EU-kommisjonen ønsker å sentralisere asylpolitikken

0

EU-kommisjonen ønsker å sentralisere asylpolitikken i Europa og legge den inn under én sentral myndighet. Dette går fram av informasjoner avisa Financial Times har fått.

Brussels will propose centralising control of asylum claims in the EU as part of a radical overhaul of refugee policy in response to Europe’s biggest migration crisis since the second world war.

News of the sweeping initiative from the European Commission risks inflaming Eurosceptic sentiment in Britain ahead of the EU referendum in June, with critics likely to see it as a further power grab by Brussels.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten har også en artikkel om dette under overskriften: EU eröffnet Debatte über radikale Neuordnung der Asyl-Politik in Europa.

Neuordnung Europas, det er et begrep som har svært dårlig klang for oss som har levd en stund. Det var det Adolf Hitler kalte sine planer for omorganisering av kontinentet etter en tysk seier.

Jean-Claude Juncker og hans kommisjon går ikke så langt, men de ønsker i hvert fall å ta asylpolitikken fra nasjonalstatene og legge det inn under en EU-myndighet, kall det gjerne en «asyl-tsar». Det vil i så fall bety enda mer sentralisering av makta i EU til ikke-valgte organer. Det betyr at de nasjonale parlamentene og regjeringene ikke lenger vil ha kontroll over sine grenser.

Et helsentralistisk EU der nasjonalforsamlingene er redusert til serimonielle organer uten reell makt, har jo vært planen hele tida. Til nå har det vært den økonomiske krisa, euroen og bankvesenet som er blitt brukt som argument.

Sjefene for Bundesbank og Banque de France skrev nylig en felles artikkel i Süddeutsche Zeitung der de går sterkt inn for at det må opprettes et felles europeisk finansdepartement, som får myndighet til å overstyre nasjonale parlamenter.

De fem presidentene i EU, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Jeroen Dijsselbloem, Mario Draghi og Martin Schulz har lagt fram en plan som går til frontalangrep på det som er igjen av det nasjonale demokratiet i Europa. Dette har de gjort i form av et 24-siders dokument som har tittelen: Completing Europe’s Economic and Monetary Union. (Kan lastes ned her i pdf.) ABC-Nyheter oppsummerer konklusjonen i rapporten slik:

I dag er det EU-landenes parlamenter som vedtar sine statsbudsjetter. Innen 2025 skal overnasjonale EU-organer gjøre det. De nasjonale parlamentene skal få lov å bli «involvert» i prosessen.

Og nå er det altså flyktningekrisa som brukes som argument for å fjerne nasjonalstatenes kontroll over eget land. Så om formen og metodene er vidt forskjellige fra dem NSDAP brukte, er målet det samme: et samlet, udemokratisk, imperialistisk og sentralisert Europa under tysk dominans.

Det er ikke sikkert at EU-kommisjonen styrker pro-EU-opinionen i Storbritannia før folkeavstemninga i juni. NB: Norge er med i Schengen. En slik ny tsar vil sikkert bli satt til å styre over oss også.

Forrige artikkel– Selger ut verdier. Merkel demonterer EU.
Neste artikkelLos 4 jinetes del apocalipsis del «Foro Económico Mundial» reunido en Suiza
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).