CIAs mann advarer i Klassekampen mot populisme

0

For ikke lenge siden ga avisa Klassekampen to siders oppslag til en skribent fra Pentagon-nettstedet War on the Rocks. 15. november 2016 var turen kommet til Francis Fukuyama, som i sin tid ble kjent for boka The End of History and the Last Man (1992) der han argumenterte for at kapitalismen og det liberale demokratiet hadde seiret for godt.

Fukuyama er rådsmedlem i International Forum for Democratic Studies som er er en del av National Endowment for Democracy (NED) og han har vært medlem av vitenskapsrådet i RAND Corporation.

NED er som kjent en front for CIA, og RAND Corp er styrt av US Army. Så dette er vel Klassekampens versjon av balansert presse; når Pentagon hadde fått spalteplass, så måtte jo også CIA få det. (Wikipedia skriver om etableringa av NED: «The idea was to set up an organization funded by the U.S. Congress to take over CIA programs that attempted to influence foreign elections…»)

Fukuyama får så stor og framtrededende plass for å fortelle Klassekampens lesere at:

I en større sammenheng vil et USA ledet av Trump bety slutten tida da USA var symbolet på demokrati for folk underlagt korrupte, autoritære regimer verden rundt. USAs innflytelse har bestandig vært mer avhengig av «myk makt» enn av misforståtte maktde- monstrasjoner som invasjonen av Irak.

kk-fukuyama

Så altså kamerater KK-lesere, hittil har USA vært symbolet på demokrati og stort sett holdt seg borte fra «misforståtte maktdemonstrasjoner». Så godt vi har venstresidas dagsavis til å formidle dette budskapet.

CIAs mann unnlater heller ikke å fremme den konspirasjonsteorien som CIA allerede har lansert, nemlig at det var Russland som hacket Hillary Clintons eposter.

Ved å hacke Demokratenes e-poster startet Russland en informasjonskrig som allerede har erodert amerikanske institusjoner, og vi kan vente oss mer av dette.

Denne påstanden er ikke bevist noe sted og KK kan nå sikkert vente skarpe reaksjoner fra Ronny Kjelsberg som jo har sagt at man ikke må lese medier som fremmer udokumenterte konspirasjonsteorier.

Det Fukuyama er mest redd for er at en populistisk bølge skal ramme det han kaller «det regelbaserte systemet for internasjonal handel og investering som har vært drivkraften for global vekst de senere årene», med andre ord det USA-dominerte globale frihandelssystemet. Og da er det jo ikke rart at han fikk to sider i Klassekampen til å framføre budskapet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.