Merkel besøkte Trump og mottok ordre

11

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har vært på besøk hos president Donald Trump i Det hvite hus. Der fikk hun ordre om hvordan ting skal være, skriver DWN.  Det var ingen utpreget vennlighet over møtet mellom de to statslederne. Forretningsmannen Trump utstedte ordre, og filialbestyrer Merkel tok lydig imot.

Trump brukte ikke mye tid på høflighetsfraser under pressekonferansen. Han understreket helt klart at USA krever at NATO-partnerne betaler sin del av militærutgiftene. Det betyr i første omgang å øke forsvarsbudsjettene til to prosent av bruttonasjonalproduktet, slik det ble vedtatt på NATO-toppmøtet i Wales. Beskjeden ble gitt i en kort og nærmest militær tone. Og Merkel hadde ikke annet å gjøre enn å ta imot. Tyskland bruker i dag bare 1,19% på det militære, og ligger altså svært langt unna USAs krav.

Trump har to klare militær mål. Det ene er Iran, og med det vil han hindre Kinas innflytelse i Europa. Det kan høres merkelig ut, men som jeg har forklart i en annen artikkel, er alliansen Kina-Iran et ledd i «ett belte, en vei»-strategien som skal bygge en solid forbindelse mellom Kina og Europa. Dette ønsker USA å hindre.

Det andre målet er å fortsette den såkalte «krigen mot terror», dette famøse begrepet som ble skapt under George Bush, og som kan brukes til å starte en hvilken som helst krig.

Washington Post skriver at regjeringa Trump vil gjøre det lettere å bruke droner hvor som helst i verden. Barack Obama satte rekord i dronedrap, og Trump vil fortsette denne linja, bare i enda større grad. Og dronebasen i Ramstein i Tyskland er sentralen for denne globale dronekrigføringa fra USAs side.

USA fortsetter troppeoppbygginga i Tyskland, og Tyskland blir en viktig plattform for USAs globale kriger. Merkel hadde ingenting å sette opp mot dette. Hun var der for å motta ordre.

Trump ga også beskjed om at han ønsker en «rettferdig frihandel». USA vil ikke la seg hindre av noen partnere, heller ikke de europeiske. DWN tolker dette dithen at USA vil konkurrere nådeløst mot Europa og ikke vil nøle med å sette europeerne opp mot hverandre. Det virker som en rimelig tolkning.

CNBC skrev 31.01.2017 at denne handelskrigen allerede kan være i gang fra USAs side. Og mediekanalen siterte i den forbindelsen presidenten for eurogruppa, Jeroen Dijsselbloem, som truet med at Europa i så fall ville se seg om etter nye venner.

«We’ve always said that America is our best friend. If that’s no longer the case, if that’s what we need to understand from Donald Trump, then of course Europe will look for new friends. China is a very strong candidate for that.»

Noe så oppviglersk var ikke å spore fra Angela Merkel i Det hvite hus, men så var hun da også bare kommet for å motta ordre.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Viss denne analysen av det som skjer held, er det svært farleg. Ein Trump som held fast ved USA-imperialismens tradisjonelle mål med å bruke verda som leverandør av overskuddet sitt til USA-økonomien, og byggjer opp militærmakt for å verkeleggjere dette, vil skjerpe motsetnadene i verda. Eit lydig Tyskland og Europa er det andre elementet han treng for å verkelegjere ei slik plan. Denne makta vil da før eller seinare bli bruka til å prøve å knuse russisk sjølvstende for så å tyne Kina. Ein må håpe at Russland og Kina finn dei rette mottrekka, og at amerikansk økonomi ikkje er i stand til å tåle ei slik utvikling.

  • Er d uriktig vel bevart, Husby?
   sitat: «ein må håpe at amerikansk økonomi ikkje er i stand til å tåle ei slik utvikling».

   Etter snart to tiår med utplyndring (NAFTA) av USA, som har gjort 60% definert som fattige. 42 mill på matkuponger og du er fremdels ikke fornøyd, Huseby.

   Hva er ditt ønske for folket i USA? 99% definert som fattige?
   Det var Obama og Hillarys mål!

   Hele verden har plyndret USA.
   Nå er det stopp sier Trump og verden blir rasende og vil se seg om etter andre ‘samarbeidspartnere’, for offeret USA er ikke villig å la seg voldta lengre.

   Skam på deg Husby

 2. Dette betyr vel at vi går inn i en periode med økt konflikt, uenighet og splittelse i verden?
  Det vi ser nå kan bare være begynnelsen på en kaotisk framtid. Mulig at noen land i EU vil ønske å samarbeide med USA mens andre land heller vil ønske å samarbeide med Kina (og Russland). Det høres ut som tysk bilindustri nå blir tvunget til å bygge fabrikker i USA (og flytte produksjon fra Tyskland). Den høye sysselsettingen i Tyskland kan nå komme under press. Dette selv om Trump bare skulle ønske balansert handel mellom USA og Tyskland. Tyskland kjører to spor: EU er viktig for Tyskland pga lav eurokurs og billig arbeidskraft, men også WTO og verdensmarkedet utenfor EU er veldig viktig for Tyskland (kanskje viktigere enn EU?). Tyskland tjener på EU så lenge ikke Tyskland behøver å finansiere andre EU-lands gjeld. Det er mulig at California kan komme til å løsrive seg fra USA (fra dollar-sonen hvor delstatene overfører store pengebeløp seg i mellom, altså mer solidarisk enn hva det er i EU). Mulig at en slik løsrivelse i USA kan bli et forbilde for Tyskland på et senere tidspunkt. I romerrikets siste tid var det vel en periode med både 3 og 4 keisere samtidig, det ser ut som historien kan gjenta seg.

 3. Det er ingen historier som gjentar seg –
  det er alltid en ny for hver gang –
  den kan ligne på det ene og på det andre –
  men blir aldri helt lik.
  Den har aldri samme utgangspunkt –
  og får aldri det helt like forløp –
  eller endepunkt.
  Det er i forskjellene det ligger –
  og der du må leite.

 4. Tyskland utpresser selv sine «partnere», og at Merkel får et diktat av Trump å forholde seg til, er flott. Tyskland med sin vulgære holdning ovenfor sin egen arbeiderklasse, burde ikke få delta i verdenshandelen uten å betale toll, eventuelt etter å ha avviklet sine såkalte «lavkostnadssoner».

 5. Donald Trump, er han egentlig en farlig mann? Og ikke den passive og forsiktige som han fremsto under valgkampen? Mye kan tyde på at han tar det personlig, som sin egen bedrift, USA, for det at USA skal ruste opp kollosalt, drive droneangrep hvor som helst i verden, han later til å svinge mye. Jeg er ikke overrasket om amerikanske styrker en dag angriper Nord Koreas atomanlegg og militære installasjoner. Jeg begynner faktisk å tvile på hans evne til å forstå verdensbildet, eller at han klarer presset fra haukene i Pentagon, mannen kan virke veldig lik en diktator noen ganger, dette må vi se an, Trump kan bli veldig farlig, han har forstått faren med radikal islam, men det kan jo fort vise seg at det er ett hat mot muslimer generellt? La oss tro at han har mere vett enn det som fremkommer noen ganger!

 6. Trump har fått meg til å tenke på Mussolini. det er noe med kroppspråket og mimikk der. ikke prikk lik men gir asosiasjoner

 7. What is Donald Trump’s place in the big picture?

  Trump is a Freemason and probably a crypto Jew. He is surrounded by Jews. The Masonic Jewish (Illuminati) goal is the reduction of the human race (goyim) to the status of domestic animals serving the elite. We see this emergent pattern in the gross disparities of wealth in today’s world.

  The Illuminati advance this agenda through mind control (mass media, education) and war. They can’t subjugate humanity alone; they need the goyim to destroy each other. «War is revolutionary,» insider Chaim Rakofski said.

  Thus, they have developed a tag team to promote war. On the one hand, we have the Communist Jews («globalists») who attack the goyim by undermining their national, religious (moral), racial and family (gender) identity. On the other hand, are the Fascists, Nazis or Zionist («nationalist») Jews, who seem to defend the goyim from this onslaught. Trump won election by appealing to the latter demography.

  From a different angle, we have a conflict between philo-Semitic Masonic Jews (Communists) and «anti-Semitic» Masonic Jews (Fascists, Nazis, Zionists.) While claiming to defend Jews, Zionism uses anti Semitism (and false flag terror) to coerce Jews into serving their megalomaniacal agenda.

  Similarly, they use false flag terror to herd the goyim. The goy elite has been decimated in wars contrived by the Illuminati. The elite goy vestige has been co opted with promises that they will share in the spoils.

  In Zionism in the Age of the Dictators (1983), author Lenni Brenner claims that Zionists have always betrayed the Jewish masses, whose interests were defended by the Bolsheviks and their heirs, the Trotskyists. During the 1930s and 1940s all branches of Zionism collaborated with the fascists and Nazis. (27-37)

  Henry Makow Ph.D.
  https://www.henrymakow.com/2017/01/trump-masonic-jewish-tag-team.html

  • Sionisme er bare tull og tøv funnet opp som hersketeknikk for å kue jøder! Jøder er ærlige folk og har ingen annen agenda enn å beskytte seg selv og andre jøder! Akkurat som vi andre beskytter våre interesser og våre like!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.