Også Fredrik Reinfeldt får betaling for sine tjenester for oligarkene

0

Den amerikanske storbanken Bank of America Merrill Lynch har ansatt den tidligere svenske statsministeren Fredrik Reinfeldt som rådgiver for bankens virksomhet i Europa, Midtøsten og Afrika. I en pressemelding fra banken heter det ifølge New York Times:

“Fredrik Reinfeldt has been one of Europe’s most highly respected politicians in recent years,” Johan Lustig, the head of Nordic corporate and investment banking at Bank of America Merrill Lynch, said in a news release. “He will bring unique insight to our clients and colleagues and I look forward to working with him closely as we continue the development of our successful EMEA business.”

Merill Lynch var en av de storbankene som har plyndret det amerikanske samfunnet før og etter finanskrisa.

Så har enda en nordisk statsminister fått sin lønn for å tjene den globale finanskapitalen. Fredrik Reinfeldt er herostratisk berømt for å ha bidratt vesentlig til å rasere den svenske velferdsstaten. I boka Det sovende follket skriver Reinfeldt: «svenskene er mentalt handikappede og indoktrinerte til å tro at politikere kan skape og garantere velferd». «Vi vil ikke ha et samfunn der mennesker sulter, men for øvrig skal ingen standardkrav skattefinansieres».

Han har bidratt å få svensker til å skamme seg over å være svenske. Det var han som sa: «Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.»

Det var han som gikk i spissen for den katastrofale svenske immigrasjonspolitikken, som for øvrig er helt i tråd med politikken til World Economic Forum. Det var han som gjorde CIA-agenten og bilderbergeren Carl Bildt til utenriksminister, og han har spilt en vesentlig rolle for å legge til rette for å bringe Sverige inn i NATO.

Han følger etter den tidligere danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen, som er ansatt som rådgiver i den kriminelle investeringsbanken Goldman Sachs, den tidligere norske statsministeren Jens Stoltenberg, som ble generalsekretær i NATO fordi han gikk i spissen for den forbryterske krigen mot Libya – og den tidligere norske forsvarsministeren Espen Barth Eide, som gjorde Norge til støttespiller for Syria-krigen og ble belønnet med en toppjobb i World Economic Forum.

Fanden tar vare på sine.

PS: En svensk leser minner meg helt rikti på tidligere finansminister Anders Borg, som også har fått godt betalt for sine tjenester for the banksters. Det var han som holdt en tale for den amerikanske tenketanken Peterson Institute 23. april 2013. I talen var han innom innvandringsspørsmålet, og sa som sant er til vennlig latter fra amerikanerne: «Dere forsyner oss med dette. Dere fører krigene og vi får flyktningene.» Nå er han rådgiver for banken Citigroup.

Forrige artikkelSaudi Arabias ødeleggelse av verdensarven i Jemen
Neste artikkelPlanene om å dele opp Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).