Hvem skal avgjøre Syrias framtid?

0
Ødeleggelsen av Syrias økonomi er verre enn Tyskland etter 2. verdenskrig

Eksil-syrere, eller syrerne, de som fortsatt bor i Syria?

«Omtrent 800 000 nordmenn utvandret til Amerika (i perioden 1825-1920). Motivet for masseutvandringen var svært sammensatt: fattigdom, undertrykking, klassedeling, overbefolkning…» (Wikipedia).

Men det var ikke disse nordmennene som bygde landet og den norske velferdstaten. Det var de som holdt ut slit, fattigdom og undertrykking som gjorde det. DE bygde landet og ikke minst velferdsstaten, bit for bit, sten på sten. Og det var DE som var med på å frigjøre Norge og verden fra nazismen.

Ødeleggelsen av Syrias økonomi er verre enn Tyskland etter 2. verdenskrig
Ødeleggelsen av Syrias økonomi er verre enn Tyskland etter 2. verdenskrig

Dette var tanker jeg gjorde meg da jeg syklet hjemover fra et Syria-arrangement på Litteraturhuset torsdag 29. sept. Eksilsyrere bosatt i Tyrkia, Tyskland, Skottland osv var i Oslo i fire dager og ble så og si båret på gullstol fra intervju til intervju, i NRK, VG, Dagsavisen you name it. Og det de sa ble tillagt like stor vekt (som gull): utallige varianter av «hjelp oss med å styrte Syrias president» (jeg refererer her til det jeg opplevde under min tilstedeværelse de to første dagene).

Bakgrunnen var at den relativt nystartede organisasjonen Space (Syrian Peace Action Center) hadde booket seg inn i fire dager på Litteraturhuset, Oslo. De hevder å være «a non-profit, independent association». Men budskapet bar ikke preg av uavhengighet og pengene til dette propagandagildet må jo komme fra et sted uansett om organisasjonen er non-profit eller ikke.

Så hvorfor spurte ingen av nevnte norske medier om hvem som betalte for oppholdet, reisene, kulturelle innslag osv? Hvorfor hevder denne organisasjonen å være syrisk når den består av folk som ikke bor i nevnte land? Og hvorfor er ingen norske politikere og medier interessert i hva ordentlige syrere sier, de som hovedsaklig bor i regjeringskontrollerte områder av Syria, som holder ut Norge/Vestens sanksjoner og krigføring mot Syria og som har bestemt seg for å bli i Syria og bygge landet opp igjen etter krigen slik gode nordmenn gjorde etter 1945? Jeg kan ikke ha sett mer en håndfull slike reportasjer siden krigen begynte i 2011.

En fersk FN rapport omtaler virkningene av sanksjonene på denne måten: USA og EUs sanksjoner (som omfatter Norge) straffer vanlige syrere og vanskeliggjør hjelpearbeid i denne største humanitære nødssituasjonen siden andre verdenskrig (U.S. and European sanctions are punishing ordinary Syrians and crippling aid work during the largest humanitarian emergency since World War II). Jeg minner om at sanksjonene mot Irak på 90-tallet drepte en halv million barn og et ukjent antall voksne.

Heller ikke denne rapporten har meg bekjent blitt omtalt i norske medier. Slike unnlatelsessynder er så vanlige at det ikke kan være noen tilfeldighet. Det er rett og slett ikke lenger mulig å tro på at norske medier er frie og uavhengige (fra USA/NATO).  De er snarere talerør for disse og deres stadige kriger.

Ødeleggelsen av Syrias økonomi er verre enn Tyskland etter 2. verdenskrig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.