Tyrkias utenriksminister: – Snart vil det bli regligionskriger i Europa

12

Norges NATO-allierte legger ikke fingrene imellom. Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu følger opp krangelen med Nederland med følgende uttalelse ifølge euronews:

Where are you dragging Europe to? You are collapsing Europe, you are dragging Europe to a cliff. Soon there will be religious wars in Europe.

Uttalelsen falt etter valget i Nederland, og Çavuşoğlu sa at «det ikke er noen forskjell på tenkemåtene til Wilders og sosialdemokratene i Nederland. De er alle like».

Både Tyrkias utenriksminister og president har kalt Nederland «fascismens hovedstad». Dette har fått EU-lederne Jean-Claude Juncker og Donald Tusk til å rykke ut til Nederlands forsvar og fordømme disse angrepene.

Dette gjør ikke noe inntrykk i Ankara. Der truer man med å skrote flyktningavtalen med EU og å «sende 15.000 flyktninger i måneden til EU».

Dette viser mer enn tydelig at Turkya bruker flyktningene som våpen, «weapon of mass migration», mot Europa. Og det styrker antakelsen om at Ankara hadde en solid finger med i spillet da flyktningbølgen ble utløst i 2015.

Noen observatører mener at de skarpe uttalelsene og truslene fra Tyrkias side er en del av en ordkrig. Dette sier for eksempel professor Selcuk Colakoglu, som er ekspert på tyrkisk utenrikspolitikk, til Balkan Insight.

Men hver gang Erdoğan har truet EU, har han oppnådd noe. Og denne gangen er de tyrkiske lederne svært bevisste på at de også taler til store tyrkiske minoriteter i EU, og de har vist hvordan de kan utløse voldelige gatedemonstrasjoner med sine appeller, slik det skjedde i Rotterdam.

Som en videreføring av konflikten med EU har Tyrkia blokkert enkelte deler av NATO-samarbeidet, skriver Reuters.

Jeg har sagt det før, men det tåler å bli gjentatt: Med slike venner, hvem trenger fiender?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Viss DWN-analysen av møtet mellom Trump og Merkel held, har NATO sjølvsagt alt planer om å kvitte seg med Erdogan. Og da var det sjølvsagt NATO som stod bak kuppforsøket mot han. Det betyr også truleg at NATO har ei skjult styringsgruppe, som framleis har full kontroll med det amerikanske maktapparatet og Trump og EU. Erdogan vil truleg bli fjerna på ein eller annan måte, slik at Tyrkia igjen blir ein lydig reiskap i NATO-spelet.

 2. det ligger vel i kortene at Tyrkia vil gå ut av NATO. På sikt er det neppe så dumt. Når det gjelder ordkrigen så er det altså en ordkrig. men jeg finner det interessant at Erdogan gjentar myten om religionskrig i Europa. Det man høyden kan vente seg er gateopptøyer av noen hundretalls brushoder

 3. Partiet Denk (Tenk) gjorde et brakvalg i Nederland. Partiet fikk inn tre representanter, noe som viser at partiet har god evne til å mobilisere velgere. Partiet er stiftet av tyrkiske innvandrere.

  Denne flerkulturelle suksessen har pussig nok ikke blitt særlig omtalt i MSM. Forklaringen kan være så enkel som at partiet selger seg inn mot velgerne på løfter, som i beste fall må sies å være spektakulære.

  I tillegg til å ville endre historien, hva angår det tyrkiske folkemordet på armenere, mener partiet Nederland er et strukturert rasistisk samfunn. Denk ønsker derfor etablert et register der personer som er skeptisk til innvandring, islam og flerkultur, det partiet kaller rasister, skal registreres. Formålet opplyses å være at registeret skal forhindre ansettelse av rasister i offentlige stillinger.

  Partiet kan sikkert oppfattes ulikt, men for meg fremstår det som et kolonistisk parti, med sine klare bånd til hjemlandet Tyrkia.

  • Partiet Denk (ja tenk!) er utbrytere fra PvdA, det nederlandske AP. De gikk ned fra 29 til 9 seter i parlementet. Jeg vil kalle dem femte-kolonister.

 4. Det er mulig at det Tyrkia sier er at først vil EU gå i oppløsning med påfølgende internt kaos, deretter kan det bli borgerkrig i Europa. Den borgerkrigen som EU i sin tid var med på å sette i gang i Jugoslavia, kan på sikt få sin parallell i EU (takk for sist vil sikkert noen si). Krigshisserne fra den gang (og deres etterfølgere) sitter fremdeles ved makten i EU.

 5. Fra ordkrig til krig. Det har vært mye sarkasme og latterliggjøring av Tyrkias utspill i norsk presse. De korrekte vil liksom ikke tro det de hører og setter det opp innen underholdende galskap.
  Det er ikke det. Tyrkiske MIT,etterretningstjenesten,og deres partnere i Grå Ulver og det globale Muslim Brotherhood,har nøyaktige og presise kunnskaper om hva som foregår i Europa. De vet utmerket godt at en rekke EU-stater befinner seg på stupet og de vet at Frankrike går svanger med en borgerkrig. Overfor det falleferdige Hellas sier de at Kypros og en rekke greske områder er tyrkiske.
  Når den tyrkiske utenriksminister snakker om «religionskrig» mener han at situasjonen er moden for Jihad i kontekst av neo-ottomanske målsettinger. Det rammer også kinesiske Xinjiang hvor Kina ruster seg til innlandskrig mot East Turkestan Independence Movement og Islamist Party of Turkestan som blir subsidiert av blant annet Tyrkia.

  USA/Nato øker sine innsatser i den muslimske verden som har den hurtigst voksende religion nå. Her trappes det opp -med Norges villige medvirkning – til flere omfattende kriger i Libanon,Syria,Somalia,Sudan,Jemen… kort sagt i den islamske Ummahen.
  I denne situasjonen finner den politiske klassen i Norge at man skal gå inn for dobbelte statsborgerskap i landet og Aftenposten har lederartikkel om dette idag 19 mars 2017: Ja til dobbelt statsborgerskap.
  Helt sikkert tror alle globaliseringspartiene at dette er liberal konfliktløsning for ikke vet de noe om militant islam og ikke skjønner de dette med DENT i Nederland.
  Dent fikk tre plasser i Nasjonalforsamlingen og var det første autonome tredje-verden,muslimsk dominerte innvandrerparti i Europa. Det er allerede en suksess.
  Med dobbelt statsborgerskap blir det da fritt fram for eksempel Tyrkia og sette opp tyrkisk dominerte Dent-partier i hele EU. Sammen med Organisasjonen for den Islamske Konferansen.
  Med Vestens pågående og framtidige kriger i Ummahen får vi da den situasjonen at vi har lagt til rette for politiske 5 kolonner i vestlige stater.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.