Streikekampene i Frankrike

3

Kampen mot loi El Khomri, den nye arbeidslivsloven, fortsetter med økt styrke i Frankrike. Første uke i juni 2016 blir den kraftigste mobiliseringa hittil, sier Philippe Martinez, som er generalsekretær i landsorganisasjonen CGT.

På den andre sida forsikrer statsminister Manuel Valls fra «sosialistpartiet» at han vil forsvare love til siste bokstav.

Jernbanearbeiderne i SNCF vil antakelig gå til full streik uten tidsbegrensninger. Det handler både om arbeidslivsloven og om interne forhold i jernbanene.

Hele transportsektoren i Frankrike blir rammet av streiker.  Det gjelder også flyplassene. Og havnene. Og dette skjer bare ni dager før Frankrikes store stolthet i år, EM i fotball går av stabelen.

Jeg klipper fra nettsida cestlagreve.fr:

Streiker som er i gang:

De kommende streikene

De siste streikene som er annonsert

På tross av den landsomfattende motstanden fra de fagorganiserete, sier «sosialisten» François Hollande at han holder fast ved arbeidslivsloven.

Hensikten med loven er å redusere lønningene og å gi kapitaleierne større muligheter til å si opp folk og ilegge ikke-btalt overtid. 70% av det franske folket støtter kravet om å trekke arbeidslivsloven.

 

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.