Martin Schulz krever «ekte EU-regjering»

23

Presidenten for EU-parlamentet, den tyske sosialdemokraten Martin Schulz, krever en full omlegging av styringssystemet i EU. Dette er hans reaksjon på britenes #Brexit. Schulz vil ha en folkevalgt regjering for EU, noe som vil være et langt skritt mot å gjøre EU til en overnasjonal stat. Dette gjør han i en kronikk i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Det Schulz skyver foran seg er at dagens EU-system er ubegripelig for EU-borgerne. Og det har han naturligvis rett i. Unionen holder seg tross alt med fem(!) ikke-valgte presidenter: Det er EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker, EU-toppmøtets president Donald Tusk, eurogruppas president Jeroen Dijsselbloem, Den europeiske sentralbankens president Mario Draghi og EU-parlamentets president Martin Schulz.

Ingen av dem har noe mandat fra de over 500 millionene innbyggere i EU. En folkevalgt EU-regjering vil stå over de andre presidentene og dens president vil være EUs virkelige leder. Men det betyr også at EU-regjeringa vil stå over de nasjonale parlamentene på en helt annen måte enn i dag.

Det Schulz ikke skriver er at et slikt grep vil forrykke maktforholdet i EU vesentlig til Tysklands fordel. I et EU uten Storbritannia vil Tyskland ha 18,3% av velgerne. Det betyr at de vil ha like mange stemmer som EUs 17 minste EU-land tilsammen, altså: Portugal, Ungarn, Sverige, Østerrike, Bulgaria, Danmark, Finland, Slovakia, Irland, Kroatia, Litauen, Slovenia, Latvia, Estland, Kypros, Luxemburg og Malta.

Med britene ute er det bare Frankrike og Italia igjen som kan hindre en total tysk dominans i EU. Tyskland vil da ha over 20% av EUs BNP og være den totalt dominerende industri- og eksportnasjonen. Martin Schulz’ Europa vil et langt stykke på vei være Gross-Deutschland.

Og Schulz er altfor beskjeden til å nevne at den politikeren i Europa som vil ha størst til å bli valgt til president for denne superstaten, er ingen ringere enn Martin Schulz.

PS:

Det er ikke så mye union i Den europeiske union om dagen. Østerrike advarer om at dersom Tyrkia slippes inn som nytt medlem i EU, vil Østerrike melde seg ut. Og dersom Tyrkia blir medlem, vil det være aksen Berlin-Ankara som har tatt over Europa. Recep Erdoğan har nå lovt at alle syriske flyktninger som bor i leire i Tyrkia skal få tyrkiske statsborgerskap. Og siden Tyrkia har krevd visafri adgang til EU, vil han snart kunne eksportere så mange flyktninger han måtte ønske til EU. Dette skaper sikkert begeistring i de europeiske hovedstedene. Det er ikke sikkert at britenes utmelding blir den siste.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


23 KOMMENTARER

 1. Mens vi venter… er det antydet at Helge Lund er aktuell kandidat hos Saudi Aramco (Omsetter visstnok for over 1 mrd dollar pr. dag) når det nå skal forsøkes børsnotert. Eierkonsentrasjonen er vi godt kjent med. Strukturen vil være eksakt det samme som BlackRock og Google (NÅ: tungt inn i vindkraft). Hvis Putin m.fl. blir inkludert i dette konsortiet kan man forvente en skyhøy CO2-avgift på fossil energi, samt gode inntekter på «sol, luft og vann» gjennom de kommende energikab(a)lene som nå legges. Da er det viktig å følge opp med tilstrømning av befolkning (les «vekst») i sentrale deler av «EU» for å øke etterspørsel av husstander og kommende gjeldsatte forbrukere. I disse dager ligger det en «kirkegård» av tankskip i Malakkastredet – smekkfull av olje i påvente av prisøkning. Det meste av denne oljen kommer fra Vest-Afrika skriver DN i dag. http://www.dn.no/nyheter/utenriks/2016/07/04/0609/Asia-i-dag/asia-i-dag-oljetankere-ligger-i-k–smekkfulle-lagre

  – Fiskalunionen «EU» er en totrinnsprosess i påvente av den globale fusjonen – Og skal jeg gjette ligger Nord-Korea lagelig for hogg hvis de kommer i konflikt med «logistikken». Da har kapitalismen fått fullstendig kontroll over «politiker`n» som eier av kraftnett, fossefall, vind, sol, bank og konsesjoner i alle ledd. I juli fjor startet Norges Bank og BlackRock en storstilt «oppkjøpsraid» av den norske krona. 700 mill. pr. virkedag i juli kunne Øystein Olsen og Norges Bank bekrefte gjennom «salg» av utenlandsk valuta. Hvor mye BlackRock la i potten vites ikke. Dette fortsatte til over nyttår og pundet passerte 13 kroner og ti øre den 6. januar 2016. I dag ligger den litt over 11 kroner (11,09), og har vi spekulert mot det britiske pund så har vi jo tatt del i en «Soros» – sannsynligvis gjennom verdens største manipulerte «inside job» hvis de egentlige prognosene for misnøye om EU viste noe annet enn det vi fikk presentert gjennom deres mediekanaler.

  – Her har politikerne noe å tenke på hvis de skal ha en funksjon. Jeg foreslår skolebenken, samfunnsopplæring og en innføring i demokratiske prosesser. Etter gjentatte forsøk på å få bukt med korrupsjon i Telenor, TeliaSonera (Vimpelcom), Yara, Statoil, Hydro og resten av våre investeringer, Svarva, Baksaas og Co … – kan vi vel bare bekrefte at dette skjer ikke.

  A view to a kill
  «Målet helliger midlet» er det noe som heter. Men jeg tror neppe folk mener at profittjag er et unnskyldende og legitimt mål der bestikkelser, krigføring, sanksjoner, desinformasjon o.l. blir virkemidler for å oppnå ønsket profitt hos de mektige og samarbeidende karteller. Storbritania skal forsøkes å presses tilbake med det budskapet Steigan her formidler – men de har kanskje fått et litt større problem en ventet? Det finnes en grense for hva opplyste og hederlige arbeidsfolk finner seg i – og det begeret er snart fullt.
  – «Danske soldater træner i at nedkæmpe civile opstande og «neutralisere» oprørere i et tænkt scenarie i Vestjylland. Militæret kan nu blive sat ind mod civile danskere i tilfælde af social uro, bekræfter Forsvarsministeriet overfor Arbejderen (des.2014).»

  Kanskje ikke så rart?

  • Takk, JAP. Solid artikkel mens vi venter! For noen absurde størrelser. Høres ut som våre gutter var «flinke» med Soros’en sin.

   Har forresten lenge stusset over det BlackRock-navnet. Jeg får assosiasjoner til en viss stein man surrer rundt som fluer rundt ei lampe nedi Saudi-Arabia. Og til et eller annet vagt, ubestemmelig men definitivt slemt (det også). Mulig norsk black metal har skylda for den assosiasjonen.

   Et sitat fra deg gav umiddelbart videre assosiasjoner til mer rock:

   «– Her har politikerne noe å tenke på hvis de skal ha en funksjon. Jeg foreslår skolebenken, samfunnsopplæring og en innføring i demokratiske prosesser. Etter gjentatte forsøk på å få bukt med korrupsjon i Telenor, TeliaSonera (Vimpelcom), Yara, Statoil, Hydro og resten av våre investeringer, Svarva, Baksaas og Co … – kan vi vel bare bekrefte at dette skjer ikke.»

   Et populært Frank Zappa-sitat har ofte på nettet blitt noe feil gjengitt. Det opprinnelige lød slik: «Politics is the entertainment branch of industry». Nå blir det ofte gjengitt som «Government is the entertainment division of the military-industrial complex». Tanken er god, men Zappa skilte selv skarpt mellom «politics» og «government». For ham var «government» å faktisk styre, deriblant også de kreftene som utgjør f.eks. «the industry», ikke bare kose seg i lomma deres. I et intervju med Keyboard Magazine fra 1987 utdyper han:

   KM: Perhaps many musicians simply aren’t concerned with political issues.

   FZ: Well, I think it behooves them to have political thoughts, but let me make a definition clarification here. I say politics is the entertainment branch of industry, and government is what we need. We have a diverse population in the United States, with all kinds of different needs that have to be taken care of. That is the righteous function of government. Politics is bullshit, basically. Politics is involved with salesmanship. Government is involved with statesmanship. And I do make a distinction between these things. If you are making a political statement remember, you are not addressing the real needs of government. You’re just talking about the Madison Avenue aspect. So think about that difference. Just a friendly reminder, in case somebody does decide to speak up.

   Og fra selvbiografien «The Real Frank Zappa Book» (1989):

   «I’ve said it before, and I’ll say it again: Politics Is The Entertainment Branch of Industry. C-SPAN’s coverage of governmental proceedings is wonderful. Caution! Buffoons on the Hill! Wallowing in blabber and spew, regiments of ex-lawyers and used-car salesman attempt to distract us from the naughty little surprises served up by deregulated corporate America.

   Has it become impossible to govern the U.S. by reason or logic? America under Reagan saw the rise of governance by trickery, fear, disinformation and superstition. Oh Jesus! Here comes those fucking balloons again.» (322-323)

   • Hadde et skarpt øye han derre Frank Zappa. Go på gitar`n var`n å 😉 Kaos, brød og sirkus er jo deres ting, men det politiske menasjeriet de drasser rundt på i dag – for å selge inn forestillingene sine er blitt verre og verre. Rett og slett flaut. Tror neppe Zappa gidder å snu seg hvorhen han er. Det gikk vel som han hadde forventa 😛

    • Et geni. Nei, om det mot formodning skulle være noe action i en hinsidig tilstand tror jeg Zappa, heller enn å rotere, nyter horisontalen og kontemplerer over noen usedvanlig spenstige detaljer for bassklarinett og vibrafon i en fantastisk symfoni vi dessverre aldri får høre. 🙁

   • Jeg hadde også tenkt til å nevne Kabaen her.
    Men det er ikke bare BlackRock som har et enigmatisk navn. Også Blackstone og Blackwater er mystiske.

    Jeg finner forøvrig ingenting om opphavet til navnet BlackRock. Men siden dataprogrammet Aladdin lenge har vært sentralt i BlackRocks forretningsmodell, får man bare anta at selskapets navn indeed henviser til Kabaen. Folk på Larry Finks nivå er jo alltid mystikere, okkultister og esoterikere, så de gir ikke tilfeldige, intetsigende navn til selskapene sine, særlig ikke når selskapene er blant de største og mektigste i verden. Det er alltid tung symbolikk inne i bildet.

     • Erik Prince fremstår/ vil fremstå som opportunist på det globale sikkerhetsmarkedet, og som vonbråten og sår i hekken etter syndebukkaffæren for US Government. Men jeg synes nå han hadde et smil på lur når han beskrev planene og forklarte hvordan de helt fra starten burde ha jobbet eksklusivt for industrien internasjonalt. Han ser vel hvem som bestemmer mest av industrien og regjeringen og ser sistnevnte som et unødvendig mellomledd i samarbeidet, og på vikende front …
      Interessant at han påstår å være Snowden-fan også.

     • Ja, olje er selvsagt en nærliggende forklaring, men har du fått det bekreftet?

      Strengt tatt er det vel ikke så viktig hvor de har hentet navnene sine fra, men at navnene har en mening er jeg ikke i tvil om. Dog tror jeg at den meningen kan være noe dypere og mørkere enn olje. Og siden folkene bak disse selskapene er okkultister, kan jeg tenke meg at meningen er ganske esoterisk. Blant makteliten er det jo ikke bare Christine Lagarde som er besatt av numerologi, magiske tall og okkulte ritualer. Denslags gjennomsyrer alle virkelig mektige institusjoner.

    • KZ: Noen ganger er sannheten latterlig nær og simpelthen såre enkel. Så enkel at den mest intelligente mister gangsynet. Et råd jeg kan gi ut i fra mine erfaringer er: Ikke overvurder menneskers bemidlede rang, ei heller undervurder din kapasitet – Jo da, det er en kjensgjerning at visse type «ledere» lider av Asperger, ispedd en dose Autisme og grådighetsticks i en likning som står til stryk på den sosiale fasiten.
     – At Lagarde & Co – bortskjemt som de er, og hinsides fjernt fra grasrota har tilgang til alt det noen bare kan drømme om, blir vel okkultisme en naturlig del av livet deres for å en innbilt spenning i deres kjedsommelige tilværelse. For det kan jo ikke være så latterlig enkelt å stjele fra folk uten at noen reagerer?

   • Dekoding av BlackRock:
    BlackRock navnet er relatert til de som finansierte,grunnleggerne av Blackstone.Hvis du ser på navnene,er det Scwarz,i det ene,tysk for black,og Peter i det andre,som betyr klippe/rock.Sammen blir det BlackRock.

    • Peterson var Rockefellers oljeimperium`s høgre hånd. At Peter George Peterson&Stephen Schwarzmanm finansierte mye av utbyggingen i oljeindustrien gjennom Blackstone hvor de attpåtil kunne flette inn navnet sitt på «varemerket» i samsvar med fundamentet dette var bygget på er naturlig.

   • Navnet BlackRock er fra 1992,og ble valgt pga fare for sammenblanding av navn,se wikipedia/ BlackRock/History/
    Samt fuounders Blackstone= Swarz/=Black og Peter som betyr klippe/=Rock

    • Mange slags takk til JAP og Gatekeeper for bidrag til å kaste lys over BlackRock-navnet. Ikke før har man ansatsen til en slags teori, så kommer dere og forvirrer en stakkar med fakta.

     • JAP, de har nok våte drømmer om tvang, ja. 😀

      Når det gjelder overtroen, (over)tror jeg det er signifikant statistisk overhyppighet av interesse for okkulisme og tilliggende herligheter i deler av eliten, men jeg tror ikke et øyeblikk at noe av det får lov å være noen tunge på vektskålen i forretningsssaker. Jeg tipper det blir brukt for å knytte interne lojalitetsbånd, om mulig for å kontrollere folk i egne rekker, kanskje som teknikker for felles visualisering og fokusering på mål, og ikke minst at det rett og slett er en slags morbid selskapslek som av og til går litt over stag. Men jeg tror ikke de er det spøtt mer overtroiske enn andre, snarere tvert imot, jeg tror de er overveiende kyniske og kalkulerende, i hvert fall ifht. sine proksimate motiver. For å bruke et bilde: Jeg tror at dersom noen i et slikt miljø skulle begynne å ta religiøse dogmer og tradisjoner eller okkulte forestillinger og teknikker så alvorlig at det fikk prioritet over mer prosaiske forretningsmessige hensyn i en sak der disse aspektene sto mot hverandre, og slik sett kunne antas å true finansene til fler enn vedkommende selv, ville en fyr iført Larry Finck-maske buse inn i rommet og lekse opp om at det for pokker ikke skal danses rundt noe annet enn den gode gamle gullkalven her i huset.

      Det de egentlig dyrker er klasseforskjell. Klasseforskjell mellom en selv og flertallet, og den bør være enorm for å gi disse bortskjemte pengenarkomane en vanlig hverdagsrus av pengefølelse. For å sette det på spissen: De kunne nok klart seg med ti prosent av formuen og enda vært rimelig fornøyd hvis de var sikret ringside-billetter til et show der de kunne studere problemene til folk som fysisk sultet til døde på kloss hold så ofte de ville, men så lenge vi andre har litt å spise, må de typene ha fryktelig mye mer.

 2. «Dette skaper sikkert begeistring i de europeiske hovedstedene.»

  Det skaper ihvertfall stor begeistring hos eliten vår.

  Samtlige kommentatorer i de store norske avisene ser ut til å ha blitt fanatiske EU-tilhengere etter Brexit. Selv de få som før var EU-skeptikere, har nå omfavnet unionen og beklager seg over det britiske folkets dårskap og uvitenhet.

  Eller kanskje jeg tar feil? Kanskje det fortsatt finnes toneangivende norske journalister som er skeptiske til EU og positive til britenes utmelding? I så fall må dere gjerne ramse opp noen navn.

  (Jeg ser altså bort fra det hederlige unntaket Nationen, som vel er den eneste riksdekkende norske dagsavisen det fortsatt går an å lese. Der finnes det ennå noe fornuft, intelligens, kunnskap og integritet blant journalistene.)

  • Du har jo ABCs Thomas Vermes da. Kommentariatet synes å mene det, og jeg vet han skrev sannferdig om Icesave og hele den forestillingen.

 3. For meg fremstår herr Shultz som en lite edruelig politiker. Faktisk virker han påvirket hver gang han refser unionsmotstanderne.

  Herr Shultz vil ha Storbritannia fort ut av EU. Det er som om han vil straffe Storbritannia for å ha en så tverr og vanskelig befolkning. Avskjære seg helt fra dette utakknemlige fantepakket.

  Men har herr Shultz glemt at Storbritannia er verdens femte største økonomi og storimportør av tyske industriprodukter?

  Har herr Shultz glemt de enorme nettobidragene Storbritannia har kastet etter det korrupte EU-systemet, som han selv er en del av?

  Herr Shultz forsøker å gjøre Storbritannia til en europeisk fiende, en forræder. Knepet er selvsagt å skremme andre fra å gå i britenes fotspor. Slik som herr Shultz opptrer, slik opptrer personer som bygger sin stilling og makt på et bristende fundament.

  EU står og faller på kvikksand.

 4. Det synes som om kommisjonspresident senhor Barroso har sluttet seg til rekkene av middelmådige politkere som begynner som konsulent for Goldman-Sachs. Men korrupsjon er bare noe som skjer i andre deler av verden….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.