Tyrkias utenriksminister: – Snart vil det bli regligionskriger i Europa

0

Norges NATO-allierte legger ikke fingrene imellom. Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu følger opp krangelen med Nederland med følgende uttalelse ifølge euronews:

Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.

Uttalelsen falt etter valget i Nederland, og Çavuşoğlu sa at «det ikke er noen forskjell på tenkemåtene til Wilders og sosialdemokratene i Nederland. De er alle like».

Både Tyrkias utenriksminister og president har kalt Nederland «fascismens hovedstad». Dette har fått EU-lederne Jean-Claude Juncker og Donald Tusk til å rykke ut til Nederlands forsvar og fordømme disse angrepene.

Dette gjør ikke noe inntrykk i Ankara. Der truer man med å skrote flyktningavtalen med EU og å «sende 15.000 flyktninger i måneden til EU».

Dette viser mer enn tydelig at Turkya bruker flyktningene som våpen, «weapon of mass migration», mot Europa. Og det styrker antakelsen om at Ankara hadde en solid finger med i spillet da flyktningbølgen ble utløst i 2015.

Noen observatører mener at de skarpe uttalelsene og truslene fra Tyrkias side er en del av en ordkrig. Dette sier for eksempel professor Selcuk Colakoglu, som er ekspert på tyrkisk utenrikspolitikk, til Balkan Insight.

Men hver gang Erdoğan har truet EU, har han oppnådd noe. Og denne gangen er de tyrkiske lederne svært bevisste på at de også taler til store tyrkiske minoriteter i EU, og de har vist hvordan de kan utløse voldelige gatedemonstrasjoner med sine appeller, slik det skjedde i Rotterdam.

Som en videreføring av konflikten med EU har Tyrkia blokkert enkelte deler av NATO-samarbeidet, skriver Reuters.

Jeg har sagt det før, men det tåler å bli gjentatt: Med slike venner, hvem trenger fiender?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.