Tysk og fransk sentralbank: – Gi opp nasjonal suverenitet!

Sjefene for Bundesbank og Banque de France har skrevet en felles artikkel i Süddeutsche Zeitung der de går sterkt inn for at det må opprettes et felles europeisk finansdepartement, som får myndighet til å overstyre nasjonale parlamenter.

Francois Villeroy de Galhau fra Banque de France og Jens Weidmann fra Bundesbank skriver i kronikken at Den europeiske unionen står ved en kritisk skillevei. Deutsche Welle gjengir hovedpoenget i artikkelen slik:

Weidmann and de Galhau said what was needed most was the implementation of far-reaching structural reforms in the nation states to fight imbalances. But they also came out in support of an ambitious financial and investment union on the Continent.

The two central bank chiefs noted the ECB’s monetary policy had helped to cushion the effect of the global financial crisis, but what it could not create was long-term sustainable growth in the eurozone.

They said a joint finance ministry for the eurozone could be one promising way of harmonizing the bloc’s fiscal policies. But that, they emphasized, would hinge on member states’ willingness to cede more powers to European institutions.

Deutsche Wirtschaft Nachrichten skriver at dette forslaget i virkeligheten er et første skritt i planen om å opprette en eurostat. Og da vil ikke en gang Bundesbank lenger ha noen rolle å spille. Denne planen er ikke ny, men stammer fra den tyske finansministeren Wolfgang Schäuble, som kom med den for over 20 år siden.

Denne planen ble konkretisert av de fem EU-presidentene Jean-Claude Juncker,  Donald Tusk, Jeroen Dijsselbloem, Mario Draghi og Martin Schulz i et strategidokument som har tittelen: Completing Europe’s Economic and Monetary Union. (Kan lastes ned her i pdf.) ABC-Nyheter oppsummerer konklusjonen i rapporten slik:

I dag er det EU-landenes parlamenter som vedtar sine statsbudsjetter. Innen 2025 skal overnasjonale EU-organer gjøre det. De nasjonale parlamentene skal få lov å bli «involvert» i prosessen.

Planen består av tre ledd:

 • Innføring av en bankunion, som i realiteten gjør Den europeiske sentralbanken overordnet de nasjonale statsbankene. Det første skrittet blir tatt 1. januar 2016.
 • Opprettelsen av et reelt europeisk finansmarked. Man skal fjerne det som er igjen av nasjonale særhindringer for den frie flyten av kapital.
 • Opprettelsen av en fiskalunion. Dette betyr at de nasjonale budsjettene ikke lenger vil bli vedtatt av de nasjonale parlamentene, men av EU, mens de nasjonale parlamentene vil bli tatt med på råd. Dette skal fullføres i 2025.

La det ikke være noen tvil: Dette er en plan for den endelige avskaffelsen av det som er igjen av demokratiet i Europa. Når de to sentralbanksjefene tar det opp nå, kan det bety at finanskapitalen ønsker å gjøre dette lenge før 2025.

  23 kommentarer til “Tysk og fransk sentralbank: – Gi opp nasjonal suverenitet!

 1. 8. februar 2016 klokka 12:25

  Vi trenger et nytt økonomisk demokrati: https://www.youtube.com/watch?v=ZfaFriFAz1k

 2. Eivind Reitan
  8. februar 2016 klokka 13:19

  Det gjelder å se ting i sammenheng-her med ønsket om å fjerne kontanter.
  I Tyskland er det kravet om å forby kjøp for over 5.000 Euro med kontanter,og å fjerne 500 Euroseddelen som raser.

  Og får sjefene sin vilje,blir den gjeld som overtas fra banker og finansinstitusjoner til Stater,og deretter til skattebetalerne i disse stater,gjordt til den felles Europeiske stats finasministeriums styringsinstrument.Negativ rente,først til -ministeriet,og deretter til vanlige bankkonti.Fatter ikke folk hva dette ender med,så står det dårlg til med historie-og økonomifagene.Sparing blir umulig og/eller forbudt.
  De forgjeldede middelklasser kan ikke forventes å forbruke varene,som skal kunne produseres etter det ønskede “oppsving.”

  Forrentning vil da bare være mulig ved senkede lønninger og dårligere arbeidsforhold.Like dårlige over hele “Staten.”
  Alliansen av forstokkede Davos-kapitalister og En Verden fantaster vil da styre husholdningene som sine egne eiendommer.

  Motstand kan da bare bygges på de krefter som propaganderer for et Nei-i enhver folkeavstemning om noe som har med mere makt til å EU-å gjøre,i alle medlemsstater.

  Kampen handler ikke om internasjonalt ,eller nasjonalt samarbeid.Det handler om å stoppe de antinasjonale krefter.Internasjonal solidaritet utøves ikke uten landegrenser,men over -grensene.

  • AF
   8. februar 2016 klokka 14:28

   “Kampen handler ikke om internasjonalt eller nasjonalt samarbeid. Det handler om å stoppe de antinasjonale krefter. Internasjonal solidaritet utøves ikke uten landegrenser, men over -grensene.”

   Det samme gjelder maktutøvelse. Følgende fra KK er bare et hvisk i stormen der det burde vært satt på luftvernssirener, og budskapet har vært dypere og bredere omtalt f.eks. her på bloggen allerede. Men til å være fra en avis man forlengst har sluttet helt å ha forventninger til, er det i hvert fall et hvisk med et snev av fornuft:

   http://www.klassekampen.no/article/20160208/ARTICLE/160209952

   • 8. februar 2016 klokka 15:22

    Denne eventuelle sentralrespiratoren vil muligens holde liv i Norge en stakket stund til, hvis dette blir et faktum – før det rakner helt. Vi har ennå ikke blitt tatt på det pågående falskmynteriet, fordi noter og navnelek hos våre komponister i vårt Very Unmusical Orchestra – traktert med gyselig gnikking på heimsnikra finansinstrumenter – fortsatt får gehør hos våre «døvstumme» nikkedukker i Akersgata. Pipa får nok en annen låt etterhvert som blekket forsvinner…

    • AF
     8. februar 2016 klokka 21:26

     “Sentralrespirator” og “falskmynteri” tror jeg faktisk er to begreper som må med i den memebanken vi bør begynne å bygge og øse av i alle debatter med de vantro. Meget treffende og lett å forstå. (bow)

 3. 8. februar 2016 klokka 13:24

  Er det noe folk i Europa ikke ønsker seg så er det dette. Som nå blir det Tyskland som er og blir den dominerende. Det de ikke greide med krig får de til med hjelp av økonomien. Våre hjemlige sjarlataner vil etter all sannsynlighet hoppe på dette. Som i Norge blir avstanden mellom politikere og folk enda større. Se på USA. Et land som snart kan regnes til den tredje verden! Noen stater og mange byer ER i dag å sammenligne med de fattigste land i verden. https://steigan.no/2015/06/25/en-plan-for-a-avskaffe-det-nasjonale-demokratiet-i-europa/ Helt enig. Det er nettopp det som har skjedd i USA og er hovedgrunnen til at Berny Sanders har så stor apell til folk der borte.

 4. Øystein
  8. februar 2016 klokka 13:45

  “Når de to sentralbanksjefene tar det opp nå, kan det bety at finanskapitalen ønsker å gjøre dette lenge før 2025.” Jepp. De har svært dårlig tid. 1) Fordi folket våkner fra dvalen, og motstanden mot EU er voksende. I løpet av et noen år vil motstanden være så stor at nasjoner kommer til å trekke seg ut 2) Økonomien i EU er så skrall at innen 2025 er EU konk og Euroen historie.
  Derfor må de speede opp, men det hjelper ikke, fordi EU har vokst for stort for rasket, og Euroen kom minst 50 år for tidlig.

  • KZ
   8. februar 2016 klokka 18:34

   De skal ha det på plass innen 2018, når verdensvalutaen innføres.

   • KZ
    8. februar 2016 klokka 18:37

    Men før den tid, i 2016 og 2017, skal de ha en verdenskrig parallelt med historiens største finanskrise.

 5. 8. februar 2016 klokka 14:04

  Ja, dette er det hittil kraftigste angrepet fra de aller rikeste på folks interesser. Det betyr at de lager kanaler for å suge alt overskudd til seg selv. Akkurat slik det har skjedd i USA, og der er det den enkeltsaken som nå ligger bak bølgene i valgsirkuset og som gjør at apparatkandidatene har problemer. Men alt tyder hittil på at amerikanerne blir lurt av valgsirkuset. Og i Europa kan vi vente oss en kraftig propagandaoffensiv på alle mulige områder for å få folk til å spise ideen om denne sentralbanken. Og her vil de heller ikke la være å skape “kriser” som skal lure folk til å tro at sentralbanken er eneste løsning. Alskens skitne metoder vil bli prøvd.

  • 8. februar 2016 klokka 14:46

   Takk!

   “Det betyr at de lager kanaler for å suge alt overskudd til seg selv.”

   Veldig godt formulert!

 6. ABC
  8. februar 2016 klokka 18:16

  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” … makten over samfunnets verktøy før byte er = makt. “Dette er en plan for den endelige avskaffelsen av det som er igjen av demokratiet i Europa” ja enig der….

 7. Ullern
  8. februar 2016 klokka 18:57

  “Tysk og fransk sentralbank: – Gi opp nasjonal suverenitet!”

  … said the spider to the fly.

 8. 8. februar 2016 klokka 21:54

  ” Dette betyr at de nasjonale budsjettene ikke lenger vil bli vedtatt av de nasjonale parlamentene, men av EU, mens de nasjonale parlamentene vil bli tatt med på råd.”

  A little bit spicy tasty subtle bait, with a tempting security combination.
  Well, indeed a smooth kind of robbery but a bit “democracy” on the hook will do, said the Chameleon.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Chameleon#/media/File:Chameleon_in_Berenty_Madagascar_0001.JPG

 9. Jan Viksås
  8. februar 2016 klokka 23:49

  Vi som er Jehovas kristne tjenere har for lengst kjent denne utviklingen. Menneskenes onde planer om verdensherredømme vil imidlertid avbrytes av Guds inngripen. Dette består i at Han legger i nasjonenes hjerter å forby all offentlig religionsutøvelse gjennom at det multilaterale instrumentet FN gis nye muskler.

  Når dette snart inntreffer vil verden komme med et kraftig “rop” om fred og sikkerhet”. Endelig vil folkene kaste av seg helvetestrusler og islamistiske terrorister vil raskt gi seg når de ser at Allah slett ikke er der og griper inn når kabaen og sentrale moskeer blir bombet i filebiter av de store nasjonenes rakettvåpen. For å sikre legitimiteten internasjonalt blir selvsagt også den gjennområtne kristenheten lagt i ødeleggelsespotten. Og de øvrige religionene.

  Som bonus frigjøres de gigantiske finansielle midlene disse kirkene opprettholder. Tenk bare på den norske kirkens såkalte “opplysningsfond” som er en av landets største og rikeste landeiere.

  Hvor fantastisk vil ikke dette fortone seg for folkene når de samme kirkene som truet og stjal til seg rikdommene gjennom danskekonger og andre, med ett må gi fra seg hele stasen. Denne genistreken blir vinn/vinn for verdenssamfunnet som kan lette store deler av finanskrisen som følge av inngrepet.

  • AF
   9. februar 2016 klokka 10:34

   Dokumentasjon?

 10. KZ
  10. februar 2016 klokka 03:13

  Deutsche Bank, en av verdens største banker, er nå i ferd med å kollapse:

  https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/44y5ps/deutsche_bank_lehman_brothers_timeline_of_a/

 11. 10. februar 2016 klokka 09:17

  I 1994, fler år før euroen ble innført advarte Den amerikanske økonomen Murray Rothbard at politikerne ikke ville greie å motstå fristelsen til å finansiere en hel rekke sosiale reformer Europa egentlig ikke har råd til ved å trykke penger. Dette mente Rothbard ville føre til uhåndterlige gjeldsnivåer som politikerne ville forsøke å kurere med ennå mer pengetrykking. Enden på visa, slik Rothbard forutså det for mer enn 20 år siden var politikernes forslag om en felles bankunion for å skjule problemene og skyve kostnadene over på skattebetalerne, dvs. Middelklassen og de fattige. Rothbard avsluttet med å advare mot sammenbrudd av nasjonalstater og avdemokratisering av Europa, som igjen kunne føre til krig i Europa. Mer enn 20 år etter Rothbards spådommer og mer enn 10 år etter hans død stemmer beskrivelsen forbausende godt på det vi ser utspiller seg i dagens Europa. Slik historien om Fiat penger viser, helt fra Bank of England ble etablert i 1694, ofrer politikerne og statsapparatet folket før de ofrer sentralbanken og det private bankvesenet. Hvorfor? Fordi politikerne er avhengig av Fiat systemet og pengetrykking for å finansiere seg selv og sine maktposisjoner. Ta ut pengene dine av banken før det er for sent!

 12. Halvor Sølvberg
  13. mai 2016 klokka 17:38

  Om nå deise kontorotter gjorde litt med Panama og andre helige og hemlige transaksjoner først. At ikke alt man foretar seg i EU vart svitsjet om US hadde vert bra, også for Merkele og demokratiet.
  Man må gi deise noen år på å bevise hvor dei vil, 1‰ avgift på trukne aksjeordrer kan vere en start.

Legg inn en kommentar