Trump fortsetter USAs skitne allianse med Saudi-Arabia

0

Saudi-Arabias tronarving, Muhammed bin Nayef, har fått en æresmedalje av den nye sjefen for CIA, Mike Pompeo, melder al-Jazeera. Prisen har han ironisk nok fått for sin «innsats for å bekjempe terrorismen». Dette kom bare dager etter at USAs forsvarsminister James «Mad Dog» Mattis pekte ut Iran som «verdens største statssponsor av terrorisme».

Dette er naturligvis fullstendig absurd, nesten like sprøtt som å gi fredsprisen til en president i USA. (Hva skal satirikerne gjøre når virkeligheten overgår dem?) Når USA og Saudi-Arabia møtes er det de to største terrorsponsorene i verden som møtes – ingen over, ingen ved siden. Førsteprisen må gå til USA, for det første fordi USA sposner terror i flere land og fordi Saudi-Arabias terrorstøtte i stor grad skjer med våpen fra USA.

Dessuten er det jo nå klarlagt at terroren i USA 11. september i hvert fall delvis ble sponset av Saudi Arabia.

Saudi-Arabia og USA er også «partners in crime» i sin brutale krigføring i Jemen og har naturligvis spilt vegg i Syria, der USA har sørget for våpnene og Saudi-Arabia for pengene til jihadistene.

Når Trumps regjering deler ut antiterromedalje til Saudi-Arabias kronspins, viser det bare at Trump fortsetter den veien Clinton, Bush og Obama har gått før ham.

Forrige artikkelObama, Clinton (og Norge) så gjennom fingrene på at Sør-Sudan brukte barnesoldater
Neste artikkelIMF: – Krisa i Hellas er verre enn depresjonen i USA på trettitallet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).