François Fillon: – Frankrike og Tyskland må alliere seg mot USA

0

Den fremste høyrekandidaten ved presidentvalget i Frankrike, François Fillon, sier i et stort intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) og Le Monde at stilt overfor den han kaller Donald Trumps «aggressive politikk» må Tyskland og Frankrike skape en allianse seg i mellom. Han beskriver Trump som en trussel mot Europa og sier:

Europa er advart. Det må organisere seg mot en amerikanske politikk som ikke vil oss vel. Dette krever mer enn noen gang europeiske initiativer. Det Trump annonserer begynte før Trump.

De initiativene han tenker på er et «European Monetary Fund» for å motstå det USA-dominerte IMF og en «europeisk forsvarsallianse» for å sikre Frankrikes og Tysklands militære interesser uavhengig av NATO og USA. Intervjuet skjedde i forbindelse med at Fillon hadde samtaler med Tysklands Angela Merkel, Wolfgang Schäuble og Ursula von der Leyen.

Tyske politikere har også begynt å reagere på Trumps politikk med å gjenreise tanken om Kerneuropa, kjerne-Europa. Sosialdemokratenes leder Sigmar Gabriel reiste dette i et intervju i Handelsblatt, skriver DWN.

En versjon av Kjerne-Europa: Tyskland, Frankrike og Be-Ne-Lux

Skulle dette bli en realitet, så er man omtrent tilbake til Karl den stores rike slik det var ved hans død i 814.

Men det er mange skjær i sjøen for Fillon og Gabriel. For det første har ikke Frankrike tenkt å godta Merkels plan om å fordele flyktninger. For det andre er det slett ikke sikkert Fillon blir valgt. Han er midt oppe i en skandale der han anklages for å ha brukt offentlige midler til å lønne sin kone og sine barn. Det kan koste ham presidentjobben. Han er ikke en gang sikker på å nå andre valgomgang. Den sosialliberale kandidaten Emmanuel Macron ligger praktisk talt likt med Fillon på meningsmålingene. Den kandidaten som får størst oppslutning er Marine Le Pen. Hun har bestemt seg for å gjøre kampen mot euroen til sin hovedsak i valgkampen, og der har hun betydelig støtte blant franske velgere.

Men meningsmålingene gir ikke Le Pen noen sjanser til å bli Frankrikes neste president. Både mot Macron og Fillon vil hun tape ifølge en meningsmåling utført 26.-27. januar 2017 for RTL/Le Figaro:

Det blir antakelig en knallhard valgkamp i Frankrike, og alt tyder på at uansett hvem som blir valgt, blir det et brudd med François Hollandes utenrikspolitikk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.