Trump fortsetter USAs skitne allianse med Saudi-Arabia

10

Saudi-Arabias tronarving, Muhammed bin Nayef, har fått en æresmedalje av den nye sjefen for CIA, Mike Pompeo, melder al-Jazeera. Prisen har han ironisk nok fått for sin «innsats for å bekjempe terrorismen». Dette kom bare dager etter at USAs forsvarsminister James «Mad Dog» Mattis pekte ut Iran som «verdens største statssponsor av terrorisme».

Dette er naturligvis fullstendig absurd, nesten like sprøtt som å gi fredsprisen til en president i USA. (Hva skal satirikerne gjøre når virkeligheten overgår dem?) Når USA og Saudi-Arabia møtes er det de to største terrorsponsorene i verden som møtes – ingen over, ingen ved siden. Førsteprisen må gå til USA, for det første fordi USA sposner terror i flere land og fordi Saudi-Arabias terrorstøtte i stor grad skjer med våpen fra USA.

Dessuten er det jo nå klarlagt at terroren i USA 11. september i hvert fall delvis ble sponset av Saudi Arabia.

Saudi-Arabia og USA er også «partners in crime» i sin brutale krigføring i Jemen og har naturligvis spilt vegg i Syria, der USA har sørget for våpnene og Saudi-Arabia for pengene til jihadistene.

Når Trumps regjering deler ut antiterromedalje til Saudi-Arabias kronspins, viser det bare at Trump fortsetter den veien Clinton, Bush og Obama har gått før ham.

KampanjeStøtt oss

10 KOMMENTARER

 1. Kanskje Trump har en ganske bissar form for humor? I en normal verden burde utdeling av en slik medalje ha vært kontraproduktivt, folk ville ha innsett det absurde i situasjonen. Men i vår tid ser det ut som om ganske mange til og med kan tro på at USA og Saudi Arabia kriger sammen for å innføre demokrati i Syria.

 2. DT kan ikke foreta all rydding med en gang.

  Selv når han prøver å sette en vakt ved «porten til innkjørselen», vekker det enorm harme hos noen av beboerne – for ikke å snakke om harmen hos de som gjerne vil «flytte inn».

  • Er det å gje tronarvingen i Saudi-Arabia æresmedalje for «terrorbekjemping» ei form for «rydding», eller meiner du at DT enno ikkje har rydda vekk den sjefen for CIA han sjøl fekk sett inn?

 3. Denne galskapen med å opptre som servil sprellemann for Saud-dynastiet kan påføre Trump stor misnøye fra sine velgere. Mange av hans velgere har oppfattet paradokset med alliansen.

 4. Nå er Flynn sparket ut av Trumps kabinett. Dermed er det enda mer sannsynlig at det blir et svært anspent forhold mellom USA og Russland i tiden fremover. Det ligger an til at de kommer til å kjempe på hver sin side i Trumps planlagte krig mot Iran. Muligens også i krigen mot Kina, som Bannon sier skal komme i løpet av de ti neste årene.

 5. Forøvrig hørte jeg en høytstående SV-fyr som snakket om at Norge må ruste opp Forsvaret sånn at vi kan «forsvare oss mot Trump».

  Artig at han ikke tok til orde for å kaste ut de 300 amerikanske soldatene som allerede er stasjonert på Værnes. Disse soldatene har Trump som sin øverstkommanderende. Det faktum at ingen (heller ikke SV) bryr seg om at de er stasjonert her, viser hvor absurd SV-fyrens uttalelse er.

 6. Alliansen mellom USA og Saudi-Arabia (og for den saks skyld de andre sjølvherskerdømmene langs Golfen, er jo ikke av ny dato. Når USA’s oljeinteresser står på spill (og der er som kjent Trump en aktiv interessent) kan en gjerne gi både demokrati, menneskeretter og terrorbekjemping på båten, eller rettere sagt – massemyrderier av sivile blir til «terrorbekjemping» (jfr. Saudi-Arabias «terrorbekjemping» med siste oppdateringer av amerikanske masseøydeleggingsvåpen i Jemen og Bahrain).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.