Neocon-hauker for Hillary Clinton

44

De gamle neocon-krigerne fra George W. Bush’ tid samler seg om Hillary Clinton.
I første rekke står Robert Kagan. I 1997 etablerte han det såkalte Project for the New American Century sammen med William Kristol.

Deres mål var å sørge for at USA skulle beholde sitt hegemoni også i det 21. århundre. Andre som deltok i denne gruppa var Dick Cheney, Donald Rumsfeld, and Paul Wolfowitz.

Det var de som lanserte kravet om «regimeendring» i Irak og altså la det politiske grunnlaget for Irak-krigen. De drev propagandaen om de såkalte «masseødeleggelsesvåpnene» som Saddam Hussein slett ikke hadde. De var aktive i å skape «krigen mot terror» eller 11. september 2001, og fra dem fikk man høre at «den fjerde verdenskrigen» allerede var i gang (de regnet den kalde krigen som den tredje).

Nå går republikaneren Kagan 100% inn for Hillary Clinton.  Han har startet noe som heter Foreign Policy Professionals for Hillary Clinton. Kagan er gift med Victoria «Fuck the EU» Nuland, som var State Departments føringsoffiser for kuppet i Ukraina.

The Intercept skriver:

Kagan has advocated for muscular American intervention in Syria; Clinton’s likely pick for Pentagon chief, Michelle Flournoy, has similarly agitated for redirecting U.S. airstrikes in Syria toward ousting Syrian President Bashar al-Assad.

En annen neocon-hauk som støtter Clinton er Madeleine Albright, hun som mente at 500.000 døde irakiske barn var en pris som «var verdt å betale».

Eliot Cohen, som er kalt «den mest innflytelsesrike neocon i akademia», støtter henne. Richard Perle, også kalt «mørkets fyrste» for sin rolle i krigspolitikken til Bush, støtter henne.

Og hun har sikret seg støtte fra de erkereaksjonære milliardærene brødrene Koch, som er kjent for å sponse de fleste reaksjonære agendaer.

Men her hjemme driver NRKs Tove Bjørgaas daglig valgkamp for Hillary Clinton, og snille reformister prøver å framstille det som om de progressive ideene til Bernie Sanders vil overleve i en Clinton-administrasjon. Lederatikkel i Klassekampen: «Demokratene beveger seg på sin side til venstre etter Bernie Sanders overraskende kampanje for å bli partiets presidentkandidat.»

De mange Sanders-tilhengerne som gråt og buet på Demokratenes landsmøte lot ikke til å tro det samme.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


44 KOMMENTARER

  • George Soros inspirasjon står det hvem er i boka «Soros on Soros» , hvis noen orker å se på den. Amazon har den. .Kanskje en bok for Steigan å se på.

   » His Soros Fund Management’s generally successful hedge funds, including its flagship Quantum Fund, often invest according to macroeconomic trends. The company oversees some $25 billion, which it uses to buy large stakes in the energy, transportation, financial, retail, and other industries. It owns stakes in oil exploration firm Hess Corporation and Ford Motor Company. Other investments include containership owner Global Ship Lease, retail site Bluefly, and Lattice Semiconductor. In 2011 Soros Fund Management closed itself to outside investors and now focuses solely on managing the money of Soros and his family.»
   http://www.google.com/finance?cid=11859101&ei=MjGXV6mWEIHjsgGHkZ-wCQ

   Det skal visstnok være Karl Popper i følge » Soros on Soros» som inspirerte ham.
   Han var professor ved London School of Economics i 1949-69.
   Han skrev boken «The Open Society and Its Enemies»

   Store norske leksikon skriver om Karl Popper :

   På bakgrunn av en kritikk av Platons, Hegels og Marx’ sosiale og politiske filosofi (og av autoritær politisk teori overhodet), gir Popper her et inspirert forsvar for et åpent, demokratisk samfunn. Han kaller selv ideologien for kritisk rasjonalisme. Den frie adgang til åpen og offentlig kritikk er en av livsnervene både i vitenskap og i åpne samfunn.

   Om Soros på http://www.google.com/finance?cid=11859101&ei=MjGXV6mWEIHjsgGHkZ-wCQ

   » His Soros Fund Management’s generally successful hedge funds, including its flagship Quantum Fund, often invest according to macroeconomic trends. The company oversees some $25 billion, which it uses to buy large stakes in the energy, transportation, financial, retail, and other industries. It owns stakes in oil exploration firm Hess Corporation and Ford Motor Company. Other investments include containership owner Global Ship Lease, retail site Bluefly, and Lattice Semiconductor. In 2011 Soros Fund Management closed itself to outside investors and now focuses solely on managing the money of Soros and his family.

 1. En » flott» forsamling av krigshissere, løgnere, propagandister storkapitalister og direke psykopater av det ypperste som verden, iallefalll USA, kan by på ! Vi kjenner igjen de fleste, og deres energi for mer krig tar ikke slutt. Hillary Clinton kan gå i kompaniskap med djevelen for å bli president, hun er m.a.o. etter mine betraktninger en meget farlig person hvis hun blir valgt til president.
  Hun er jo per dato ikke nominert, men blir det sannsynlig hvis ikke superdelegatene ombestemmer seg. Jeg ber til gud om at hun ikke blir president, men kan vi egentlig stole på at det ikke forekommer valgfusk i USA? Jeg ser jo at våpenindustrien, ( mektige) haukene i politikk og i det militære, i Pentagon, storkapitalen, alle omtrent støtter Hillary, hun blir deres redskap, ett lett bytte for deres ulike interesser. En korrupt person som snakker med to tunger, som i kraft av Clinton Fundation ikke har hatt noen moralske eller etiske skruppler for hvem hun og ektemannen Bill kunne dra millioner av dollar utfra. Hun er i lomma som sagt på storkapitalen, haukene, og krigshisserene. Hun er også i lomma på land som Saudi Arabia som har wahhabisme som sin religiøse ideologiske rettersnor, den strengeste loven i islam. Og flere korrupte og vanstyrte land i Afrika! Da blir det vanskelig for henne å kritisere brudd p å menneskerettigheter i ett muslimske land.
  Hennes » vennekrets» er ikke noe hun burde være synlig stolt av, men hun blir av de fleste internasjonale medier fremstillt som en liten engel og ærlig person(!) ,( epost skandalen er tydeligvis ingenting å kritisere) mens stakkars Trump henges ut på den verst tenkelige måte. Verden er blitt slik at de som snakker om å beskytte sine grenser mot illegal innvandring, mot innvandring som skaper kriminalitet, ta opp kampen mot islamistiske ekstremister, ikke hisse til en ny kald krig, mer opprusting og slike ting, disse blir hengt en bjelle på til skrekk og avdarsel, slik tilfelle er med Donald Trump! Verden er gått helt av skaftet.

 2. Godt formulert, Kent. I går fortalte også nrk oss at en viss Bloomberg fra Israellobbyen støttet Hillary.

 3. Klassekampen velger å ta Donald`s program på alvor, da burde de nevnt at han går imot TTIP/TISA. Hvis en presidentkandidat plutselig skulle bestemme seg for å holde noe av det han lover i kampanjen, så er iallefall det ikke uviktig for oss. Personlig tror jeg løgneren og krigshisseren Hillary er et ulykksalig valg både for USA og vedren.

 4. De egentlige skurkene i krigen mot Saddam, er nok heller psykologer og deres klonende professorer m/fjertefølje. Jeg «så» at Saddam fikk besøk av noen løver (mennesker) fra nord som lærte ham hvem djevelen er. Dette likte professorene og psykologene og ormeyngelen deres så dårlig at de begynte å rope ulv, ulv, eller folkemord, folkemord fordi de selv var i ferd med å bli angrepet av Saddam som hadde gjennomskuet deres satanistiske natur. Professorene og psykologene klarte deretter å lure USA og Storbritannia til å angripe Saddam, på tross av at nesten hele resten av verden var imot det. Det er min vurdering av situasjonen,

 5. Neoconhaukene Cheney og Rumsfeld har sagt offentlig at de støtter Trump. Og Trump har forøvrig en neoconhauk som visepresidentkandidat.

  I likhet med Trump selv, var — og er — denne hauken både tilhenger av the Patriot Act, Irak-krigen, tortur av «terrorister» (og deres familiemedlemmer), og uforbeholden støtte til Israel i ett og alt.

  Ikke dermed sagt at Hillary er stort bedre, men det er litt komisk at så mange flokker seg om Trump uten å gidde å sjekke hva han faktisk står for.

 6. Jeg linket for et par dager til en kronikk i den ledende og menings-dannende avisen LA Times, som prøvde å selge ideen om et mulig militærkupp hvis Trump vinner. Han som skrev artikkelen gjorde det på oppdrag av tankesmia Foreign Policy Initiative, der selvsamme Robert Kagan er styremedlem.

  Selv sitter jeg litt på gjerdet om Trump som president vil gjøre faktiske noen forskjell, men jeg synes det er interessant (og ikke bare spill for galleriet) at de nykonservative blir rød i ansiktet av tanken på at han vinner.

  • » at de nykonservative blir rød i ansiktet »

   Alle de nykonservative? Så du regner ikke Cheney, Rumsfeld, Peter Thiel eller Mike Pence blant de nykonservative?

   (Her har jeg ramset opp fire nykonservative som støtter Trump, men jeg kunne sikkert funnet dusinvis av andre om jeg hadde googlet litt.)

 7. Ser også at Cheney m flere støtter ( endorsement) Trump. Hvorvidt det er økonomi med i bildet er vel ikke kjent? Men ifølge partiprogrammet er Trump en trusel mot korporasjonene i USA så klart det kan være lønnsomt å legge inn et forsiktig lodd på en kandidat som pr dato har 50% prosent sjanse for å ta over roret der. Uansett VET vi at Clinton er kjøpt og betalt, og står i gjeld til både militærindustri og fødevareindustri.

  • Fin liste. Skikkelig «anti establishment», han Trump … Skal bli gøy hvis han eventuelt blir president for restene som kanskje blir igjen av USA etter de kommende globale katastrofene. Blir moro å se skuffelsen i trynet på fansen hans når han gir verden enda mye mer av det Dubya og Obama ga oss. Skjønt, mesteparten av fansen hans (nasjonalister og konspinisser) blir vel internert i FEMA-leirene og torturert til døde der (sammen med familiemedlemmene sine), siden de etter Trumps definisjon er «terrorister». Kanskje de revurderer sitt syn på Trump da, i det minste.

 8. «The parasites have found a new host in Clinton». Slik beskrev Wayne Madson haukenes omfavnelse av H.Clinton. Kunne ikke sagt det bedre.

 9. Trump går inn for å halvere Pentagons budsjett, være nøytral i konflikten Israel-Palestina, redusere big pharmas fortjeneste ved å forhandle frem prisreduksjoner med industrien, han var åpen for å nasjonalisere bankene på wall street i 2008, og er imot frihandelsavtelene pga at de medfører at amerikanerne mister jobbene sine. Han vil trekke USA ut av alle krigene de fører utenfor landegrensene. Muligens like troverdig som Clintons løgner og svada, men hvis diskusjonen overhodet skal ha noen mening så bør dette med. Spekulasjonene fra enkelte rundt en falsk flagg-operasjon kom i 2015, før Trumps kampanje, og er kanskje ikke umulig, men iallfall usannsynlig etter enkeltes mening:http://blackbag.gawker.com/is-donald-trump-running-a-false-flag-campaign-to-help-h-1723925057

  • Dette med at han vil halvere Pentagons budsjett, er det også noe han konsekvent har stått for, eller bare enda en sleivete slengbemerkning han kom med en eller annen gang, og som han så trakk tilbake senere? Det er mye av denslags hos Trump. Noen konsekvent politikk har han ikke, og bare det faktum at han lyver om at han var for Irak-krigen, viser at han ikke er til å stole på. Han lirer av seg de populistiske frasene han tror han kan profittere på i nuet, i den forsamlingen han til enhver tid befinner seg foran. Fyren er en løgnaktig, inkonsekvent opportunist.

   Selv om Hillary er en demonisk, krigersk heks, har hun i det minste noe politisk erfaring, og vi vet sånn ca hva vi kan forvente oss med henne «ved roret». (Altså som marionett for TPTB.)

  • Akkurat, ja. Kanskje vi også får forholde oss til det faktum at svigersønnen hans (som styrer mye av Trumps kampanje) er en ortodoks jøde (etnisk). Og at Ivanka Trump, som altså er gift med denne mannen (Jared Kushner), også har konvertert til ortodoks jødedom. Videre får vi forholde oss til det faktum at Trump er venn av Bibi, og at han har aktet å bombe Iran på vegne av Israel. Og at han har lovt Israel mer penger og militær støtte enn noen annen amerikansk president i historien. Og at han har vært hos AIPAC og holdt tale. Og at han selv er en dollarmilliardær som har bygd sin formue på lånte penger som kommer fra jødiske bankstere i den jødiske byen New York.

   Ken på RedefiningGod.com er forøvrig helt uenig med meg. Han tror Trump, til tross for at han åpenbart står i ledtog med den jødiske pengemakten, kommer til å (på iscenesatt vis) vende seg mot Israel og ta et storslått, iscenesatt oppgjør med dem etter at det angivelig blir bevist (og slått stort opp i MSM) at Israel har hatt svært mye å gjøre med all den «muslimske» terroren som har rammet Vesten ca fra og med 9/11 2001.

   Dette tror imidlertid ikke jeg på. Jeg tror Trump tvert imot kommer til å være svært så lojal overfor Israel — om han mot formodning blir president for det Amerika som eventuelt eksisterer i januar neste år. Jeg tror han viderefører og forverrer akkurat den politikken Trump-fanatikerne forakter Bush og Obama (og Hillary) for. At han har valgt Mike Pence som VP underbygger denne tesen.

   • Vi må også huske (og gjenta, siden ingen får det med seg) at Trump var for Irak-krigen. (Og lyver også, siden han påstår noe annet i dag.)

    Ikke merkelig da at både Cheney, Rumsfeld og så mange andre neocons er Trump-tilhengere. De vet jo utmerket godt at de med Trump får enda mye mer av akkurat den politikken de selv har stått for: Endeløse falsk flagg-angrep og kriger «mot terror» for å berike banksterne, gjenoppbyggingsentreprenørene og det militærindustrielle komplekset de selv har aksjer i. Kanskje får de oppleve WW3 også, noe som vil gjøre dem enda mye rikere og mektigere. Ikke rart at de svermer for Trump.

    • Har forsøkt å legge inn svarkommentarer , men får beskjed om at «your comment is awating moderation». Regner ikke med at man blir sensurert her pga lenker som ikke er mainstream?

     • Det funker vanligvis sånn at én lenke passerer automatisk, to eller fler gjør at innlegget må godkjennes manuelt. Det er ment å være spam-forebyggende, bare. Innlegget kommer nok på etter hvert.

     • Maks én lenke per kommentar, dessverre. (Pga spamfilter.) Enten lenkene er mainstream eller alternative. Jeg pleier å legge de ekstra lenkene mine i hver sin kommentar under moderinnlegget.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.