Strid om Merkel og Bilderberg

11

Den tyske avisa Tageszeitung (taz) skriver at Angela Merkel skal delta på Bilderberg-konferansen i Dresden 9.–12. juni. I tillegg til Merkel skal også Sigmar Gabriel, Wolfgang Schäuble, Ursula von der Leyen, Peter Altmaier og Frank-Walter Steinmeier delta. Det betyr hele toppsjiktet i den tyske regjeringa, noe som viser hvor høyt møtet blir prioritert. Møtet skal finne sted i det fasjonable Kempinski-Hotel Taschenbergpalais.

Bilderberg-konferansene blir holdt en gang i året og deltakerne er mellom 100 og 140 av de mektigste finansfolkene og politikerne i verden. Detaljert agenda og referater blir aldri offentliggjort. Men vanligvis blir deltakerlista gjort kjent. Disse deltok i 2015. Det var da fire norske deltakere: Svein Richard Brandtzæg (Norsk Hydro), Trine Eilertsen (Aftenposten), Olaug Svarva (Folketrygdfondet) og Jens Stoltenberg (NATO). Dette var agendaen i grove trekk i 2015.

Partiet Die Linke i Tyskland kritiserer regjeringas deltakelse på Bilderberg-konferansen. Axel Troost, som sitter i forbundsdagen for partiet, sier til taz at konferansen er utpreget ikke-transparent, og at den ikke har noe i et demokrati å gjøre. «Elitens uformelle nettverk har stor innflytelse på politikken. På Bilderberg-konferansen knytter man kontakter og deler viktig informasjon. De priviligerte kan øke sin innflytelse ytterligere. Dette er ikke så harmløst som forbundsregjeringen framstiller det.»

At møtene kan ha reell innflytelse går fram av uttalelser fra den tidligere toppguruen i EU, Etienne Davignon, som sier at sjølve idéen om en felles europeisk valuta, euroen, ble unnfanget og utviklet på møter i Bilderberg-gruppa.

En opptelling en medarbeider av meg har gjort viser at en tredel av deltakerne på fjorårets møte også deltok på «monopolkapitalens verdenskongress», World Economic Forum i Davos.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

   • Bra og korte kommentarer, folk. – Spikeren fikk seg nok et par slag på hodet der. Takk. Slå den spiker’n inn! 🙂

  • Det er bare å google litt, så finner du hvem som initierte dette, hvilken filosofi disse hadde/har, og hvem som styrer gruppen i dag. Men dette er bare en av mange slike grupper, med hemmelig innhold/agenda. Atlantic Counsil, Club of Rome, Commitee of 300, CFR, Trilateral Commition, The Black Nobility, The Elders, The Fabian Society osv osv osv

 1. Jeg ble oppmersom på Bilderberg-møtene da jeg så Endgame av Alex Jones vinteren 2008.

  På den tiden hadde jeg faktisk et håp om at Obama sto for noe annet. Så jeg fulgte ekstra godt med.

  Det året ble konferansen holdt på Mariott hotell Chantilly i Vest-Virginia, og da den startet var det ennå uavklart hvem som ble Demokratisk presidentkandidat.

  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_bilderberg_15.htm

  Selv om ingen av de to kandidatene sto på den offisielle deltakerlisten, er det klart at de var i nærheten.
  Obama forsvant fra radaren til pressen en stund

  https://americanrelay.wordpress.com/2008/06/07/our-new-master-bilderberg-obama/

  Allerede den fjerde juni kan NyT fortelle at Hillary trakk sitt kandidatur på et møte i Washongton D.C.

  Med tanke på at Marriott hotel i Chantilly, kan fortelle at de ligger «Within just 7 miles of Washington Dulles International Airport and only 30 minutes from downtown Washington DC»
  var det jo en perfekt møteplass, der alle de viktigste spillerne var til stede.

  http://www.liveleak.com/view?i=708_1212766386

  Også noen norske, det året var det Kristin Clemet, Knut Vollebæk og gjengangeren Egil Myklebust, på det tidspunkt forhenværende direktør for Norsk Hydro.

  http://thecaucus.blogs.nytimes.com/2008/06/04/clinton-is-moving-toward-suspending-campaign-and-endorsing-obama/comment-page-65/

  linkene er nok litt tvilsomme, men det bør være mulig å hente fler «rene» nyhetsartikler om det. Det var jo ganske mye oppmerksomhet på at Obama forsvant, og ikke så lite overraskelse da Hillary trakk seg. Men nesten ingen brydde seg om hvor og hvordan det skjedde.

  Selv visste jeg nok til å legge forhåpningene mine til side – atter en gang.

  Til slutt synes jeg det kan være på sin plass å minnes innsatsen Jim Tucker gjorde for å rette søkelyset på dette fenomenet. Han viste hva pressen kan få til, selv enslige sportsjournalister i små aviser.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Tucker_%28journalist%29

  • I Jim Tuckers bok henvises det til Round Table fra en anonym kilde ,som en gruppe med mere makt enn Bilderberg.Kjenner noen noe til denne gruppen ?

   • Bilderberg er ikke en arena der denne politikk utvikles, det er en arena for maktutøvelse. Tenk deg at du er Jens Stoltenberg eller Siv Jensen. Viktige nok i Norge, men på det tidspunktet ikke i regjering en gang. Så blir du invitert til en konferanse på et luksushotell, med alle de store gutta. Starstruck!
    Det er en eldgammel oppskrift, og hemmelighetskremmeriet inngår i dette..

    Jeg tror ikke det er snakk om dette i hvert fall : https://www.facebook.com/RoundTableNorway/?fref=nf

    Kanskje med kong Arthur? Han blir da knapt nevnt uten at ridderne av det runde bord også blir det.

    Veldig mange slike brorskap har bånd til middelalderen. Til og med i USA. Rikinger er veldig glad i slikt. Det er en slags pervetert form for rollespill, som både binder og skiller. Kubricks «Eyes Wide Shut» og begge sesongene med «True Detective» hadde dette som tema, sett fra oss normales vinkel.

    Virkeligheten er dessverre mye verre. https://www.corbettreport.com/the-real-hastert-scandal-pedophilia-drug-money-and-blackmail/

 2. Jeg sitter her og sturer litt. Det er en ganske deprimerende helg for både det teoretiske demokratiet, og freden i Europa. Er vi virkelig nødt til å gjennomleve 1914 igjen?
  Jeg vet ikke engang hva som er verst, kanskje de nordiske (mellom)ledernes møte med Obama, at Finland og Sverige sakte men sikkert snikinnmeldes i NATO.
  Jan Øberg har en god kronikk om dette møtet:
  https://janoberg.me/2016/05/14/nordiske-ledere-i-det-hvide-hus-og-dansk-uvidenhedsjournalistik/#utm_sguid=155260,cbadb70d-3605-b62a-8e49-8933f7e14946

  Eller at EU tar over norsk finanskontroll, at Europol får obskure nye fullmakter, at vi går mot en ny McCarthy-æra eller at NATOs nye leder Scarparotti ikke er en skrivebordgeneral, men en ‘kampgeneral’ – hva nå dette måtte bety.

  Jeg får ta et glass portvin til..

  • «Jeg sitter her og sturer litt. (…) Jeg får ta et glass portvin til.»

   Skjønner deg godt, men akkurat når det er mørkest trengs skarpe sinn som ditt mest og best. Rusmidler er kanskje bra å bruke som tilskudd under overskudd, men sjelden som tilflukt under underskudd. Akkurat når presset er størst, bidrar rusmidler minst. Det er viktig å være i stand til både å holde ut og å nyte livet nykter i enhver situasjon, for å kunne snu dårlige tilstander. – Pluss: Vi andre trenger deg skarp, med kommentarer og lenker. 🙂

   Jan Öberg er en god fredsskribent. Takk for lenken. Som han skriver: «Meget tyder på at USAs imperium er for hastigt nedadgående.» Öberg har lenket til det viktige, svært lite omtalte «U.S.-Nordic Leaders’ Summit Joint Statement»:
   https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/05/13/us-nordic-leaders-summit-joint-statement

   Som Öberg saklig nok kommenterer etter det nordiske minister knefall-møtet i det hvirte hus:
   «Hvis medier skrev lige så ukyndigt om madopskrifter som de gør om verdens gang, dette nordiske møde i Washington og missilskjoldet ville læsere, seere og lyttere dø i hobetal.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.