McCain til Trump: – Ikke prøv deg på å lage fred med Russland

9

Den republikanske senatoren John McCain har reagert med raseri på på at Donald Trump og Vladimir Putin har snakket sammen om å normalisere forbindelsene mellom USA og Russland. I en skarp uttalelse advarer han mot enhver fredsføler overfor Russland. Ikke minst er han fortørnet over at Russland bomber jihadistene i Syria:

Vladimir Putin has rejoined Bashar Assad in his barbaric war against the Syrian people with the resumption of large-scale Russian air and missile strikes in Idlib and Homs. Another brutal assault on the city of Aleppo could soon follow.

Som kjent kjemper nå USAs angivelig «moderate» opposisjon sammen med al Qaida i Aleppo, og det er disse leietroppene russerne og Syria nå bomber. McCain glemmer også at Russland er i Syria på invitasjon fra Syrias regjering, i motsetning til USA som er der ulovlig. USAs krig i Syria er ikke en gang godkjent av Kongressen i USA.

New York Times innrømte nylig i sine reportasjer fra Aleppo at de «moderate» og al Qaida kjemper sammen.

Tre tidligere generalsekretærer i NATO har også gått ut med advarsler mot noen detente med Russland. Jaap de Hoop Scheffer, som var NATO-sjef fra 2004 til 2009 sa at «Trump er veldig glad i autokrater» og sa at NATO og EU bør ta en «klar og sterk» stilling mot en avtale med Russland.

Anders Fogh Rasmusssen, som er kjent for sine påstander om maszseødeleggelsesvåpen i Irak, var generalsekretær i NATO fra 2009 til 2014, noe Aftenspostens Harald Stanghelle har skrevet så presist om. Etterpå ble han ansatt som rådgiver i Goldman Sachs og er nå også rådgiver for Ukrainas svært upopulære og korrupte president Petro Porosjenko. Han advarte også mot en avspenning mellom USA og Russland. De to fikk tilslutning fra tidligere NATO-sjef Xavier Solana.

Trump har som kjent sagt i sin kampanje at han som president ville vurdere å godkjenne at Krim er en del av Russland. Han har også kalt NATO for avlegs og dratt i tvil om USA i ethvert tilfelle vil ta hensyn til NATO-paktens artikkel 5.

Dette får naturligvis NATO-lederne, både tidligere og nåværende, til å skjelve i de skreddersydde buksene, for det vil bety alliansens endelikt og dermed også slutten på deres privilegier.

En annen sak er om Donald Trump vil gjøre alvor av en avspenning med Russland. I Kongressen sitter krigshauker som John McCain og vil gjøre sitt ytterste for å hindre en fredsløsning i Syria. I det militær-industrielle komplekset er det så enorme økonomiske interesser knyttet til politikken med kontinuerlig krig som er ført under Bush og Obama, at de også vil gjøre alt for å oppretteholde Den kalde krigen 2.0 og de stadige krigene der USA måtte finne det for godt. Trump ser også ut til å samle rådgivere rundt seg som står for alt annet enn fred og avspenning.

Krigshauken John Bolton nevnes som Trumps mest sannsynlige valg som utenriksminister, en det er vanskelig å finne noen som er mer anti-Iran og anti-Russland enn han. Barack Obama brøt som kjent løftene sine, så hvorfor skulle ikke også Donald Trump gjøre det?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. «McCain til Trump: – Ikke prøv deg på å lage fred med Russland»

  McCain er en avdanket gammel mann forvirret til sinne av sin falske narra-tiv, så han glemmer helt terroristene rusiske og syriske styrker faktisk angriper. Blir sint av egne løgner – imponerende.

  Hva gjelder neocon Bolton er han farlig. – FN-motstander som ble Bushs FN-ambassadør… La oss håpe han ikke får være med på Trumpen.

  • Det er kanskje ikke så viktig hva en amerikansk president står for.
   Det som er viktig er vel hva den maktgruppen som står bak han mener.
   Og det vil vel alltid være de som egentlig sitter med makten.
   Kanskje haukene synes det var greit å få Hillary av banen, hun begynte jo å få et nokså frynsete rykte.

 2. Terroristenes mann. Ullern skriver at McCain er gammel person som glemmer terroristene. Vel. All kritisk blogging i verden på Midtøsten/Syria har vært enige om at McCains besøk og kontakter til IS-Qaida i Tyrkia og Syria, har vært uoffisielle oppdrag fra Obamaadministrasjonen. Det finnes jo masse video og fotografier som viser McCain sammen med Al-Bagdadi og de store gutta.
  Det er rart hvor lenge det tar for det man kan kalle elementære sannheter vokser seg fram. Det skyldes selvfølgelig at vår offisielle presse jobber med desinformasjon – ikke informasjon.
  Helt fra Afghanistankrigen 1979-89 har Jihadistterroristene vært USA/Natos leiesoldater i følgende kriger:Tsjetsjenia, Balkan,Libya og Syria.
  McCain har vært liason-offiser til disse i Syria og er selvfølgelig helt fortvilet over deres tap, for meningen var jo at disse skulle settes inn i NordKaukasus og Krim i krigen mot Russland.

 3. «Hvor mange utenlandske militærbaser har Russland? To. Hvor mange har USA? ca 170. » Jesse Ventura i et intervju med Russia Today. Mulig den tidligere Minnesota-guvernøren slurver med nøyaktig antall; men innafor en romslig feilmargin, burde vel dette utsagnet likevel si det meste om hvem som er aggressive. Og ja; jeg vet at Ventura ikke er venstresidas mann i ett og alt; men i dagens USA representerer han faktisk ei fornuftig stemme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.