Planene om å dele opp Syria

22

Det har lenge versert diverse planer, og ikke minst rykter om planer, om en nyoppdeling av Midtøsten. Nå som den syriske armeen med støtte fra Russland har slått ned betydelige deler av de jihadistiske terrorgruppene kommer disse planene ut i offentligheten. Både Foreign Policy og Aftenposten har nylig tatt til orde for en oppdeling av Syria.

Krigen brukes som argument for deling

Krigen i Syria har vært planlagt lenge før det såkalte opprøret i 2011 som straks ble til en krig via stedfortredere for Vesten, Tyrkia og oljediktaturene. Krigen handler om olje og gass og den handler om kontroll. Irak og Syria var to viktige sekulære stater som begge utgjorde hindringer for imperialistisk ekspansjon og nyoppdeling. Både for USA og Israel har det vært et strategisk mål å ødelegge disse statene. Irak ble ødelagt gjennom nittitallet og ikke minst etter invasjonen i 2003. Og Syria er blitt grundig ødelagt nå. Den kortvarige, men effektive russiske intervensjonen har inntil videre satt en stopper for en umiddelbar ødeleggelse også av den syriske staten. Men de gjenværende jihadistenklavene i landet og Tyrkias infiltrasjon i nord gjør at plan B kommer opp på bordet: En oppdeling av Syria i det som må kalles bantustans, altså ubetydelige og lett manipulerbare enheter.

I en stort oppslått artikkel i Aftenposten skriver Helene Skjeggestad:

Det er unødvendig å si at en løsning for Syria burde ha vært på plass for lenge siden. I kulissene diskuteres det langsiktige løsninger. Planer basert på tidligere erfaringer og som kan snu opp ned på dagens Midtøsten.

Plan nummer fire består i en fullstendig oppsplitting av Syria i små enheter:

oppdeling syria

Som det går fram av underteksten, så er ikke dette noe Skjeggestad har funnet på sjøl.

«Plan B» betyr deling av Syria

I en artikkel i Foreign Policy bare et par dager etter skriver James Stavridis en tidligere firestjerners admiral i U.S. Navy øverstkommanderende for NATO en artikkel under tittelen It’s Time to Seriously Consider Partitioning Syria:

Syria’s borders, of course, were famously drawn in the early part of the last century, as the “sick man of Europe” — the Ottoman Empire — collapsed after World War I. Syria is not a long-standing civilization like Persia (today’s Iran), Turkey, or Greece. Part of the reasons it has descended into chaos (along with the brutal actions of the Assad regime, water scarcity problems, and the general upheaval of the Arab Spring) is that it is already divided along religious and ethnic lines.

Some observers have taken an initial look at a partition, which would probably include an Alawite region around Damascus, running to the sea, ruled by the Assad regime or its follow-on leaders. It would also have a central portion that hopefully over time would be run by a moderate Sunni regime, obviously after subduing the Islamic State and various al Qaeda factions. Finally, and most controversially, it might include a Kurdish enclave in the east. Obviously, the approach for a partition could range from a full break-up of the country (much as Yugoslavia broke up after the death of Marshal Josip Tito); to a very federated system like Bosnia after the Dayton Accords; to a weak but somewhat federated model like Iraq.

Og disse «noen» som har sett på en deling av Syria er blant annet USAs regjering, slik John Kerry ga uttrykk for i sin «Plan B».

Og ikke helt overraskende støttes en delingsplan av Israels forsvarsminister Moshe Yaalon.

Yaalon predicted that Syria will turn into «enclaves» under the de-facto control of religious and ethnic sects, including President Bashar al-Assad’s Alawite sect, the Druze religious minority and the Kurdish ethnic group.

Dette er jo ikke noe annet enn Israels våte drøm, nemlig å redusere sine rivaler i nabolanda til amå enklaver som kjemper mot hverandre.

Nikolai Bokin skrev i nettavisa til Strategic Culture Foundation i november 2015 at USA nettopp jobber med en plan for deling av Syria, og det kartet han la fram var ikke mye forskjellig fra det Aftenposten har presentert.

deling syria

Så dermed var ånden ute av flaska. Plan A var å ta full kontroll over Syria, gjerne under et ekstremt islamistisk styre. Det mislyktes. Plan B er å dele opp Syria i så små deler at de ikke representerer noen motstand.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


22 KOMMENTARER

 1. Dette er nok noens våte drøm. Problemet er at USA tidligere har lovet at Syria ikke skal deles opp og grensene skal beholdes slik som nå. Skulle USA nå snu, vil det skape flere problemer for USAs involvering i Midt-Østen på sikt, da det viser at de er part som de ikke kan stole på.

  • USA har for vane å bryte løfter, så hva den amerikanske regjering sier, og forholde seg til det, er ganske naivt og meningsløst.

   • Jeg er uenig der. Hva land måtte mene om USA i Midt-Østen er av liten betydning. Sentral del i en krig er å vinne opinionen. En krig er i bunn og grunn ikke vunnet før opinionen er vunnet. Om USA bryter sine løfter betyr det kanskje lite i Midt-Østen, men vil føre til splittelse i Europa og tap av opinion her. En ser allerede tendenser til ved at mange europeiske land vegrer seg for å delta i et nytt Libya-eventyr.

 2. Det jeg selv finner mest interessant akkurat nå, er følgende:

  Få uker etter at Kissinger besøkte sin gode venn Putin i Russland, trekker Russland seg ut av Syria.

  Spørsmålet er: Var det dette Kissinger ga Putin ordre om? Å trekke seg ut av Syria?

  • Det er grunn til engstelse for hva spillet bringer videre dersom Putin er på kameratslig fot med Henry the butcher Kissinger. Jeg har ikke hørt om dette besøket før men fant reportasjer om besøket da jeg søkte. Har hørt snakk om at Kissinger ikke kan sette sine bein i enkelte europeiske land pga. faren for å bli pågrepet, som hadde vært en bra ting, men at han skal være på fornavn med Putin og velkommen i Russland er urovekkende. Fyren har jo såvidt jeg vet ingen politiske mandat. Kan tenke meg at Henry og Vladimir har omtrent den samme kjærligheten til USA, altså ingen, og det sammenfaller forsåvidt med at de har felles interesser i å svekke USA som nasjon. Vi vet at Kissinger jobber for den nye verdensorden, en globalisert verden styrt i usynlighet gjennom FN. Hva Putin holder på med når han er i samtaler med fyren er ikke godt å si.

   • Putin er nok stort sett i en forferdelig skvis 24/7 for tiden, og et forhold til onkel Henryfrahælvete er neppe noensinne ensidig preget av kameratslighet, uansett om det skulle være ræva hans det er snakk om. Henry er ikke noens kammerat. Hvis han, som KZ foreslår, hadde anmodninger vedr. engasjementet i Syria med seg da han besøkte Putin, ble de vel helst lagt frem som nettopp en ordre, og med utvetydige referanser til egeninteresse som motiverende faktor. Du vet det blir en dårlig dag når onkel Henry står på trammen, uansett om han smiler sitt sleskeste smil. Noe han for øvrig ikke gjør oftere enn høyst nødvendig, og knapt nok da.

   • Vår tids storpolitikere — uansett hvilket land de kommer fra eller befinner seg i — er globalister. De jobber for en Ny Verdensorden. En sentralisering av makt og penger. En nedbrytning av landegrensene og en utvisking av forskjeller mellom etnisiteter og folkegrupper. Masseinnvandring er viktig i denne henseende. (Og i tillegg fører masseinnvandringen til at de rikeste blir enda rikere, siden arbeiderlønningene går ned, velferdsstatene kollapser og boligprisene går i taket.)

    Putin er med på dette globalismespillet. Ellers hadde ikke Russland kunnet vokse seg så mektig under hans ledelse. Og det russiske militæret kunne ikke vært så sterkt om ikke Putin hadde hatt rikelig med støtte fra de internasjonale banksterne som finansierer det hele, og som også finansierer den såkalte Vesten.

    For å skjønne hvem Putin, Kissinger og Obama egentlig er, og hva de egentlig driver med, anbefaler jeg at du leser http://www.redefininggod.com. Det er to tekster du må lese der: Først 2.0 og så 1.4.

    Når du har lest de tekstene, begynner du å forstå hva som kommer til å skje senere i år, og i de påfølgende årene.

    (Naturligvis tar jeg forbehold om at mye der er feil, men prediksjonene for i år ser riktige ut. Særlig våren, sommeren og september.)

  • Russland har nådd sine mål i Syria. Målet har ikke vært å støtte Assad, men militært – å vise at Russland er å regne med. Russlands krigføring i Syria handler om at Russland posisjonere seg for å være et land å regne med. De vil bli hørt av vesten og bli betraktet som likeverdig partner. Konflikten i Ukraina handler i bunn og grunn om at vesten ikke har tatt/tar hensyn til Russlands interesser.

   En annen side av saken er Russlands krigføring i Syria handler om eksport av militær teknologi.
   At militær teknologi er testet i krig og vist seg effektiv i reell krig er bedre salgsargumenter enn enhver markedsføringsbrosjyre som en reklamekonsulent har laget.

   USA har kontinuerlig ført kriger siden 2. verdens krig og er i dag verdens største våpeneksportør.
   Israel er verdens største våpeneksport i forhold til innbyggertallet. Det er derfor vi har Gaza-krigene med jevne mellomrom. At en militærteknologi er testet på Gaza-stripen med suksess er bedre enn enhver brosjyre eller salgsmesse.
   Russland trenger også sine kriger for å vise fram sitt utstyr for eksport. Det finnes ikke bedre salgsargumenter dersom russerne kan vise til at sin teknologi er bedre enn NATO’s og kan nøytralisere NATO’s våpen.

 3. Og igjen må jeg bare anmode alle lesere og skribenter her om å følge nøye med på det som skjer 22. mars i år.
  Det er ikke mange dagene igjen nå.

  TPTB følger et manus, og 22. mars er en viktig dato for dem. Generelt har «master numbers» svært stor betydning for Frimurere og andre okkultister og illuminatuser. Det er derfor så mange terroraksjoner og andre viktige hendelser finner sted den 11. og 22. Andre terroraksjoner kan finne sted på symboltunge dager som f.eks. fredag 13. (Bataclan, inside job i følge Jesse Hughes, vokalist i bandet som spilte der den kvelden). Angrepet fant forøvrig sted i årets 11. måned.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bataclan_(theatre)

  «For 40 years, Bataclan had Jewish owners, Pascal and Joel Laloux, who sold the theatre to new owners in September 11, 2015. The theatre was a target for anti-Zionist activists, since the venue often held pro-Israel events. One extremist group called «Army of Islam» threatened the Bataclan in 2011 because its owners were Jews.[8][9]»

  Terroraksjonen i London i 2005, fant sted den 7. i 7. Altså 77. Enda et masternumber. Forøvrig var antallet døde 22.7.2011 (legg merke til tallene) også 77. ABB var frimurer, og overlevende på Utøya rapporterte tidlig at de så flere menn som gikk rundt og skjøt. Dette ble faktisk rapportert av MSM umiddelbart etter aksjonen, men så ble det dysset ned.

  Illuminati har varslet at de kommer til å sprenge Big Ben ganske snart. Kanskje det skjer allerede i neste uke? Den 22.?

  De varslet bl.a. 9/11 på forhånd, helt eksplisitt, i diverse mainstreamfilmer og tv-serier.

  Av hendelser som har funnet sted 11. september, kan nevnes:

  – Illuminatis angrep i 2001.
  – Bush seniors NWO-tale i 1990, altså presis 11 år før aksjonen han var med på å utføre mot WTC og Pentagon.
  – Militærkuppet i Chile i 1973, hvor Illuminati installerte sin egen mann som erstatning for Allende.
  – Benghazi-aksjonen.

  … og sikkert en hel del hendelser jeg ikke husker i farten, eller som jeg ikke har kjennskap til.

  Så igjen: Følg med på hva som skjer 22. mars i år.

  • Legg merke til sitatet om Bataclan fra Wikipedia. 11. september igjen. Og narrativet: «Slemme muslimer truer med å angripe jødene.»

   Altså har vi å gjøre med en klassisk Mossad-aksjon. Noe som bekreftes av Jesse Hughes, den politisk ukorrekte vokalisten i EODM som spilte på Bataclan fredag 13. i årets 11. måned på en konsertarena som nettopp ble overtatt av mystiske, hemmelighetsfulle JØDER, og som har et vakthold som Hughes bekrefter var med på å UTFØRE aksjonen.

   Hmmm …

   Mossad skapte bl.a. Hamas og ISIS. (ISIS er egentlig Mossads faktiske navn, som de bruker i intern kommunikasjon og i kommunikasjon med andre etterretningsbyråer. (Kilde: CSPAN).) Og Mossad var svært delaktige i 9/11 i 2001.

   • Rettelse: Det sto kanskje ingenting på Wikipedia om at de NYE eierne var jødiske. Det var Bataclans GAMLE eiere som var det. Narrativet er dog noenlunde det samme, og aksjonen har en tydelig Mossadsignatur. (Dog sikkert med støtte fra etterretningstjenester i flere andre land.)

  • Ikke rart at Big Ben er et yndet mål for Illuminati:

   – BB

   – 33 (tre bokstaver i Big, tre i Ben)

   Forøvrig er det ISIS som får skylden for den kommende symbolske sprengningen av Big Ben og atombomben som angivelig også skal detoneres i London omtrent samtidig.

  • «Dette har ikke skjedd på 88 år.»

   11
   22
   77
   88
   Osv.

   We get it, Illuminati. Obamas besøk er historisk og veldig symboltungt. Og den 22. mars skal han sikkert delta i en utrolig viktig seremoni i en viktig kirke. Også kommer det vel et jordskjelv og et par terroraksjoner på toppen. Og paven besøker Putin, og en ny komet blir oppdaget på himmelen.

   (Legg merke til alle medieoverskriftene som poengterer det enormt historiske ved Obamas besøk på Cuba, og som vektlegger dette med 88 år.)

 4. «ABB var frimurer, og overlevende på Utøya rapporterte tidlig at de så flere menn som gikk rundt og skjøt. Dette ble faktisk rapportert av MSM umiddelbart etter aksjonen, men så ble det dysset ned.»

  Kanskje fordi flere av dem som var sentrale i etterforskningen og rettssaken, tilfeldigvis var frimurere. Og at de tilfeldigvis også var medlemmer av nøyaktig samme frimurerlosje som Breivik selv, slik at de faktisk kjente Breivik og omgikkes ham og deltok i de samme losjeritualene.

  Ja, det er sannelig mange tilfeldigheter ute og går.

  Breivik påsto at han var med i et internasjonalt nettverk av tempelriddere.

  Tilfeldigvis kalles de fire øverste gradene i den norske frimurerordenen, TEMPELRIDDERgrader.

  På spørsmål om hva slags ritualer som hører med til disse gradene, har frimurere involvert i etterforskningen av 22.7.-aksjonene svart følgende:

  «Det er en intern ordenshemmelighet.»

  Jadda.

  Det var forøvrig påfallende hvor lugnt politiet tok det akkurat den dagen. De hadde ikke særlig stort hastverk med å komme seg til Utøya. Merkelig det der, gitt …

  Legg også merke til hvordan aksjonen passer perfekt inn i frimureren Albert Pikes store narrativ om de tre verdenskrigene, som han forfattet for 150 år siden. Han «forutså» (fordi det var en selvoppfyllende profeti) nøyaktig hvordan 1. og 2. verdenskrig kom til å utspille seg.

  Og den tredje krigen skulle handle om konflikten mellom islam og kristendom. Konflikten mellom sivilisasjoner.

 5. Nok en fin artikkel av Pål. Til den er det å si at Aftenpostens posisjon er den norske posisjonen. Det er ingen her til lands som står opp i protest av politikere og media. Ingen.
  Til FR.ED: det er ingen stat i Midtøsten som stoler på USA,det har de ikke gjort på lenge. Det nye er at Israel har de tetteste relasjoner med SaudiArabia og Arabisk Liga,noe som kommer av deres felles redsel for Irans militære kraft.
  Om noen hadde sagt for bare to-tre år siden at Israel-Saudiarabia skulle bli den nye aksen i Midtøsten,ville vedkommende blitt betraktet som mentalt tilbakestående.
  Det et Putin skulle være en del av globaliseringsmaskineret,som KZ hevder, henger ikke på greip. Selv Klassekampen demoniserer Putin i dag og glem nå maskene med ord: den ekstreme militære oppbygging fra Kaukasus til Finnmark pågår for full maskin. Operasjon Barbarossa nr 2 er i motsetning til Barbarossa 1 ingen hemmelighet i det hele tatt.
  Det er den mest sentrale politiske hendelse i verdenspolitikken nå og en av grunnene til at Russland trekker seg ut av Syria kan være kunnskap om at Nato/USA forbereder konfrontasjoner i Svartehavet,Kaukasus,Baltikum,Ukraina eller andre steder?
  Ukraina er så slett ledet som en failed state og kanskje tror Nato/USA at en ny runde krig kan hjelpe på situasjonen?

 6. Det logiske er å gjøre Syria til en føderasjon med den foreslåtte oppdeling som selvstyrte kantoner. Ref. hvordan Sveits styres.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.