Også Fredrik Reinfeldt får betaling for sine tjenester for oligarkene

14

Den amerikanske storbanken Bank of America Merrill Lynch har ansatt den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt som rådgiver for bankens virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika. I en pressemelding fra banken heter det ifølge New York Times:

“Fredrik Reinfeldt has been one of Europe’s most highly respected politicians in recent years,” Johan Lustig, the head of Nordic corporate and investment banking at Bank of America Merrill Lynch, said in a news release. “He will bring unique insight to our clients and colleagues and I look forward to working with him closely as we continue the development of our successful EMEA business.”

Merill Lynch var en av de storbankene som har plyndret det amerikanske samfunnet før og etter finanskrisa.

Så har enda en nordisk statsminister fått sin lønn for å tjene den globale finanskapitalen. Fredrik Reinfeldt er herostratisk berømt for å ha bidratt vesentlig til å rasere den svenske velferdsstaten. I boka Det sovende follket skriver Reinfeldt: «svenskene er mentalt handikappede og indoktrinerte til å tro at politikere kan skape og garantere velferd». «Vi vil ikke ha et samfunn der mennesker sulter, men for øvrig skal ingen standardkrav skattefinansieres».

Han har bidratt å få svensker til å skamme seg over å være svenske. Det var han som sa: «Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.»

Det var han som gikk i spissen for den katastrofale svenske immigrasjonspolitikken, som for øvrig er helt i tråd med politikken til World Economic Forum. Det var han som gjorde CIA-agenten og bilderbergeren Carl Bildt til utenriksminister, og han har spilt en vesentlig rolle for å legge til rette for å bringe Sverige inn i NATO.

Han følger etter den tidligere danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen, som er ansatt som rådgiver i den kriminelle investeringsbanken Goldman Sachs, den tidligere norske statsministeren Jens Stoltenberg, som ble generalsekretær i NATO fordi han gikk i spissen for den forbryterske krigen mot Libya – og den tidligere norske forsvarsministeren Espen Barth Eide, som gjorde Norge til støttespiller for Syria-krigen og ble belønnet med en toppjobb i World Economic Forum.

Fanden tar vare på sine.

PS: En svensk leser minner meg helt rikti på tidligere finansminister Anders Borg, som også har fått godt betalt for sine tjenester for the banksters. Det var han som holdt en tale for den amerikanske tenketanken Peterson Institute 23. april 2013. I talen var han innom innvandringsspørsmålet, og sa som sant er til vennlig latter fra amerikanerne: «Dere forsyner oss med dette. Dere fører krigene og vi får flyktningene.» Nå er han rådgiver for banken Citigroup.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


14 KOMMENTARER

  • Bra att Borg kom med!

   Det skulle vara intressant att veta vad de konkret gör som «senior advisors». Ett möte i månaden? Hålla ett tal på årsstämman? Eller plockar banken deras hjärnor på inside information så länge den är någorlunda aktuell? Måste de jobba som lobbyister?

   Är anställningen bara en förtäckt betalning för redan utförda tjänster eller måste de faktiskt ställa upp med motprestationer? En definition på nätet: «erfaren person med tämligen fri ställning som rådgivare i en företagsledning» är så vag att teorin om en ren betalning i efterhand verkar mest rimlig.

 1. «Corruption is like a ball of snow, once it’s set a rolling it must increase.» Bollen er nok gigantisk og konsekvenser (ponzi ponzi).

  «Sweden Most At Risk Of Asset Bubble» Moody’s Warns, After Taking A Look At Swedish House Prices

  http://www.zerohedge.com/news/2016-03-16/sweden-most-risk-asset-bubble-moodys-warns-after-taking-look-swedish-house-prices

  Fredrik Reinfeldt med flere har lagt et land i ruiner og penger kommer ikke vare noe vært når «she shit hits the fan» så hva er poenget…..

  • The nice thing about being a heroin (pengerøking/låne torsk) addict is that you either have no problems or one big one.
   – Richard Schuldenfrei

 2. Når skal dere ta opp at Ruinfelt var ansvarlig da SÄPO ansatte Martin Fredriksson, for at vesntresiden skulle ses på som de udemokratiske som banket opp svenske arbeidere som protesterte på folkemordet av svenskene???

  Martin Fredriksson har aldri hacket en dritt, da han etter hva jeg har funnet ut, kun tilbrakte tiden med å trolle rasistiske nettsteder så det så ut som han gjorde noe. God på dette er han også, da han er noe av det mest motpydelige jeg har møtt, men han er dårlig til å gjemme seg, som nesten alle er som har myndighetenes voldsmonopol som en sikkerhet i ryggen.

  Venstreekstreme kan ikke data, så de trodde at datatrollmannen MF skaffet til veie listene over regimekritikere som skulle bankes opp eller få sine hjem ødelagte, når et rasjonelt individ ville forstått at listene kom fra SÄPO.

  Om det var venstre-ekstreme eller SÄPO som utførte terroren, vet jeg ikke men jeg tipper på SAPO, da amatører ville drept noen når de benytter bomber og ballrær.

 3. Her kan dere se og høre sjefen for Merrill Lynch fortelle president Reagan hvem det er som egentlig bestemmer:

  https://www.youtube.com/watch?v=NR3RqMMIwD4

  «Speed it up!» sier banksteren til underdanige Reagan som leser manuset litt for sakte for banksterens smak.

  Og fortsatt tror folk at den amerikanske presidenten er verdens mektigste menneske. HAHAHA! Hvor dum går det an å bli!?

  • Folk er jo i stor grad lurt trill rundt, men det er nok ikke så mange av f.eks. denne bloggens faste lesere som tror akkurat det. Men dette er kanskje en utpost, sånn sett. Dóg ikke den eneste.

   Men Reagan var jo en skuespiller, og om han ikke skjønte så mye generelt, skjønte han nok faktisk bedre enn de fleste presidenter akkurat hvor det landet lå, og at det er forskjell på skuespillerfaget og regifaget. Dette var et godt eksempel.

   Et annet, som jeg dessverre ikke har funnet noe opptak av i farta, var da han nokså kort tid etter innsettelsen som USAs president i 1981 skulle holde en tale på TV, og det tok litt tid før live-bildet av ham selv kom opp på monitoren han hadde foran seg. Reagan venter noen sekunder på bildet for å være sikker på at han er på lufta før han begynner talen, og idet det kommer på, sier han til seg selv: «Ok, there he is.» Reagan så på «The President» som en karakter/ rollefigur, selv om det var ham selv som bekledde rollen i den aktuelle oppsetningen av stykket.

    • Wow, det der er jo virkelig et imponerende kraftig verktøy. Så smooth og troverdig som de får resultatet til å se ut nå, er dette noe som får det til å svimle av de kreative muligheter som åpner seg.
     Og som også påpekt i kommentarfeltet under videoklippet, finnes det sannsynligvis enda råere reknologi som vi ikke får vite om. De ligger nok ofte årevis foran hva de gir uttrykk for dersom en gitt teknologi kan brukes til kontroll, skittent spill og djevelskap av noe slag. Men dette er jo egentlig din hjemmebane, så det vet du jo godt.

     Men jeg må uansett innrømme at det gikk noen frysninger i ryggen av den der. Også må vi nå gjøre en tilføyelse til Max Headrooms gamle gullkorn «How can you tell when politicians are lying? Answer: Their lips move», nemlig: «And how will the politicians themselves be able to tell if they’re lying? Answer: They won’t, since they’ll never know whether their lips move or not.»

     • Ja, det der er mainstream offentlig teknologi som er tilgjengelig for hvermannsen. Hva diverse skyggeregjeringer og breakaway civilizations bruker, og hva som finnes i hemmelige laboratorier, det vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at det er vesentlig mer avansert enn de usle greiene der.

      Jeg ser forsåvidt ikke bort fra at Trump og resten av gjengen i det pågående valgsirkuset, er hologrammer eller CGI. Eller kanskje fjernstyrte droner. (Vel, egentlig vet jeg jo at universet vårt er en simulasjon, og at Illuminati trolig har tilgang til kildekoden, så de omprogrammerer vel bare simulasjonen etter eget forgodtbefinnende, når det måtte passe seg slik.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.