Martin Schulz krever «ekte EU-regjering»

0

Presidenten for EU-parlamentet, den tyske sosialdemokraten Martin Schulz, krever en full omlegging av styringssystemet i EU. Dette er hans reaksjon på britenes #Brexit. Schulz vil ha en folkevalgt regjering for EU, noe som vil være et langt skritt mot å gjøre EU til en overnasjonal stat. Dette gjør han i en kronikk i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Det Schulz skyver foran seg er at dagens EU-system er ubegripelig for EU-borgerne. Og det har han naturligvis rett i. Unionen holder seg tross alt med fem(!) ikke-valgte presidenter: Det er EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker, EU-toppmøtets president Donald Tusk, eurogruppas president Jeroen Dijsselbloem, Den europeiske sentralbankens president Mario Draghi og EU-parlamentets president Martin Schulz.

Ingen av dem har noe mandat fra de over 500 millionene innbyggere i EU. En folkevalgt EU-regjering vil stå over de andre presidentene og dens president vil være EUs virkelige leder. Men det betyr også at EU-regjeringa vil stå over de nasjonale parlamentene på en helt annen måte enn i dag.

Det Schulz ikke skriver er at et slikt grep vil forrykke maktforholdet i EU vesentlig til Tysklands fordel. I et EU uten Storbritannia vil Tyskland ha 18,3% av velgerne. Det betyr at de vil ha like mange stemmer som EUs 17 minste EU-land tilsammen, altså: Portugal, Ungarn, Sverige, Østerrike, Bulgaria, Danmark, Finland, Slovakia, Irland, Kroatia, Litauen, Slovenia, Latvia, Estland, Kypros, Luxemburg og Malta.

Med britene ute er det bare Frankrike og Italia igjen som kan hindre en total tysk dominans i EU. Tyskland vil da ha over 20% av EUs BNP og være den totalt dominerende industri- og eksportnasjonen. Martin Schulz’ Europa vil et langt stykke på vei være Gross-Deutschland.

Og Schulz er altfor beskjeden til å nevne at den politikeren i Europa som vil ha størst til å bli valgt til president for denne superstaten, er ingen ringere enn Martin Schulz.

PS:

Det er ikke så mye union i Den europeiske union om dagen. Østerrike advarer om at dersom Tyrkia slippes inn som nytt medlem i EU, vil Østerrike melde seg ut. Og dersom Tyrkia blir medlem, vil det være aksen Berlin-Ankara som har tatt over Europa. Recep Erdoğan har nå lovt at alle syriske flyktninger som bor i leire i Tyrkia skal få tyrkiske statsborgerskap. Og siden Tyrkia har krevd visafri adgang til EU, vil han snart kunne eksportere så mange flyktninger han måtte ønske til EU. Dette skaper sikkert begeistring i de europeiske hovedstedene. Det er ikke sikkert at britenes utmelding blir den siste.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.