer enn Religion. Mennesker kan manipuleres og hjernevaskes via intens propaganda og «kultur» til å TRO på hva som helst. Det finnes ingen grenser for hva mennesker kan TRO på. Og har man tilgang til all verdens «penger» og kan «skape» disse helt alene, uten annen hjelp enn med en Computer – kan man planlegge STORE TING.

  Var det drømmen om at JERUSALEM, verdens «Helligste» land, skal bli en ren JØDESTAT – for Gud’s Utvalgte Folk. Et land som får mer støtte fra verden enn noen annen stat, og stadig utvides, men holder alle andre utestengt. Muligens har de Muslimske Brother-hood statene rundt om Israel en liten plan om å ta tilbake det Land som de anser som SITT EGET? Vi kan bare tenke oss hva dette vil bety. Nord-Korea er kun en avledningsmanøver. Nord og Syd-Korea vil antagelig bli gjenforent om ikke altfor lenge. Latterlig å tro at en liten «baby- boy» der borte er en trussel for NATO og Verden. Vi er allerede i KRIG, men med andre midler og våpen. Et ødelagt økonomisk / finans-system, som har «hijacket» hele verden inn i en tvangstrøye, det blir meget vanskelig og krevende å komme ut av.

 2. Inflasjon kutter ned gjelda. Alternativer kan være en eller annen form for gjeldsanering.

  En gjeldssanering som innebærer en halvering av den private lånegjelda er jo en interessant tanke…..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.