EU-kommisjonen ønsker å sentralisere asylpolitikken

0

EU-kommisjonen ønsker å sentralisere asylpolitikken i Europa og legge den inn under én sentral myndighet. Dette går fram av informasjoner avisa Financial Times har fått.

Brussels will propose centralising control of asylum claims in the EU as part of a radical overhaul of refugee policy in response to Europe’s biggest migration crisis since the second world war.

News of the sweeping initiative from the European Commission risks inflaming Eurosceptic sentiment in Britain ahead of the EU referendum in June, with critics likely to see it as a further power grab by Brussels.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten har også en artikkel om dette under overskriften: EU eröffnet Debatte über radikale Neuordnung der Asyl-Politik in Europa.

Neuordnung Europas, det er et begrep som har svært dårlig klang for oss som har levd en stund. Det var det Adolf Hitler kalte sine planer for omorganisering av kontinentet etter en tysk seier.

Jean-Claude Juncker og hans kommisjon går ikke så langt, men de ønsker i hvert fall å ta asylpolitikken fra nasjonalstatene og legge det inn under en EU-myndighet, kall det gjerne en «asyl-tsar». Det vil i så fall bety enda mer sentralisering av makta i EU til ikke-valgte organer. Det betyr at de nasjonale parlamentene og regjeringene ikke lenger vil ha kontroll over sine grenser.

Et helsentralistisk EU der nasjonalforsamlingene er redusert til serimonielle organer uten reell makt, har jo vært planen hele tida. Til nå har det vært den økonomiske krisa, euroen og bankvesenet som er blitt brukt som argument.

Sjefene for Bundesbank og Banque de France skrev nylig en felles artikkel i Süddeutsche Zeitung der de går sterkt inn for at det må opprettes et felles europeisk finansdepartement, som får myndighet til å overstyre nasjonale parlamenter.

De fem presidentene i EU, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Jeroen Dijsselbloem, Mario Draghi og Martin Schulz har lagt fram en plan som går til frontalangrep på det som er igjen av det nasjonale demokratiet i Europa. Dette har de gjort i form av et 24-siders dokument som har tittelen: Completing Europe’s Economic and Monetary Union. (Kan lastes ned her i pdf.) ABC-Nyheter oppsummerer konklusjonen i rapporten slik:

I dag er det EU-landenes parlamenter som vedtar sine statsbudsjetter. Innen 2025 skal overnasjonale EU-organer gjøre det. De nasjonale parlamentene skal få lov å bli «involvert» i prosessen.

Og nå er det altså flyktningekrisa som brukes som argument for å fjerne nasjonalstatenes kontroll over eget land. Så om formen og metodene er vidt forskjellige fra dem NSDAP brukte, er målet det samme: et samlet, udemokratisk, imperialistisk og sentralisert Europa under tysk dominans.

Det er ikke sikkert at EU-kommisjonen styrker pro-EU-opinionen i Storbritannia før folkeavstemninga i juni. NB: Norge er med i Schengen. En slik ny tsar vil sikkert bli satt til å styre over oss også.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.