Trump fortsetter USAs skitne allianse med Saudi-Arabia

0

Saudi-Arabias tronarving, Muhammed bin Nayef, har fått en æresmedalje av den nye sjefen for CIA, Mike Pompeo, melder al-Jazeera. Prisen har han ironisk nok fått for sin «innsats for å bekjempe terrorismen». Dette kom bare dager etter at USAs forsvarsminister James «Mad Dog» Mattis pekte ut Iran som «verdens største statssponsor av terrorisme».

Dette er naturligvis fullstendig absurd, nesten like sprøtt som å gi fredsprisen til en president i USA. (Hva skal satirikerne gjøre når virkeligheten overgår dem?) Når USA og Saudi-Arabia møtes er det de to største terrorsponsorene i verden som møtes – ingen over, ingen ved siden. Førsteprisen må gå til USA, for det første fordi USA sposner terror i flere land og fordi Saudi-Arabias terrorstøtte i stor grad skjer med våpen fra USA.

Dessuten er det jo nå klarlagt at terroren i USA 11. september i hvert fall delvis ble sponset av Saudi Arabia.

Saudi-Arabia og USA er også «partners in crime» i sin brutale krigføring i Jemen og har naturligvis spilt vegg i Syria, der USA har sørget for våpnene og Saudi-Arabia for pengene til jihadistene.

Når Trumps regjering deler ut antiterromedalje til Saudi-Arabias kronspins, viser det bare at Trump fortsetter den veien Clinton, Bush og Obama har gått før ham.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.