Streikekampene i Frankrike

0

Kampen mot loi El Khomri, den nye arbeidslivsloven, fortsetter med økt styrke i Frankrike. Første uke i juni 2016 blir den kraftigste mobiliseringa hittil, sier Philippe Martinez, som er generalsekretær i landsorganisasjonen CGT.

På den andre sida forsikrer statsminister Manuel Valls fra «sosialistpartiet» at han vil forsvare love til siste bokstav.

Jernbanearbeiderne i SNCF vil antakelig gå til full streik uten tidsbegrensninger. Det handler både om arbeidslivsloven og om interne forhold i jernbanene.

Hele transportsektoren i Frankrike blir rammet av streiker.  Det gjelder også flyplassene. Og havnene. Og dette skjer bare ni dager før Frankrikes store stolthet i år, EM i fotball går av stabelen.

Jeg klipper fra nettsida cestlagreve.fr:

Streiker som er i gang:

De kommende streikene

De siste streikene som er annonsert

På tross av den landsomfattende motstanden fra de fagorganiserete, sier «sosialisten» François Hollande at han holder fast ved arbeidslivsloven.

Hensikten med loven er å redusere lønningene og å gi kapitaleierne større muligheter til å si opp folk og ilegge ikke-btalt overtid. 70% av det franske folket støtter kravet om å trekke arbeidslivsloven.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.