SPD krever opphevelse av sanksjonene mot Russland

0

Lederen for det tyske sosialdemokratiske partiet, SPD, som også er tysk visekansler, Sigmar Gabriel, krever nå at sanksjonene mot Russland må opphøre. Dette skriver Deutsche Wirtschafts Nacrichten.

Tallenes tale er klar: Handelsvolumet mellom Tyskland og Russland er redusert med 50 milliarder euro på to år. Det er enormt mange tyske arbeidsplasser og et betydelig tilbakeslag for verdens nest største eksportnasjon.

Uttalelsene til Gabriel falt på en konferanse i Rostock i den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Og visekansleren argumenterte: «Vi har alle den erfaringa at isolasjon i det lange løp ikke bringer noen ting. Til sjuende og sist er det dialog som teller.»

Springer-avisa Bildzeitung, som til og med har det i sine retningslinjer at avisa skal støtte «transatlantisk enhet», skriver om et «sanksjonsmytteri mot Angela Merkel».

Det er store tyske industribedrifter som taper milliarder på en sanksjonspolitikk som et flertall av tyskerne er imot. Derfor er det ikke overraskende at dette mytteriet kommer, eller at den tyske eliten nå splittes i synet på sanksjonene. Hvis noe skulle overraske måtte det være hvor utholdende Angela Merkel har vært og er til å holde fast på en politikk som skader hennes eget land og hennes egne kjernevelgere. Det er ennå ikke gitt noe overbevisende svar på hvor den kommer fra denne ekstreme viljen til å gjøre det Washington krever, uansett hvor mye det måtte skade Tyskland.

Mecklenburg-Vorpommern rammes hardt av sanksjonene. Her er også arbeidsløsheten høy, hele 10,2% i april 2016.

Det skal være delstatsvalg i september 2016, og på de siste meningsmålingene har SPD falt fra 35,6% til 22% – fra delstatens dominerende parti til å være nærmest i fritt fall. SPD pustes nå i nakken av Alternative für Deutschland (AfD), som får 18% i målingene. AfD er i likhet med Die Linke motstander av sanskjonene mot Russland, og tar utvilsomt mange arbeidervelgere på det.

Delstatsminister i Mecklenburg-Vorpommern Erwin Sellering (SPD), sa på konferansen at «Vi venter alle utålmodig på at sanksjonene blir avskaffet.»

Så er det da spørsmålet hvor lenge Angela Merkel vil fortsette med selvskading, eller hvor lenge det tyske industriborgerskapet og tyske velgere lar henne gjøre det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.