Av Alex Christoforou, The Duran, oversatt og publisert av derimot.no
Hvis du forestilte det at å få Tyrkia inn i EU var å trekke strikken vel lang, da får det siste EU-dokumentet om utenrikspolitikk som er kalt Global Strategi, Istanbul til å fremstå som Paris.
Det lekkete EU-dokumentet krever en utvidelse til nye områder så langt unna som Midt-Østen og Afrika sør for Sahara. Ekspansjon og militær oppbygging går hånd i hånd slik det skisseres opp i dette Globale strategi-dokumentet i formuleringer som «gradvis synkronisering og gjensidig tilpassing mellom de ulike medlemstatenes» individuelle forsvars-strategier.
Sunday Express har flere detaljer om hvordan EU planlegger å bli et verdensomspennende imperium:
De siste planene som avslører hvordan EU tilstreber autonomi (selvbestemmelse) i forsvars- og sikkerhetsspørsmål, ble skissert av unionens utenriks-talsperson Frederica Mogherini.
I dokumentet fra Brussel står det:
«Europeisk og sikkerhets- og forsvars-anstrengelser må gjøre EU i stand til å handle autonomt mens den samtidig bidrar til samarbeids-handlinger innenfor rammen av NATO.
Medlemstatene trenger de teknologiske og industrielle midlene for å oppnå og opprettholde de egenskaper som trengs for å handle autonomt.»
Og så la det (dokumentet) til: «Gradvis synkronisering og gjensidig tilpasning av nasjonale runder med forsvarsplanlegging og utvikling av kapasitets-utviklings-praksis, kan forsterke den strategiske tilnærmingen mellom medlemstatene.»
På vanlig norsk må dette forståes som at hvis vi planlegger og øver sammen vil vi etter hvert få et felles militærsystem.
På spørsmål om dokumentet viste at Brussel la opp til en rivalisering til NATO sa Mr. Hookem:
«Jeg er ikke sikker på om dette i praksis blir en trussel til NATO. Selv om jeg er sikker på at EU ville likt at det var tilfelle, for NATO er kompetent.»
Advarselen om en egen EU-hær var et hovedargument i Brexit-kampanjen. Tilhengerne argumenterte at EU hadde bidratt til fred på kontinentet i mange ti-år. Imidlertid frykter militære eksperter at en slik hær vil undergrave NATO.
På kontinentet har en rekke politikere argumentert for en egen EU-hær, mens britene har vært imot det. At trykket for å få til et eget militærvesen for EU øker etter Brexit er derfor helt logisk.