Etter å ha finansiert IS vil LafargeHolcim bygge mur for Trump

0

Det multinasjonale selskapet LafargeHolcim har innrømt at de «indirekte har finansiert de væpnede gruppene i Syria», skriver franske l’Obs, og vi snakker da om Den islamske staten /Da’esh. Dette er også omtalt i VG:

VG har omtalt selskapet som nå har en anklage mot seg for å ha drevet forretninger med IS i Syria, og slik bidratt til å finansiere terrorgruppen. Anklagen dreier seg om medvirkning i krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i Syria.

Det går fram av artikler i Le Monde og l’Obs at selskapet hadde mange kontakter med IS. Dette har selskapet innrømt 2. mars 2017.

LafargeHolcim er ikke hvem som helst. De er verdensledende i bygningsmaterialer. Og selskapet har vært en av de store krigsprofitøtrene i Irak.

Denne saka kom opp sommeren 2016 gjennom artikler i Le Monde. Og det er ytterligere dokumentert her.

En pikant detalj er at Lafarge har tette forbindelser til Hillary Clinton. Hun har vært direktør i selskapet på 90-tallet og har fungert som deres advokat – og selskapet har vært en av hennes donorer. The Canary skriver:

In 2013, Lafarge’s Executive Vice President for Operations, Eric Olson, was a ‘featured attendee’ at the Clinton Global Initiative’s annual meeting.
The company is a regular donor to the Clinton Foundation – the firm’s up to $100,000 donation was listed in its annual donor list for 2015. Lafarge is also listed again as a donor to the Clinton Foundation for the first quarter of 2016.

Ifølge Norges Bank eier fondet 1,55% av LafargeHolcim som selskapet nå heter og blant de største eierne er anturligvis the usual suspects: BlackRock, Vanguard og Fidelity.

Nå har selskapet meldt seg til å bygge Trumps mur mot Mexico, for som de sier: «vi er et sementfirma, vi driver ikke med poilitikk».

Forrige artikkelRosene visner i Europa – sosialdemokratene kollapser
Neste artikkelTyrkia kaller Nederland for «fascismens hovedstad»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).