– Frekt å si at dette ikke handler om å avstå suverenitet!

31

ABC Nyheter siterer reaksjonen fra Liv Signe Navarsete (SP) da Fremskrittspartiets leder Siv Jensen med varmt forsvar i Stortinget for avtale om å legge norsk finanstilsyn under overvåkingsorganet ESA i Brussel. Siv Jensen sa:

– Det handler ikke om selvråderetten eller hvordan Norge skal regulere norsk finansnæring, det handler om hvordan vi skal føre et effektivt tilsyn med finansinstitusjonene både her hjemme og i hele det europeiske markedet.

Navarsetes kommentar til dette var kontant på Facebook: «Frekt!» Fra Stortingets talerstol sa hun:

– Jeg syns jeg hørte statsråden sa at det ikke skal avstås suverenitet, men denne saka skal jo behandles spesielt av Stortinget nettopp fordi det handler om en stor avståelse av suverenitet!

Saken er at regjeringen selv konstaterer at forslaget innebærer så alvorlig for avståelse av myndighet, at den må behandles etter Grunnlovens §115. Paragrafen sier at det må minst 3/4 flertall til i Stortinget for å overføre myndighet til internasjonale organer, og det skal det bare kunne skje på et avgrenset område.

SP-leder Trygve Slagsvold Vedum sa:

– Det er grundigere prosesser i Stortinget for hvor et veikryss skal legges, enn den største suverenitetsavståelsen på lang tid. Og det etter sterkt press fra Fremskrittspartiet og Høyre i regjering, sa Slagsvold Vedum.

Det både regjeringa og Arbeiderpartiet holder tett om er at dette å legge Norge inn under finanstilsynet til EU er blitt en hastesak fordi finanskapitalen i EU, og dermed EU-kommisjonen ønsker snarest mulig å få kontroll over finansene i medlemslanda.

Sjefene for Bundesbank og Banque de France skrev i vinter en felles artikkel i Süddeutsche Zeitung der de gikk sterkt inn for at det må opprettes et felles europeisk finansdepartement, som får myndighet til å overstyre nasjonale parlamenter.

Deutsche Wirtschaft Nachrichten skriver at dette forslaget i virkeligheten er et første skritt i planen om å opprette en eurostat.

De fem (!) presidentene i EU har lagt fram en plan for avskaffelse av demokratiet i Europa innen 2025, og første skritt blir tatt 1. juli 2015. Planen består av tre ledd:

 • Innføring av en bankunion, som i realiteten gjør Den europeiske sentralbanken overordnet de nasjonale statsbankene. Det første skrittet blir tatt 1. januar 2016.
 • Opprettelsen av et reelt europeisk finansmarked. Man skal fjerne det som er igjen av nasjonale særhindringer for den frie flyten av kapital.
 • Opprettelsen av en fiskalunion. Dette betyr at de nasjonale budsjettene ikke lenger vil bli vedtatt av de nasjonale parlamentene, men av EU, mens de nasjonale parlamentene vil bli tatt med på råd. Dette skal fullføres i 2025.

Et felles finanstilsyn er en forutsetning for at denne planen skal kunne gjennomføres.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. Takk Pål Steigan. Du gjør en kjempejobb for å informere det norske folk. Jeg for min del deler det meste du «leverer». Igjen en stor takk!

  • Nå ble jeg skuffet to ganger på få minutter, Gatekeeper. Da jeg så linken her, trodde jeg at jeg faktisk skulle få se en full nordmann som hoppet over et gjerde i Brussel for å håndhilse på de nye lovene. Men nei. Så trodde jeg kanskje jeg skulle få se en idiot som ble spist opp av løver, men ikke det heller.

   Overhørt i Circus Maximus, Roma, ca. år 0:

   -Snufs, sipp.
   -Hva er det, gutten min? Likte du ikke å se på at de kristne ble matet til løvene, kanskje?
   -Snufs, joda … men den minste løven … den fikk ingen kristen, den.

   • Siden du ble skuffet så kan jeg oppmuntre med at jeg har ihvertfall vært og postet den linken som tar folk med inn i stortingssalen , med oppfordring om å dele «hastesaken «.. Fant noe ved å søke «finanstilsynet» men resultatet var at jeg er sjokkert over stillheten.
    Jeg tenker på youtube videoen med Soros revelation in his own words :Han sa:

    «The objective reality which I have constructed «.

    Et par interessante patenter også.US patent #5,159,703
    US Patent #6,506,148 http://www.uspto.gov/

   • Horror show, Gate. Jeg vet ikke om jeg klarer å se på. Jeg klarer knapt tro hva de gjør her om dette går som de vil.

    • Ja Fhelt med på den følelsen AF, men du husker den bikkja som ikke gjødde om natta, som var nevnt her tidligere, pressen var ikke til stede her engang, så vi må være vitner på en høring som omhandler et vedtak som trenger 2/3 flertall for å gå igjennom.Dessuten tempoet. Det er noe som skurrer her .Siden det er to uker igjen kan du kanskje ta det når du får hvilt og er opplagt til å se, man kan også laste ned hele høringen.Det har jeg alt gjordt. Hvis du laster ned, kan du sikre det for ettertiden.Det går også an å sende linken i e poster til nyhetskanaler og be dem lage nyhetssending om det.Jeg stoler ikke på at de viser nok av dette, men vi får se.

     • Jeg glor til øyet blir stort og vått, mann. «Ikke egnet for medial omtale, da dette er mest for spesielt interesserte,» sier Finans Norge. Nei da så.

     • Kreutzer (Finans Norge) er knallhard på å få kjappe 200% forsikringer om full underkastelse for felles tilsyn og regler. De får diktere mye av showet på vegne av EU.

 2. All norsk stortingspolitikk i løpet av ett år har gått ut på å lansere Norge som om det skulle være et medlem av EU,på nær sagt alle områder. Energisikkerhet,overvåkning,flyktningestrømmen og nå økonomi,for ikke å snakke om forsvarspolitikk. Jeg driver fortsatt å betaler medlemskap til Nei til EU, men det virker som om det er nedlagt.
  At Pål nå må grave i Navarseters facebook for å finne en protest med litt trykk bak sier alt om situasjonen vi har nå. Debatt om postmodernisme før og nå er langt viktigere blant de «progressive». Å si at situasjonen er ille er bare forbokstavene – den er katastrofal. Og hva verre er: det virker som om de «progressive» i liten grad skjønner det.

 3. «– Frekt å si at dette ikke handler om å avstå suverenitet!» – «[A]vtale om å legge norsk finanstilsyn under overvåkingsorganet ESA i Brussel.»

  Dette er en ekstremt viktig sak for norsk selvstendighet.

  Finanskontroll over et land utenfra er krigsokkupasjon med andre midler.

  Vedtaket må stoppes i Stortinget.

  Alle mulgie anti-demokratiske taktikker brukes – akkurat som i krig – for å få vedtaket gjennom i Storinget. Jf. «Det som skulle bli en offentlig høring om forslaget, ble innkalt av Stortingets finanskomité på halvannet døgns varsel. De færreste fikk med seg høringen 12. mai, og ABC Nyheter var eneste presse til stede.»

  Vi norske borgere og velgere kan bare håpe på at tilstrekkelig av våre representanter (43 av 169) på Stortinget går mot suverenitetsavståelsen. Slik at norsk statsbudsjett forblir norsk styrt.

 4. De “politiske arkitektene” i dag er ikke politikere, men store multinasjonale selskaper og finansielle instutisjoner. Disse store selskapene gjør hva de kan for å øke sin rikdom og makt, og dette skjer på bekostning av landets innbyggere, det er de vanlige skattebetalerne som må ta regninga!

  TISA-avtalen, og avtalen om å legge finanstilsynet inn under EU, markedsføres med mange flotte og storslagne ord.
  Det disse avtalene egentlig handler om, er at de multinasjonale selskapene vil ha kontroll over de statlige reguleringene, men dette vil ikke våre politikere snakke om. Når finansreguleringene er fjernet tjener de multinasjonale selskapene store penger på bekostning av det norske folk. Man når ingen protesterer, Når befolkningen ikke reagerer, er dette noe man bare må forvente.

  • Et lysglimt for de mer handlekraftige kanskje :

   «From the high command of the Niger Delta Avengers we congratulating all strike teams of the Avengers without taking any innocent life or that of the Nigeria military we were able to shut down 50% of crude production. »

   http://www.nigerdeltaavengers.com/

   http://www.zerohedge.com/news/2016-05-26/chevron-facility-goes-offline-nigeria-following-tweeted-attack-mysterious-militant-g

   Det kan selvfølgelig være ne avansert PSYOP, men hvor stor skrev har onkel Sam, da?

   • PSYOP, kodenavn «nigeriabrev»?

    Ikke vet jeg hvordan det er med Delta-gjengen og deres trang til å gjøre det lettere enn nødvendig for nigeriansk militære å få tak i dem, men følgende formulering er litt spesiell:

    «To the Nigeria military the Niger Delta avengers is among you. And we know all your plans so we will always ten steps ahead of you. In our meeting comprising all heads of the strike teams, which was held in Bayelsa. The Niger Delta Avengers high Command comes to the conclusion that, if the military harass or invade any community in the region then you (Nigeria military) will get a feel of the Avengers.
    If you smart or intelligent enough you will look inward not outside. We know when you are vulnerable but not take our calmness for granted. »

    Hvis militæret ikke selv hadde fantasi til å tenke på muligheten av at de kunne ha Avengers-folk i sine rekker, skulle man altså selv minne dem om det med tykke streker under? Hm. Eller kanskje et forsøk fra Avengers på å slå en kile av intern mistenksomhet i hæren? The plot is thickening …

 5. Det er til å grine av. Virkelig.

  Og i disse dager jobbes det også på spreng med å få implementert og avstemt nye regler for politiets adgang til å benytte skjulte tvangsmidler, altså mildt sagt kontroversielle metoder for kriminalitetsforebyggende arbeid og etterforskning, en omskriving for innføring av enda mer overvåking av alle. USA går foran også der, ved å pålegge produsentene, ikke bare av operativsystemer og tjenester, men også av all hardware – en lite omtalte men kritisk del av bildet når man snakker om kryptering og datasikkerhet, å lage bedre bakdører i fremtiden, og på alle måter hjelpe til med å legge til rette for den massive informasjonshøstingen man driver med.

  I Norge er det dette forslaget det skal stemmes over i Stortinget den 8. juni. Det må egentlig også stoppes:

  https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-68-l-20152016/id2479232/

  Aftenpoften hadde faktisk en bukbar sak på dette forleden:

  http://www.aftenposten.no/norge/Slik-blir-politiets-nye-overvakingshverdag-62329b.html

  Jeg anbefaler alle å sette seg inn i detaljene, for det er drøyere enn drøyest.

  Nå tror dere sikkert at det har tufset seg mer enn normalt for meg, men jeg får faktisk stadig tilsendt spionvare pr. epost for tiden, og det til kontoer ikke mange har adressen til. De er pakket mer sofistikert inn enn normalt, og vedleggene er merket med mitt navn. Jeg føler meg aldri så lite undervurdert, men skitt. Det kan sikkert være en fordel.

  Hey, PST, øv dere heller mer på telefonene mine, det er litt enklere å komme inn den veien, jeg lover!

  • Takk, for særlig Aft.-lenken – og kommentarer.

   Absolutt drøye saker. Jf. «Han [Werp, H, nestleder i justiskomiteen] er glad Regjeringen velger ikke å forby kryptering.» Oj, takk, så snille de er – velger å ikke forby privat tenking mellom mennesker!

   «[E]n samlet fagetat fra politiet, PST og påtalemyndigheten har vært veldig tydelige på at dataavlesing har vært helt nødvendig, sier Werp.» – Kanskje noe ensidig utvalg av «fagetater» der? Hva med «fagetetater» som kriminologiske miljøer, datatilsyn, forsvarergruppen i Advokatforeningen, forbrukerorganisasjoner o.l – gjelder ikke deres like faglige syn? – Gå og Werp politistat et annet sted.

   Dette er en Stasi-proposisjon fra regjeringen. Ingen tvil. Preventiv overvåking. – Syke saker som foreslås. Og trolig vedtas, fordi for få forstår virkningene.

   Hvor ble det av organiserte grupper av selvstendig tenkende som forfekter frihet her i landet? – Forstår ikke folk at nå når klimakaoset kommer for fullt på fulltid, vil miljøene av eliter ansvarlige for klimadestruksjonen bruke krisene til «sjokk-doktrine»-tiltak for å holde på og utvide makten de har misbrukt hittil?

   Det er IKKE greit med «dataavlesing» – «Politiet skal kunne hacke seg inn på datamaskiner, telefoner og nettbrett for å kunne lese av alt som blir gjort og skrevet.» – når ordinære protester mot samfunnsødeleggende politikker kriminaliseres mer og mer.

   Når repressive samfunn tidligere og andre steder har utviklet seg, er det sjelden via åpen tvang fra start, men oftest under påskudd av «det beste» for samfunnet. Som her nå. I denne Stortings-proposisjonen.

 6. Johnny: det er jo helt riktig at «ingen protesterer»,»befolkningen ikke reagerer», men hvordan skal dette skje når man ikke engang har «sosialistiske partier» som reagerer?
  Det er ikke engang opplysningsvirksomhet om hva arbeidskonflikten i Frankrike handler om. Og det er hårreisende saker som også vil komme til Norge såfremt vår globalistiske EU-regjering får framture i ro og fred uforstyrret som nå.
  Først skal man ta bort den historiske avtalen om 48 timers uka. Pensjonsalderen skal heves fra 65 år til 67,det skal jobbes lengre for lavere lønninger. Det er så horribelt at den norske fagbevegelsen burde gått i skyttergravene også, for dette er ikke bare fransk politikk. Akkurat det samme forsøkes innført i andre Europeiske land.
  Men som jeg har skrevet mye om gjennom årene: «radikalere» i Norge er mer interessert i islam enn i både europeisk og norsk arbeiderklasse og mer enn en person har gitt uttrykk for at de ikke liker arbeiderklassen.
  Hvis det er noe sant i dette,er det ikke til å forundres over at befolkningen ikke reagerer. Hvem skulle skolere og levere info om globalistenes angrep på arbeiderklassen?

  • Angående «radikalere» så er vel ikke islam det eneste de interesserer seg mer for. Jeg har inntrykk av at det eneste de bryr seg mindre om enn arbeiderklassen, er økonomisk teori. Og det vet arbeiderklassen godt.

   • «Beware of the man that works hard to learn something, learns it, and finds himself no wiser than before. Bokonon tells us. «he is full of murderous resentment of people who are ignorant without having come by their ingnorance the hard way.»

    Kurt Vonnegut jr. Cat’s Cradle

  • Hvem -?
   Noe sosialistisk svar er det bare å glemme.
   Og Nei-til EU -de sendte d.d ut en sms-om et møte omhandlende Brexit.Interessant område,men neppe om angrepene på norske lønnsmottakere.Der er det bare Aftenposten som taler-om behovet for lavere lønninger .Og pensjoner.Det ønsket får de oppfylt.

   Dog.Det finnes et pustehull.Dag og Tid.Ikke som samlingspunkt for proletær motstand.Men for bevarelse av forstanden.
   I forrige ukes nr.skrev Jon Hustad om de underregulerte pensjoner.Som leder til det motsatte av det Ny Folketrygd skulle gjøre.Mindre til de som har betalt mest, er resultatet-ikke omvendt.Motstanden kom bare som et pliktskyldig stortingsforlsag ,fra SV,som ble feid vekk.

   I siste nummer skriver There Sollien om Vona om noko anna.Hun missliker det hun ser,men forstår det godt.Det gjør jo også Aftenposten,Klassekampen og SV.Men det viktigste for dem,er å demonisere alle ,»som vil noko anna.»
   De bedriver ,i unisont samhold,Klassekamp.Mot arbeiderklassen.For opprettholdelsen av de egne forgjeldede priviliegier.

 7. Før noen tar meg i faktafeil: jeg er ikke mye franskkyndig, men noen steder står det at den nye arbeidsloven skal være 45 timers arbeidsuke og overtid uten ekstra lønn og andre steder at den skal være 46 timer med kutt i lønn.
  Vi trenger også en sjekk på situasjonen i Hellas hvor den nye EU-pakken er verre enn noen gang. Det er sånt at man ikke tror egne øyne og ører. Men alt dette er praktiseringen av et totalangrep på nasjonalstater og arbeiderklasse. Knapt noe for post-post modernister vel?

  • Du har rett. Det står både 45 og 48. I lovutkaste som jeg har lest, står det 48, men om det er noen begrensninger i dette har jeg ikke studert.

   Hellas er helvete. Jeg må skrive om det igjen.

 8. Siw Jensens parti stuper på meningsmålingen skriver Dagbladet. Er det rart? Min bedre halvdel pleide å stemme på henne. Det skal jeg forsøke å argumentere sterkt for at hun slutter med. Hun var like rørd i toppen på Stortingets talerstol som da hun begikk et slags mened for Søviknes. For en tabbe Hagen gjorde med denne bilderbergerkvinnen. Han har nok innsett det selv ettersom han nå fremhever Sylvi.

 9. Tragisk vedtak idag ….. Forslag om Grunnlovs-utredning før Stortinget overfører suverenitet over det norske Finanstilsynet til Brussel, ble stemt ned av H, Ap og Frp. Ingen av de 3 partiene får min stemme i 2017. – Landets fremste ekspert på grunnlovsrett, Eivind Smith, sier at løsningen er en formalistisk omgåing av Grunnloven.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.