Er den europeiske sentralbanken i ferd med å kapitulere?

1

Alle analytikere som Deutsche Wirtschafts Nacrichten har snakket med sier etter møtet i Den europeiske sentralbanken at banken ikke lenger har evne til å styre den europeiske pengepolitikken. De lave rentene på rundt eller under 0% truer pensjonene og eldreomsorgen. Og realøkonomien er fortsatt i stabilt sideleie og gir ingen drakraft til pengepolitikken.

Otmar Lang fra Targobank sier:

«Europas fremste seddelbank står egentlig overfor en pengepolitisk kapitulasjon.»

Sentralt i kritikken står en økende bekymring for pensjonsfondene. Nullrente gjør at disse fondene vil få store problemer med å dekke sine pensjonsforpliktelser i framtida. Deres obligasjoner blir også svært uinteressante for investorene, og dermed er man inne i svært farlig farvann.

Citigroup mener at videre pengepolitiske tiltak fra ECB ikke vil ha noen virkninger på realøkonomien.

I et annet oppslag skriver DWN at Italia nå opplever kapitalflukt på grunn av bankkrisa. De italienske storbankene er i kronisk dårlig helse. Bankkrisa virker inn på nasjonaløkonomien, og Matteo Renzi må innrømme at veksten i landet nå er null.

I eurosonen er veksten med 0,3% bare hårfint over nullen, og Mario Draghi innrømmer at han nærmest har sluppet opp for ammunisjon.

Sjefen for verdens eldste bank Monte dei Paschi di Siena har trukket seg, men det hjelper neppe for å gjenreise tilliten til denne skandaleombruste banken eller for resten av de skakkjørte bankene i landet. Italienske banker har nå 360 milliarder euro i tvilsomme lån i sine regnskaper.

 

 

.

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.