EU og IT-gigantene skal sensurere sosiale medier

47

EU-kommisjonen og IT-gigantene Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of Conduct. Dette skriver The Guardian.

EU governments have been trying in recent months to get social platforms to crack down on rising online racism following the refugee crisis and terror attacks, with some even threatening action against the companies.

As part of the pledge agreed with the European Commission, the web giants will review the majority of valid requests for removal of illegal hate speech in less than 24 hours and remove or disable access to the content if necessary.

Hele dokumentet kan lastes ned her.

Underskriverne sier riktignok at de vil

defend the right to freedom of expression, which, as the European Court of Human Rights has stated, “is applicable not only to «information» or «ideas» that  are favourably received or regarded as inoffensive or as a matter of indifference, but also to those that offend, shock or disturb the State or any sector of the population”.

Men under påskudd av at de vil bekjempe rasisme og fremmedhat innfører de regler for rask og effektiv sensur av sosiale medier og andre internettplattformer. IT-selskapene forplikter seg til å fjerne «illegal hate speech» innen 24 timer og gjøre slikt innhold utilgjengelig. Man starter altså med å si at det dreier seg om å bekjempe «rasisme og hat mot folkegrupper», men så kommer det mer ulne: «content that promotes incitement to violence and hateful conduct». Hva er det for noe? Oppfordringer til demonstrasjoner eller protester som myndighetene mener at «oppfordrer til vold»? Og hva er «hatefull oppførsel»?

EU-kommisjonen og IT-selskapene er også enige om å innføre et system med «trusted reporters», hva nå det måtte være for noe. Spesielt interessant er at IT-selskapene forplikter seg til å

identifying and promoting independent counter-narratives, new ideas and initiatives and supporting educational programs that encourage critical thinking.

Så IT-selskapene, som jo har til formål å sørge for størst mulig inntjening til sine aksjonærer, skal fremme «uavhengige mot-narrativer», nye ideer og støtte utdanningsprogrammer som «oppmuntrer til kritisk tenkning». Det med mot-narrativer tror jeg på, det med kritisk tenkning er det nok heller dårlig med. Hva med varslere eller gravende journalister som graver i disse selskapenes opptreden, deres skattetriksing, deres bestikkelser av politikere eller hva det måtte være? Er det hatefull opptreden? Hva om EU-kommisjonen blir utsatt for samme kritiske søkelys, eller bare innbyggernes raseri over deres politikk. Er det hatefullt? Skal IT-selskapene skape «mot-narrativer» når folkene i EUs medlemsland fordømmer for eksempel EU-kommisjonens avtale med Tyrkia om flyktningepollitikken?

IT-selskapene forplikter seg også til å støtte og lære opp «civil society organisations, CSOs» i deres politiske kampanjer mot angivelig hatefulle ytringer. Så IT-selskapene med sin enorme kapital og sine uhyre effektive datasystemer skal altså bli aktive politiske aktører, også gjennom ulike typer sivile organisasjoner, og de skal drive kampanjer for riktig tenkning.

Denne avtalen må sees i sammenheng med den økende sensuren og overvåkinga av internett og sosiale medier som foregår i og utenfor EU nå.

Det tyske storkonsernet Bertelsmann har fått i oppdrag av Facebook å renske innholdet, slik at det ikke «støter mot våre fellesskapsnormer», skriver Der Spiegel. Bertelsmann SE & Co. KGaA er et tysk multinasjonalt mediakonsern som opererer i 50 land og har over 110.000 ansatte. Under 2. verdenskrig var Bertelsmann den største leverandøren av nazi-propaganda.

European Digital Rights (EDRi) og Access Now, som er noen av de fremste lobbyistene for rettigheter på nettet protesterer både på saksbehandlinga som har ført opp til avtalen og til innholdet i avtalen.

civil society was systematically excluded from the negotiations that led to the voluntary “code of conduct” for IT companies – an official document that was presented today, despite the lack of transparency and public input into its content.

Det er altså amerikanske IT-selskaper og EU-kommisjonen som har ført disse diskusjonene. Sivile organisasjoner som jobber med ytringsfrihet på nettet har vært ekskludert.

In short, the “code of conduct” downgrades the law to a second-class status, behind the “leading role” of private companies that are being asked to arbitrarily implement their terms of service. This process, established outside an accountable democratic framework, exploits unclear liability rules for companies. It also creates serious risks for freedom of expression as legal but controversial content may well be deleted as a result of this voluntary and unaccountable take down mechanism.

Nå skal altså private selskaperdrive vilkårlig sensur og fjerne det de mener er kontroversielt innhold. Og dette vil være utenfor enhver form for demokratisk kontroll og transparens.

KampanjeStøtt oss

47 KOMMENTARER

 1. PAPIR OG BLYANT

  Papir og blyant er kjekt å ha.
  Bøker kan riktignok brenne.
  Men stenger de nettet hva gjør du da?
  Ha originalen i hende.

  *

 2. En artikkel hos Daily Mail har en infoboks som ganske greit oppsummerer denne saken:

  TWITTER, FACEBOOK AND GOOGLE SUED OVER HATE SPEECH. The new agreement comes just a few weeks after three of the companies were sued for how they deal with hate speech. In April a French Jewish youth group sued Twitter, Facebook and Google over how they monitor hate speech on the web. The lawsuit was filed at a Paris court by the Jewish youth group called UEJF. The group claimed the companies deleted only a small number of posts flagged as hateful, threatening or promoting violence.

  Dette er heller ikke hvilken som helst «French Jewish youth group». Det dreier seg om den jødiske studentorganisasjonen UEJF som (blant annet i samarbeid med LICRA) gjennom mange år har benyttet det franske «hate speech» lovverket for å bringe kritiske røster til taushet. I praksis handler dette om å få amerikanske selskaper til å akseptere fremforalt fransk og tysk sensurlovgivning. Det fremgår også at det tok opp mot fjorten dager for UEJF å få fjernet innhold ved hjelp av sin (mer eller mindre vilkårlige) «flagging» på disse selskapenes nettsider. Punktet om at mer eller mindre vilkårlig sensur – på privat basis og under oppsyn fra blant annet disse jødiske grupperingene – skal skje innen 24 timer, har sannsynligvis også bakgrunn i UEJFs søksmål. Denne artikkelen hos Times of israel bekrefter at dette også er en sak som har vært drevet frem av de største jødiske organisasjonene, European Jewish Congress og World Jewish Congress. Jeg lar meg, som et eksempel på hva dette i siste instans handler om, friste til å sitere Johannes evangelium:

  Etter dette drog Jesus omkring i Galilea. Han gikk fra landsby til landsby, for han ønsket å holde seg borte fra Judea, der de jødiske lederne la planer om å drepe ham. […] Og det ble mumlet mye om ham blant folket; noen sa: Han er en god mann, men andre sa: Nei, han fører folket vill. Men talte fritt om ham gjorde ingen, av frykt for jødene. […] For dere er barn av djevelen, og dere elsker å gjøre det han gjør. Han var en morder fra begynnelsen av, en som hater sannheten – det er ikke en tøddel sannhet i ham. Når han lyver, så er det helt naturlig for ham, for han er løgnens far. Når jeg sier dere sannheten, er det helt naturlig at dere ikke tror det. Johannes 7:1, 12-13; 8:44-45.

  Palestinian children killed in Israeli shelling, Gaza Strip.

  I prinsippet holder det jo her at man «promoterer» opplysninger som belyser et saksforhold da dette i seg selv, alt etter omstendighetene, kan tenkes å føre til «incitement».

 3. Jeg har et spørsmål til deg Pål.

  Jeg vil også benytte anledningen i å få takke for den solide og viktige bloggen du arbeider med.

  Først en kommentar til sensur.

  Du skriver:

  «Man starter altså med å si at det dreier seg om å bekjempe «rasisme og hat mot folkegrupper», men så kommer det mer ulne: «content that promotes incitement to violence and hateful conduct». Hva er det for noe? Oppfordringer til demonstrasjoner eller protester som myndighetene mener at «oppfordrer til vold»? Og hva er «hatefull oppførsel»?»

  Veldig viktig spørsmål det her. Jeg sier :Vi må lære oss å se inn i framtida 🙂

  Å stenge nettet er sensur, og vil bety at det blir vanskelig å kritisere makten,som jo skal bli bankenes system, som igjen da vil før til at folk vil lettere offer for propaganda fra dem, for hvis det blir bankfacisme og de har definisjonsmakten, er det nærliggende å tenke på merkelappen Island fikk av dem under finanskrisa. De kom på terrorlista.
  Jeg opplevde senest i går noe rart, og det var at da jeg la ut en side med e post adresser til de folkevalgte, så ble hele siden utilgjengelig både på telefonen og PC, så jeg bad om en uavhengig sjekk, og der kom man heller ikke inn på siden en kort periode, heldigvis dukket den opp etterpå. Selve firmaet som har side på nettet var også blokkert , som jeg hele tiden har sett ligge der, så jeg tror ikke det var dem.Jeg tror heller at noen har sjekket ut den sikkerhetsmessige siden av det, men det står om spilleregler og å søke politiet om tillatelse for bruk av megafon osv.
  Fordi det handlet om Siv Jensen og demonstrasjon, og adressebasen til stortingsrepresentanter,kan det ha vært en sammenheng med at den adressebasen ble koblet til siden, uansett hva grunnen til det kan ha vært, så ringte jeg ihvertfall Nei til EU for å få bekreftet tid og sted for demonstrasjonen på Eidsvolls plass på fredag klokka 15-17.De fortalte at der var også flere av dem blitt blokkert tidligere.

  Spørsmålet er med bakgrunn i historisk tilbakeblikk.
  Det må bli langt.

  I Anthony Suttons bok «Wall street and the rise of Hitler» dokumenteres det hvilke amerikansk-baserte selskaper som finansierte og trakk i trådene, både før og etter han kom til makten.Disse har jo ikke blitt straffet, og siden vi vet at det er sammenheng mellom
  gjeld og krig, og bankene er et gjeldsbasert system, og finansfolk, som jeg ikke nevner navn på , er positive til bruk av masse penger for myndigheter, i forbindelse med flyktningestrømmene,

  Ja, det ser ut for at det og kriger en slags «motor i systemet» som presser myndighetene inn i bankenes grep, særlig om det blir verre, med fare for enda en større krig, og enda mer migrasjon og kaos, og når du skriver hvordan EU sitt banksystem, med en overnasjonal udemokratisk bankunion er under bygging, og det oppgies i ABC nyhetene i forbindelse med Siv Jensen og forhandlingene med EU og ESA, at «de måtte gjøre det før EUs regelverk ble fast ( altså i en prosess før døra ble stengt ) og systemet det har faste planer for å bygge, og jeg leter etter bakgrunn for at «det haster» og leser om at folk i kommentarfeltet skriver om krig i 2017-18.

  Et av argumentene på ABC nyhetene om dette var at det med Siv og EU avtalen i 2014, handlet om norske banker som presset på med ultimatum om utflagging, avtalt taktikk eller ikke, bløff eller ikke, (Island lot bankene gå konkurs, og tok kontakt med kinesiske banker, der ettbarnspolitikken er opphørt, og hvor de blir lokomotivet i verdensøkonomien fremover i følge en spekulant)

  Presset ligger jo for finansministeren i norske arbeidsplasser,som igjen vil kunne føre til streiker, og skremselen for henne er forestillingene om at EU ville kunne stenge døra til det indre markedet på ulike måter og økonomien lide.Dette er jo en del av en nøye plan sikkert, men med tanke på framtida, hvis det skulle bli et slikt krigs/ migrasjonskaos med behov til å låne mer, vil jo bankenes grep over nasjonene bli veldig sterkt, enda sterkere ,fordi de har svaret: Enda større lån for nasjonalstatene.De kan da tvinge inn sitt nye valutasystem osv.Den amerikanske konstitusjonen ligger i bunn, men det er jo mulig å påvirke folk via propaganda, og velgere leser aviser.

  Jeg la merke til i en video med en valutaspekulant, skal heller ikke nevne navn, for du vet sikkert hvem jeg tenker på, at det var snakk om å ta bort dollaren, og gjøre en «sunn,smertefull» forandring og innføre et nytt system. Ofte ligger det mye i de diskrete antydningene de sier, så man må tenke over det. På fredag skal altså folk markere enda en gang nei til det systemet som ikke forteller så mye om hva de tenker å gjøre. Det EU er i dag, og var i går, og som finansministeren var fornøyd etter å ha undertegnet avtale med i 2014 , er en ting, men et fremtidig system og sengekamerat med disse overnasjonale organene er noe annet. Det er noe annet enn tidligere imperier. Er det da ikke veldig alvorlig at folk er såpass lite bevisste på denne «byggeplassens intensjon» og mulige scenarie, for en ting er jo det vi ser, og har sett, men på bakgrunn av lengre linjer i historien, så ser det jo ut for meg ihvertfall, som om det er «orden » ut av kaos.Hvis de i tillegg har grepet på sensuren, ser det ille ut, og vi som folk må lese facismens historie.
  Den Europeiske sentralbanken skal jo legges oppå de andre landenes sentralbanker, skriver du et sted, og det med demokratiets rolle i nasjonalstatene er jo det som er et relevant tema her i forhold til denne utviklingen.

  Så for å oppsummere, så fungerte demokratimodellen til de multinasjonale selskapene og bankene før og etter 2 verdenskrig slik ,at de brukte de penger på valg av en diktator, som skapte gjeld , og ved dette ble de enda mer ufrie, men bankene bygde da opp BIS som er enda et trinn i «banksystems-evolusjonen». Det er den historieleksa som ikke kom fram på skolen!

  Jeg syns dette scenariet er skremmende om det er dette det handler om.

  At de har politikerne i sin makt pga avhengighet av et marked de har skapt , og at de planlegger nedbygging av nasjonalstatene via denne Unionen.Du skrev tidligere om den overnasjonale bankunionen, avviklings planene av demokratiet i Europa,
  så om du også kunne nevne navnet på den artikkelen , er det fint.
  Det med det felles finanssystemets forhold til den overnasjonale bankunionen kunne vært fint å få et fokus på i en artikkel.

  Britene skjønner nok lunta. Har du en kommentar til dette?

 4. Gjøkene ved makten har all grunn til å føle desperasjon, da frima og personer som har hjulpet til med å ødelegge fellesskapets immunforsvar ved å ta fra oss ytring og forsamlingsfriheten, vil måtte bli straffet.

  Jeg håper litt at våre gjøker gjør det samme, da jeg hater dem nok til å kunne ønske å se dem gjøre seg virkelig straffeansvarligei menigmanns øyne.

  Ellers så fikk vi nok en bekreftelse på at man begynner med å forsvare andres rettigheter, og så hjelper de til med å forsvare dine rettigheter etterpå. ***

  «Utrikes. Europa har en moralisk plikt att begränsa asyl­invandringen och skicka tillbaka invandrarna till tredje världen igen, enligt den religiöse tibetanske ledaren Dalai lama.
  – Tyskland får inte bli ett arabland. Tyskland är Tyskland, säger han.»

  http://www.friatider.se/dalai-lama-araberna-m-ste-skickas-hem-till-arab-rlden

 5. Har dette du skriver om Pål, noe å gjøre med det som det står om hvis man ser på «Project syndicate» under Carl Bildt?

  Han som også er leder for European Council on Foreign Relations ,
  der Jonas Gahr Støre og forsvarsministeren vår, Ine Søreide er med .

  Dette finner man ved å søke på » Project syndiate »
  Under Carl Bildt og videre der.Det står at han er Chair of

  «Global comission on internet governance»

  Mottoet deres der ser ut til å være :

  «Confidence must be restored»

  Det ligger linker der til noe som heter GIGI og Chatham house
  ( Chatham house er tidligere Royal institute of foreign relations tidligere samme som CFR

  Ourinternet. org er adressen dit

  Project Syndicate er vel Soros sitt , han som sa : The objective reality which I have constructed».

  • Både The Guardian og Project Syndicate (som nevnt ovenfor) er vanligvis talerør for hva som for øyeblikket er elitens bekymringer.

   Guardian har kjørt en stor offensiv om dette i år (hat-tale som grunn for sensur). Kommentarfeltet i Guardian brukte å være en av de beste i verden, nå er det bare en skygge av seg selv etter at de sensurer hardt mot alle som ikke er enig i vestlig utenrikspolitikk Når det gjelder innenrikspolitikk er det enn så lenge litt større åpenhet der.

   Man får lov å være uenige i «fillesaker» (hvem som får gå på hvilket toalett), men hvis det gjelder den egentlige makten og store penger må man holde kjeft.

   Jeg lurer på om ‘hatefull tale’ og nettsensur vil være et tema på Bilderberg neste helg?

   • «Man får lov å være uenige i «fillesaker» (hvem som får gå på hvilket toalett), men hvis det gjelder den egentlige makten og store penger må man holde kjeft.» – Nailed it! 🙂

 6. Forsøker meg med en mer strengt informativ variant (mindre preget av «promotion of incitement» ?) enn den kommentaren jeg forsøkte å få publisert her tidligere idag. Hovedpoenget mitt var altså at denne lovgivningen også henger sammen med den israelske regjeringens agenda. Allerede i januar gikk den ut både med oppfordring til en slik (global) avtale og med trusler om å bruke rettsapparatet mot selskaper som ikke aksepterer de kravene den israelske regjeringen stiller.

  YourNewsWire, 16 January 2016. Israel Demands Global Internet Censorship.

  Som sedvanlig også begrunnet med «kampen mot terror». Og i april gikk så altså den jødiske studentorganisasjonen UEJF til sak mot Facebook, Twitter og Youtube fordi disse ikke hadde fulgt opp den grad av sensur som både UEJF, LICRA, World Jewish Congress og European Jewish Congress ønsker. Den britiske avisen Daily Mail kan knapt beskyldes for å være preget av hverken jødefiendtlige eller anti-israelske holdninger. Men likevel har man altså der valgt å fremheve det faktum at denne avtalen dukker opp i kjølvannet av søksmålet fra UEJF i april (se infoboks ang. søksmålet til høyre for selve artikkelen):

  Daily Mail, 31 May 2016. Twitter, Facebook, YouTube and Microsoft sign EU pledge to combat online hate speech ‘within 24 hours’. Hate speech is defined as anything hateful directed against anyone over issues of race, colour, religion, descent or national or ethnic origin. The move is hoped to prevent the use of social media by terrorist groups.

  Selvsagt er det også andre aktører her som har interesse av, og som står bak dette. Men spørsmålet her er også hvordan man klarer å drive denslags igjennom. Ovenfor private selskaper er selvsagt trusler om søksmål, slik den israelske regjeringen truet med i januar, et av de mer effektive midlene. Og mest effektivt vil vel sannsynligvis nettopp søksmål i regi av tilsynelatende velmenendne grupperinger som UEJF, LICRA o.l. være.

 7. Nå sjekket jeg mailen, og der lå et takknemlig svar fra en sekretær som mottok den mailen jeg sendte til stortingsrespresentantene, og i forbindelse med at jeg opplevde å bli blokkert, etter å ha linket noe til folkevalgtebasen, og idikerte sikkerhetsmessiege årsaker, så tror jeg det kan stemme, for nå lå den siden jeg sendte som en uvanlig lang link som ikke jeg har sett før .

  En link som startet med secure web cisco com og de jobber for stortinget med tanke på sikkerhet antar jeg.

 8. «EU og IT-gigantene skal sensurere sosiale medier»

  Tyskland fra 1933 = EU fra 2016.

  «Høflig-hets»-tyranniet mot publikum formaliseres. «This process, established outside an accountable democratic framework, exploits unclear liability rules».

  Det begynner med at mydighetene gir seg formalisert rett til ytringsfrihets-begrensning, basert på påberopt gode hensikter. Det har ledet rett til «Nacht und Nebel».

  «Nacht und Nebel (tysk for «natt og tåke», forkortet NN) er kallenavn på et førerdirektiv utstedt av Adolf Hitler 7. desember 1941 med den hensikt at politiske aktivister skulle arresteres og «forsvinne» i tyske konsentrasjonsleire». «To this day, it is not known how many thousands of people disappeared as a result of this order.» Jf. https://no.wikipedia.org/wiki/Nacht_und_Nebel

  Mothåpet nå er at nettet selv – og «sosiale medier» – faktisk er så opplyst informert at kvelingsforsøkene ikke treffer strupen. Folk vet for godt.

  Hele cyberrommet behøver bedre lovbeskyttelse. Styrking av FNs «Universal Declaration of Human Rights» på området bør og tør være uproblematisk. – Unntatt for maktarrogante demagoger.

  • «Hele cyberrommet behøver bedre lovbeskyttelse.»

   Planen er å få maktmisbrukerne til å tvinge de småkriminelle til å begynne med kryptering, om de vil ha seg ei hore eller ei bønne, slik at kryptering skal bli enkelt og billig nok til at alle begynner å bruke det.

   At myndighetene ikke har beskyttet næringlivet mot kriminelle, har gjort at de fleste av disse i dag krypterer, så de fleste krypteringverktøynene er der allerede, og behøver kun tilpases bruk for menigmann.

 9. Foruroligende det jeg hørte på radian i dag om at EU skal prøve å stoppe lovendringer i land som Polen. Hvis ikke tar de kontroll. Hva er det som skjer?

  • Hva det er som skjer?

   Maskefall.

   Det derfor de har så dårlig tid med å få vedtatt en del ting akkurat nå. De kommer til å bli mye tydeligere på hvordan den nye dealen ser ut fremover. Behandlingen av Hellas (og da tenker jeg ikke først og fremst på behandlingen samfunn og økonomi der har fått av sine egne gjennom år, godt sukret av gode pensjoner og lav pensjonsalder, men fra Draghi & EU-kameratene) var ett eksempel. Sanksjonering av politiske beslutninger i medlemslandene, nå i første omgang Polen, er eksempel på en annen ting vi skal få se mer av.

   Og når de blir tydeligere, blir folkene i Europa sintere. Men da skal det være for sent å være sint, for de bindende avtalene skal stå der i all sin skam og gru og si bye-bye, nasjonalstater.

   Og når folk flest da blir enda sintere, kan treningen fra Schnöggersburg komme godt med.

   Det er vel i grove trekk det som skjer, så vidt jeg kan begripe.

 10. Jeg tror faktisk praktiseringen av den nye EU-hatespeachloven allerede er i gang. Ikveld skulle jeg lage en kommentar på verdidebatt om jødiske synspunkter på muslimsk masseinnvandring og også Hatespeach-loven som de store jødiske organisasjonene i Europa bifaller. (European Jewish Congress 31 mai) Da kommentaren gikk mot sin slutt dukket det opp en grønn plakat med all verdens religionssymboler. Da jeg hadde fått bort den, var også mitt arbeid vekk.

 11. Jeg har en annen vinkling på hele problemkomplekset. Jeg et nokså pessimistisk med hensyn til å vinne tilbake et fritt Norge. Jeg tror det kun kan skje om vi får en slagkraftig motstandsbevegelse, som kan utfordre og beseire regimet militært. Vi kan håpe på delseire, vi kan håpe på at ufriheten, terroren og krigene kommer saktere, at de ikke vil ramme oss, men våre barn, slike ting.

  En helt annen måte å løse utfordringene på vil være å utvandre, ikke en og en, men flytte store grupper av den norske befolkningen ut til andre land, der friheten og sikkerheten er fast forankret i det politiske styresettet. Se på dette landskapet i kinesisk Østturkestan (som heter Xinjiang på kinesisk):

  http://www.chinadaily.com.cn/travel/2016-06/03/content_25603531.htm

  Har dere noensinde sett et vakrere landskap? Vakrere enn til og med gamle Norge. I Xinjiang-provinsen vil det være enkelt å etablere norske landsbyer. Det er bare å sette spaden i jorden. Xinjiang har alt av naturressurser og klimaet er nesten som i Norge. Frihetsssøkende nordmenn bør forhandle med den kinesiske regjeringen om vi kan få lov å flytte noen norske bygder i sin helhet til Kina. Annen generasjon, som vil være født i Xinjiang, vil måtte få kinesisk borgerskap og på sikt blande seg med lokalbefolkningen. Nordmenn har kunnskapene og tradisjonene som slakk til for å etablere levedyktige samfunn i slike omgivelser. Vi bør forsøke å få med oss husdyr. Det vi kan tilby mottagersamfunnene første rekke kunnskaper om husbygging og jordbruk.

  Fordelene vil være enorme. Vi vil unnslippe den kommende angrepskrigen mot Russland. NATO kan tenkes å ville angripe Russland og da vil store deler av Norge bli et nytt Syria. Det skal mye mye mer til før gærningene i Washington tør å angripe Kina. Kina er trygt, velstående og siste men ikke minst, Kina er fritt. Alle de fundamentale menneskerettigheter som i Norge idag blir innskrenket og fjernet en efter en, blir holdt i hevd og respektert i Kina. Skattesystemet er gunstig, klimaet er som i Norge, alt som gjenstår er at vi må få en avtale med kinesiske myndigheter.

 12. Nei,Holst,nå er du på villspor. I Foreign Affairs har de lenge drøftet strategier for hvordan knuse Kina og ett av de sentrale punktene er å sende Nato-Jihadistene til nettopp Xiang. Norsk presse har ikke fortalt oss at nesten alle statene i Gulfen,som er pengebingen og våpenlevrandør til Jihadistene,er iferd med å bli Nato-medlemmer. Det er Tyrkia og SaudiArabia som i øyeblikket jobber med Jihadisme i Kaukasus,Krim,Ukraina og i Xiang. Alt dette kan jeg på akademisk vis legge fram kilder til.
  Jeg deler hundre prosent din virkelighetslesning ellers,men jeg motsetter meg denne fluktfilosofien: vi får bli i steinrøysa og dø for det vi har kjært. Det er under globalisme og Kalifatet ingen steder å gjemme seg vekk på.
  mvh Jan H.

 13. Jeg er vel ikke på villspor. (Provinsen heter forøvrig Xinjiang.) Jeg er kjent med at vestmaktene _forsøker_ å undergrave også Xinjiang, men de lykkes jo ikke med det. Xinjiang er helt fredelig. Bli i steinrøysa og dø? Nei, takk. Flukt er ikke det første som faller meg inn, jeg foreslår heller kamp. Skal man bli drept, er det best å dø mens man kjemper for noe og å dø for det man kjemper for. Min oppfordring er fremdeles almen bevæpning og at vanlige nordmenn begynner å utfordre regimet med våpenmakt.

 14. Se på det som skjer inne i Raqqa nå:

  https://www.rt.com/news/334758-raqqa-uprising-isis-defections/

  Det er _dette_ vi må kopiere! Vi må organisere en folkelig oppstand mot despotene! Vi må skaffe oss noen våpen først og så ta over noen avgrensede områder, f ex et par kvartaler i Oslo, eller en bydel. Vi må reise det republikanske flagget (dere vet hvordan det ser ut?), så må vi få internasjonal presse (veldig viktig), og så må vi satse på at det blir tilstrekkelig med desertering fra rojaliststyrkene til at folket kan holde stand. Så må området under de revolusjonæres kontroll utvides.

  Vi bør ha en revolusjonskomite. Faen, jeg er fristet til å reise hjem om vi kunne få til noe slikt. Jeg vil så gjerne se litt rettferdighet, jeg vil så gjerne se noen overløpere dingle fra lyktestolpene i Victoria Terrasse før hjertet mitt en eller annen gang tar kvelden.

 15. Stadig helt feil,Holst. De kinesiske myndighetene forsøker å legge lokk på enorme terroraksjoner som finner sted i Xinjiang som har blitt grundig rapportert i ymse webber som følger terrorismens utvikling. Long war Journal f.eks Det misvisende å skrive at «Xinijang er helt fredelig»,det er bare i offisiell propaganda dette forekommer. Kina vet utmerket godt at Nato-Jihad alliansen for lengst har plottet ut provinsen som ett av Kinas svakeste punkt.
  Ellers er jeg helt på linje om almen bevæpning. Problemet er bare det at vi som nå skriver dette i løpet av kort tid vil bli fratatt ytringsfrihet på nettet.

 16. Jeg er uenig med deg hva angår Kina, men men, det viktigste er at vi ser likt på situasjonen i Norge. Nå som den siste skansen faller, da er det _nå_ vi bør starte. Om litt blir det mye mer utfordrende. De har, for å si det med en kjent russisk fabel, begynt å skyte hestene i zoologisk have.

  http://www.taliban-norge.no/wp-content/uploads/2013/10/flag-of-norway-new.gif

  Til barrikadene! Til våpen! Dra forræderne efter håret ut av departementskontorene! Klargjør skafottene! Velg dommere til revolusjonsdomstolene!

  Hvis ikke oss, så hvem? Hvis ikke nå, så når?

  • Taliban-Norge er oppe og står, Hårstad.
   Dersom internettpolitiet har noe som helst å gjøre med at du ikke får lastet siden, er det deg de kødder med, ikke Ingar.
   Jeg merket meg at du hadde problemer med at et innlegg forsvant for deg før du fikk publisert det også forleden (din egen opplysning her). Ikke for å tone ned noen generell paranoia her, makan, men er du helt sikker på at du ikke har et lokalt problem? Maskinen din? ISP’en din? Om du ikke vet hvordan, få en nerdevenn til å sette opp nettverkskortet ditt til å bruke Piratpartiets DNS for oppslag. DNS-blokking vil være en enkel og naturlig måte for Storebror å gjøre ulike nettsider utilgjengelig for alle brukere som ikke snor seg som en ål.

   Dersom man vil besøke siden ofte, vil jeg anbefale å gjøre det via TOR eller andre anonymiseringsverktøy, da Holst selv har skrevet at T-Norge ble viet et eget kapittel i den graderte versjonen av PSTs årlige trusselvurdering for et par år siden. Var jeg PST ville jeg sørge for tilgang til serverloggen og bruke nettsiden som honningfelle for voldelige revolusjonære. Greit når folk sorterer seg selv ut fra sine primære interesseområder, ikke sant.

 17. Nei,TF,jeg ville ikke ha luftet min episode med hacking om jeg ikke var helt sikker på at det var et inngrep,men nok om det nå. Da jeg for mange år siden begynte å skrive om Obamas rådgiver Rahm Emanuel og hans planer om global internettkontroll,ble jeg latterliggjort.
  Nå er det slik at denne regjeringen og dette Stortinget ikke gjør noe annet enn å følge direktiver fra Brüssel-Berlin-Washington. Alt som skjer derute i globaliseringen kommer til Norge med noen måneders forsinkning. Allerede for ca 1 og 2 måneder siden begynte politiet i Tyskland å foreta razziaer hos kjente bloggere,dvs folk som hadde stor lesekrets.Jeg vil tro 15 stykker ble fratatt alt utstyr og dratt med til forhør klokka fem om morgenen.
  Dess mer EU-prosjektet raser sammen,dess villere blir PK-mafian og Overvåkningstjenestene. De jobber sammen over hele Europa. Tyske tilstander er på vei over Nordsjøen uansett hva Erik Bye ville ha sunget om det.

  • Vel, det er mulig du er sikker, og ang. hacking av din maskin/ ditt nettverk er det mulig du har rett. Det kan jeg ikke mene stort om, men hører hva du sier. Men at taliban-norge.no er «sabotert av internettpolitiet» i den forstand at siden er utilgjengelig er i hvertfall beviselig bare tull.

   PK-mafiaen og Tjenestene har heller ikke nødvendigvis samme innfallsvinkel og syn på hvorvidt en slik side bør være oppe eller ikke. For PK er det enkle det beste; legg lokk på alt som ikke passer inn, lat som det ikke finnes, steng sider som kan være skadelige for hodene våre. Preventiv mentalhygienisk sensur. For Tjenestene er forekomsten av slike sider en nødvendighet for å forsvare budsjetter og aktiviteter, dessuten kan de som nevnt benyttes som honningfelle for å få bedre oversikt over sympatisører.

 18. Vi bør bruke giljotiner, da får man sakene unna. Galger tar for lang tid. Under den franske revolusjon greide giljotinene på det travleste en fiende i minuttet og med den hastigheten kan giljotiner under den norske revolusjonen gjøre hele jobben på to, høyden tre dager. Jeg vil gjerne være giljotinoperatør, om det ikke er noen som har innvendinger mot det. Hvor bør giljotinene stå? Henrettelsene bør skje i full offentlighet, det er bra for revolusjonsmoralen. En giljotin bør åpenbart reises på Haakon VIIs Plass, en annen på Eidsvolds Plass. Så bør hodene plasseres på staker i en ukes tid. Akersgaten! Akersgaten! Der må vi ha en! Der tyter det over av forrædere!

  Når departementene, Stortinget og Akersgaten så er tømt og kjemisk rensket for korrupte overløpere, skal det republikanske flagget vaie fra Victoria Terrasse, fra Stortinget, fra Slottet, fra NRK, fra statsministerboligen og fra Tryvann.

  Hva skal vi gjøre med kongefamilien?

  • Du er gilotinoperatør. Jeg er blitt brukbar til å slipe, så jeg kan være han som går over eggen med brynet mens du tar lunch. En butt egg ville selvfølgelig være å foretrekke om man bare hadde god tid, men det er en luksus vi ikke kan unne oss riktig ennå.

    • Jeg vet at du ikke spøker i den forstand at du gjerne skulle sett dem døde, one way or the other. Men jeg må jo anta at metodebruken du går for er en fleip, siden du ikke begrunner den med poetic justice, men derimot med effektivitet. Du vet like godt som meg at det finnes raskere metoder å avrette dem med. En forræder i minuttet i tre dager, det er 4.320 forrædere. Med eksplosiver bør det være mulig å ta unna såpass på den tiden det tar å stue dem inn i en gammel gruve og trykke på en knapp.

     • Vi er nødt til å forholde oss til Geneve-konvensjonene og å bruke sprengstoff til henrettelser vil nok stride mot dem. Guljotinering er en human henrettelsesmetode og den raskeste jeg kjenner til.

 19. Vi bør booke et større begravelsesbyrå og la dem håndtere den delen av logistikken. Kan noen i Norge innhente anbud? Jeg har ikke råd til å ringe og jeg kommer ikke frem til norske nummere på IP. En tusen kister burde vel rekke. Vi snakker om enkle trekasser som kan snekres fra brukte paller. Forræderne bør kremeres og asken kastes på havet for å unngå kontrarevolusjonære minnesteder.

 20. Snakker vi hele tiden om hva vi kan gjøre, blir resultatet lettere kompromiss, og ikke revolusjon. Snakker vi hele tiden om hva vi vil gjøre, blir resultatet lettere revolusjon, og ikke kompromiss.

 21. […] EU-kommisjonen og IT-gigantene Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of C… Ifølge denne innfører de regler for rask og effektiv sensur av sosiale medier og andre internettplattformer. EU-kommisjonen og IT-selskapene er også enige om å innføre et system med «trusted reporters» og om at selskapene skal utvikle «mot-narrativer», hva nå det måtte være for noe. […]

 22. […] YouTube, Facebook, Twitter, Microsoft Agree To Censor EU “Hate Speech” (FullAct.com) 31/05 EU og IT-gigantene skal sensurere sosiale medier (Steigan, blogger) 31/05 Facebook, Google, Microsoft and Twitter crack down on online hate speech […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.