SPD krever opphevelse av sanksjonene mot Russland

8

Lederen for det tyske sosialdemokratiske partiet, SPD, som også er tysk visekansler, Sigmar Gabriel, krever nå at sanksjonene mot Russland må opphøre. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten.

Tallenes tale er klar: Handelsvolumet mellom Tyskland og Russland er redusert med 50 milliarder euro på to år. Det er enormt mange tyske arbeidsplasser og et betydelig tilbakeslag for verdens nest største eksportnasjon.

Uttalelsene til Gabriel falt på en konferanse i Rostock i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Og visekansleren argumenterte: «Vi har alle den erfaringa at isolasjon i det lange løp ikke bringer noen ting. Til sjuende og sist er det dialog som teller.»

Springer-avisa Bildzeitung, som til og med har det i sine retningslinjer at avisa skal støtte «transatlantisk enhet», skriver om et «sanksjonsmytteri mot Angela Merkel».

Det er store tyske industribedrifter som taper milliarder på en sanksjonspolitikk som et flertall av tyskerne er imot. Derfor er det ikke overraskende at dette mytteriet kommer, eller at den tyske eliten nå splittes i synet på sanksjonene. Hvis noe skulle overraske måtte det være hvor utholdende Angela Merkel har vært og er til å holde fast på en politikk som skader hennes eget land og hennes egne kjernevelgere. Det er ennå ikke gitt noe overbevisende svar på hvor den kommer fra denne ekstreme viljen til å gjøre det Washington krever, uansett hvor mye det måtte skade Tyskland.

Mecklenburg-Vorpommern rammes hardt av sanksjonene. Her er også arbeidsløsheten høy, hele 10,2% i april 2016.

Det skal være delstatsvalg i september 2016, og på de siste meningsmålingene har SPD falt fra 35,6% til 22% – fra delstatens dominerende parti til å være nærmest i fritt fall. SPD pustes nå i nakken av Alternative für Deutschland (AfD), som får 18% i målingene. AfD er i likhet med Die Linke motstander av sanskjonene mot Russland, og tar utvilsomt mange arbeidervelgere på det.

Delstatsminister i Mecklenburg-Vorpommern Erwin Sellering (SPD), sa på konferansen at «Vi venter alle utålmodig på at sanksjonene blir avskaffet.»

Så er det da spørsmålet hvor lenge Angela Merkel vil fortsette med selvskading, eller hvor lenge det tyske industriborgerskapet og tyske velgere lar henne gjøre det.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Med tanke på avsløringen om at USA avlyttet telefonen til Merkel, kan det hende hun har mer personlige ting å beskytte.
  Jeg lurer på hvor ofte det er grunnen når politikere ser ut til å handle mot sine egne interesser. Særlig tror jeg det er tilfelle når politikere tverrvender i den forbindelse.
  De presstituerte bruker en hver personlig svakhet til å sette politikere i gapestokken, men holder dem aldri ansvarlig for politikken de fører. Eller bryr seg om å undersøke hvor vellykket den er, og for hvem.
  Så lenge vi kjøper dette konseptet, ved å betale for tilgang til sølet, så er vi i høyeste grad delaktig.

  Det skal ikke mye til – noe som var tydelig da de gikk etter Gerd- Liv Valla. Det hjelper ingenting at du er demokratisk valgt, og ville ha blitt det på nytt.

   • Det er mulig at Valla får sin oppreisning, når historikerne tar over. Men gjør demokratiet det?

    • Neppe. Her er det så mye inngrodd skit i korridorene at hele «bygget» må rives før noen tar tak i denne «åpenbaringen». Giske trår jo forsatt hosene sine grønne hos AP, som nestleder (!) – Og Flåthen sitter fortsatt som nestforman i Amedia og Bank 1 Oslo Akershus, og eksisterende pressekonstelasjon har de samme folka som sablet henne ned. Jeg har muligheten til å bidra, men har blitt noe forhindret… ^^

     • Det er lenge siden jeg var LO-medlem, så alt jeg kan bidra med er ei slegge. 😉

      For meg er hovedproblemet at det faktisk er mulig å få kastet en leder, uten å gå om de som har gitt vedkommende tittelen. Gerd Liv Valla er ikke den eneste, LO er ikke alene – dette er ser jo ut til å være vanlig praksis.

      Grunnen til at jeg nevnte Valla, var at hun så åpenbart ikke hadde forbrutt seg mot sitt mandat, sett fra medlemmenes side.

      Det blir svært vanskelig å tro på «demokratiet» da. Så vanskelig at mange etterlyser en «vennlig diktator». Det plager meg.

 2. Det er først nå demokratiet kan begynne AnneBrit. Lojalitet mellom velger og den folkevalgte har forsvunnet gjennom delprivatisering av folkerettslig eiendom – og høye politiske lønninger. Fremtidige posisjoner er det eneste de «folkevalgte» nå har som mål. Med dagens kommunikasjonsmidler er det ingen problem å kunne føre et ryddig demokrati med svært lave kostnader, men da må noen ta ansvar og gå i klinsj med det eksisterende apparatet. Det rører da litt på seg, og det kan utvikles ytterligere gjennom en agenda. Sjøl skal jeg bruke endel av sommeren til å se på dette – ha kaffen klar ^^

 3. Merkels underlige oppførsel skyldes ganske enkelt at Tyskalnd fortsatt er okkupert av USA – 71 år etter annen verdenskrig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.