Strid om Merkel og Bilderberg

0

Den tyske avisa Tageszeitung (taz) skriver at Angela Merkel skal delta på Bilderberg-konferansen i Dresden 9.–12. juni. I tillegg til Merkel skal også Sigmar Gabriel, Wolfgang Schäuble, Ursula von der Leyen, Peter Altmaier og Frank-Walter Steinmeier delta. Det betyr hele toppsjiktet i den tyske regjeringa, noe som viser hvor høyt møtet blir prioritert. Møtet skal finne sted i det fasjonable Kempinski-Hotel Taschenbergpalais.

Bilderberg-konferansene blir holdt en gang i året og deltakerne er mellom 100 og 140 av de mektigste finansfolkene og politikerne i verden. Detaljert agenda og referater blir aldri offentliggjort. Men vanligvis blir deltakerlista gjort kjent. Disse deltok i 2015. Det var da fire norske deltakere: Svein Richard Brandtzæg (Norsk Hydro), Trine Eilertsen (Aftenposten), Olaug Svarva (Folketrygdfondet) og Jens Stoltenberg (NATO). Dette var agendaen i grove trekk i 2015.

Partiet Die Linke i Tyskland kritiserer regjeringas deltakelse på Bilderberg-konferansen. Axel Troost, som sitter i forbundsdagen for partiet, sier til taz at konferansen er utpreget ikke-transparent, og at den ikke har noe i et demokrati å gjøre. «Elitens uformelle nettverk har stor innflytelse på politikken. På Bilderberg-konferansen knytter man kontakter og deler viktig informasjon. De priviligerte kan øke sin innflytelse ytterligere. Dette er ikke så harmløst som forbundsregjeringen framstiller det.»

At møtene kan ha reell innflytelse går fram av uttalelser fra den tidligere toppguruen i EU, Etienne Davignon, som sier at sjølve idéen om en felles europeisk valuta, euroen, ble unnfanget og utviklet på møter i Bilderberg-gruppa.

En opptelling en medarbeider av meg har gjort viser at en tredel av deltakerne på fjorårets møte også deltok på «monopolkapitalens verdenskongress», World Economic Forum i Davos.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.