Kritikk uten grunnlag

0

Leserinnlegg i Klassekampen 13. mai 2016

Jeg har lenge trodd at en forutsetning for å kunne undervise på en høyskole er at man kan lese. Ronny Kjelsberg får meg til å tvile. I et desperat forsøk på å berge restene av sitt usaklige angrep på meg og steigan.no i Klassekampen skriver han:

Mener han (Steigan) på ramme alvor at IS blir kontrollert, helt eller delvis av vestlig etterretning, og at vestlig etterretning unnlater å stoppe terrorangrep de har kunnskap til å kunne stoppe? Eller er han enig i at slike påstander mangler enhver seriøs dokumentasjon?

Dette er stryk i logikk og metodelære til forberedende. Jeg skrev:

Det er ingen tvil om at både USA og Saudi Arabia har spilt helt avgjørende roller for framveksten av jihadistgrupper som al Qaida og IS. Dette går tilbake til krigen i Afghanistan der både USA og Saudi Arabia trente opp og finansierte islamistiske mujahedin, og at mange av lederne har vært reine agenter for USA og Saudi Arabia. Det kan jo være at etterretningsorganisasjonene har mistet kontrollen over de monstrene de har skapt, og at disse nå handler mer eller mindre på egen hånd.

Det vil antakelig ta mange år før vi får vite sannheten om dette spillet.

Jeg viste til den israelske dagsavisa Ha’aretz som skrev:

De belgiske hemmelige tjenestene, i likhet med andre vestlige etterretningsorganisasjoner, hadde på forhånd presis etterretningsinformasjon om terrorangrepene i Belgia.

Har RK etterretning som tilsier at Ha’aretz tar feil?

Høyskoleunderviseren finner på et standpunkt som han så angriper. Ytterligere kommentarer er overflødige.

RKs neste spørsmål er:

Mener Steigan det er greit å bruke sin blogg til å spre lenker til useriøse nettsider som «Voltairenet», «21st Century Wire» og «Globalresearch», når han vet at dette vil bidra til å spre blant annet klimabenektelse, vaksine- og 9/11-konspirasjoner i søkemotorer og i sosiale medier?

I middelalderen satt pavelige sensorer og lagde lister over forbudte bøker. RK følger i deres fotspor, bare at han lager lister over forbudte nettsteder. Dette røper en totalitær holdning som han burde kvitte seg med. Det påhviler RK å bevise at disse nettsidene er useriøse. Hvis argumentet er at det finnes upålitelige ting på disse nettstedene, så er motspørsmålet: Finnes det ikke upålitelige ting i de fleste medier?

I RKs generalangrep setter han også steigan.no på lista over nettsteder som ”Jeg anbefaler alle å holde seg unna, og å – om man må lenke – bruk verktøy som gjør at siden ikke blir promotert ytterligere.” 

Det tragiske er at Bjørgulv Braanen og Klassekampen har stilt sin autoritet bak et sånt udokumentert og usaklig angrep på kritisk skribentvirksomhet.

 

Pål Steigan


Les også Uro i konsensusland

Møkkagraver i Kardemomme by

Udokumenterte påstander i Klassekampen

Hva slags møkk er gravverdig?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStrid om Merkel og Bilderberg
Neste artikkelJohn Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).