IMF: – Krisa i Hellas er verre enn depresjonen i USA på trettitallet

0

Det internasjonale pengefondet har publisert en rapport om situasjonen i gresk økonomi. Den inneholder en graf som sammenlikner den økonomiske utviklinga i Hellas med blant annet depresjonen i USA på trettitallet, og den viser at krisa i Hellas er en god del verre.

Denne grafen var det store samtaleemnet i Hellas da IMFs rapport ble publisert

I rapporten skriver IMF:

“Greece entered the crisis with exceptionally large fiscal and external imbalances,” write the authors of one report. “Policies supported by its two previous adjustment programs helped to address these imbalances… Nonetheless, Greece has not managed to return to sustainable growth, with output having contracted by more than 25 percent since 2008, investment down by more than 60 percent, and unemployment at the highest level in the eurozone.”

IMF beskriver også hvor hardt og urettferdig denne krisa har rammet det greske folket:

Thus, the current structure of public finances is fundamentally inefficient, unfair and ultimately socially unsustainable… denying lower-income and unemployed individuals access to the adequate and well-targeted social benefits and other essential public services they need and that are the norm elsewhere in the euro area.”

Hellas er offer for en politikk der internasjonal finanskapital med Goldman Sachs i spissen og EU-toppene i allianse med den greske eliten først dro Hellas inn i euroen på et forfalsket grunnlag og så lot offeret blø seg halvt i hjel da de  dramatiske konsekvensene av denne politikken kom for dagen. IMFs rapport gir ingen antydninger om at disse kreftene vil ønske eller klare å løse den krisa de har skapt. Og noe annet ville ha vært helt urealistisk.

Den såkalte «redninga av Hellas» tjente utelukkende til å redde finanskapitalen. En studie viser at bare 5 prosent av de såkalte «hjelpepengene» gikk til den greske økonomien. I tillegg ble risikoen overført fra finanssystemet til europeiske skattebetalere.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrump fortsetter USAs skitne allianse med Saudi-Arabia
Neste artikkelBritisk rapport: – Algerisk etterretning var involvert i terroraksjonen i In Amenas
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).