Norsk rapport viser at IS-olje havner i Tyrkia

13

Norske myndigheter har i hvert fall siden juli 2015 visst at olje fra IS-kontrollerte områder i Syria smugles til Tyrkia og selges der til svært lave priser.  Dette framgår av en hemmeligholdt rapport som konsulentselskapet Rystad Energy har utarbeidet på oppdrag for Utenriksdepartementet.

Klassekampen skriver:

Klassekampen har fått tilgang til hemmeligholdte UD-dokumenter som slår fast at det meste av oljen som IS har smuglet ut av Syria og Irak, har havnet i Tyrkia.

Rapporten er lagd av konsulentselskapet Rystad Energy, på oppdrag for Utenriksdepartementet.

Den hemmelige rapporten slår fast at store mengder olje har blitt smuglet over grensa til Tyrkia fra IS-kontrollerte områder i Syria og Irak.

Rapporten er fra juli i år. På bakgrunn av egne kilder konkluderer forfatterne med at «oljen som ISIL selger på det svarte markedet» for det meste går «via tankbiler gjennom smuglerruter over den tyrkiske grensa».

oljesmugling is

Så dette har Børge Brende og Erna Solberg visst. Men de har fortsatt å støtte Tyrkia og de har latt som om de ikke har visst noenting om vår alliertes støtte til terroristene som blant annet drepte 130 mennesker i Paris.

Men folk som har lest steigan.no har også visst om dette lenge. I juni 2015 publiserte jeg denne oversikten over Tyrkias intime samarbeid med Den islamske staten i Syria: Tyrkias støtte til jihadistene i Syria.

I oktober skrev jeg om hvordan Tyrkia og oljediktaturene sender våpen til IS, mens Russland bomber dem.

Da Russland begynte å bombe transportrutene for den illegale oljen fra Syria til Tyrkia, burde det ha blitt klart for enhver hvordan denne trafikken har foregått og fortsatt foregår.

I november 2015 stilte jeg så spørsmålet om hvem som hjelper IS/Da’esh med det ulovlige oljesalget:

Den viktigste inntektskilden til IS/Da’esh er salg av ulovlig olje. Dette finansierer krig og terror i Syria og Irak og terroraksjoner i utlandet som dem i Beirut og Paris. For å få til dette salget, må de ha hjelp, og det er nokså åpenbart at Tyrkia er den viktigste garantisten for dette. Det skjer tett opp til den tyrkiske grensa i et område Tyrkia har prøvd å kontrollere.  Som president Vladimir Putin sa til RT:

IS has big money, hundreds of millions or even billions of dollars, from selling oil. In addition they are protected by the military of an entire nation. One can understand why they are acting so boldly and blatantly. Why they kill people in such atrocious ways. Why they commit terrorist acts across the world, including in the heart of Europe

Men det står naturligvis også personer og selskaper bak dette. Og det ser ut til at It’s all in the family. Mens pappa Recep Erdoğan drømmer om å bli sultan for et ny-osmansk rike, sørger sønnen Bilal Erdoğan for å tjene seg søkkrik på oljehandel for IS.

Og dette må ha vært klart for norsk utenriksledelse i hvert fall siden de fikk rapporten fra Rystad Energy. For ingen kan vel klare å tro at en så gigantisk oljetransport kan foregå inn i et land som Tyrkia uten at den politiske og militære ledelsen er fullt og helt innforstått med det – og holder en beskyttende hånd over det?

Altså: Det er ikke bare Erdoğan som er avslørt. Også NATO og den norske regjeringa er avslørt. De har visst om denne betydelige støtten til terroristene, men har holdt det hemmelig for det norske folket, antakelig også for Stortinget. De store norske mediene må også ha visst om dette, men de har holdt kjeft, og dermed bekreftet at de ikke driver journalistikk, men propagandasentraler.

KampanjeStøtt oss

13 KOMMENTARER

 1. Men Is må jo ha bankforbindelser for håndtering av disse pengene. Hadde vært interressant å satt fokus på hvem og.hvordan.

 2. «Altså: Det er ikke bare Erdoğan som er avslørt. Også NATO og den norske regjeringa er avslørt. De har visst om denne betydelige støtten til terroristene, men har holdt det hemmelig for det norske folket, antakelig også for Stortinget. De store norske mediene må også ha visst om dette, men de har holdt kjeft, og dermed bekreftet at de ikke driver journalistikk, men propagandasentraler.»

  Journalism is printing what someone else does not want printed; everything else is public relations.
  -George Orwell

 3. Kostnadene ved utvinning av olje i Irak er $10.70. Selger IS den til 20 dollar er det nesten 100 % fortjeneste! Ikke dårlig når man vet at en vanlig bensinstasjon har rundt 2 % fortjeneste av bensinsalget. Tro hvor mye Erdoğan får for den?

  Norway

  $36.10

  Russia

  $17.20

  Iran

  $12.60

  UAE

  $12.30

  Iraq

  $10.70

  Saudi Arabia

  $9.90

  Kuwait

  $8.50

 4. Apropos IS:

  Frem til nå har jeg ikke brydd meg så mye om Sandy Hook og andre skytetragedier i USA. Men i dag begynte jeg å researche litt. Jeg så noen intervjuer med Gene Rosen og foreldrene til hun ene jenta som angivelig ble drept.

  Og de ser virkelig ut som skuespillere. Jeg sier ikke at de er det, men det ser sånn ut.

  Jeg tror dette er en fortsettelse av MKULTRA.

  Majic (konspirasjonen, også kjent som Majestic 12), som har medlemmer som George H. W. Bush og Donald Rumsfeld, iscenesetter noen angrep. De hyrer inn noen amatørskuespillere, og viser dem på TV. NSA, som er en del av denne konspirasjonen, overvåker folk for å finne ut hvordan de reagerer. Hvem gjennomskuer det iscenesatte angrepet? Hvem er opposisjonelle? Etc. Dette vil de ha rede på for å finne ut hvor store motstandsstyrkene kan bli ved en eventuell fremtidig innføring av en Ny Verdensorden hvor Majic sitter med makten. De vil kartlegge hvem som skal få plass i konsentrasjonsleirene.

  Så brukes angrepene for å prøve å stramme inn den amerikanske våpenlovgivningen. En del våpen blir beslaglagt og sendt til «moderate opprørere» i Syria o.l. (Les: ISIS.) Jo færre våpen som finnes blant vanlige amerikanere, jo enklere blir det for Majic å innføre en Ny Verdensorden.

  Det er viktig å forstå at alt dette antageligvis ikke er godkjent av den amerikanske presidenten. Og det er ikke godkjent av Kongressen. Konspirasjonen er hinsides lovverket, og hinsides de folkevalgte. De bruker deler av CIA o.l. for å styre narkohandelen og for å finansiere og trene opp IS og tilsvarende terrorbevegelser. De bruker sentralbankene til å styre pengepolitikken, og bankene til å skape penger som de ulovlige operasjonene finansieres med. De bruker politikere og medier til å være henholdsvis nikkedukker og mikrofonstativer som sprer propaganda og løgner og foretar MKULTRA-lignende psykologiske eksperimenter (Sandy Hook, 9/11, etc.). Naturligvis er de fleste politikere og de fleste som jobber i mediene, fullstendig uvitende om hvordan de blir brukt av denne sammensvergelsen.

  • Godt å se at jeg ikke er den eneste i universet som tror det du tror KZ. Jeg tror at de har et mye kraftigere grep på hjernene våre enn det vi tror sånn til daglig.. Jeg tror (som et eksempel) ikke at det er tilfeldig at 9.11 ble gjennomført på akkurat den spesifike datoen. En eller flere personer har bestemt at det skulle gå av stabelen på just den dagen, og ikke dagen før eller dagen etter. 911 er nødsentral-nummeret i USA, og jeg er ikke paranoid. Ikke du heller, KZ. Det er en del av hjernevaskingen. De lager 911 til en merkevare. Når vi hører at 75% av tårnenes masse ble til støv under kollapsen (eller sprengningen eller hva det nå var), så vil underbevisstheten vår si at historien om brann som den utløsende faktoren MÅ være løgn. Men de fleste vil i sitt bevisste jeg si det motsatte, for det koster for mye å være en marginalisert konspirasjonsteoretiker. Denne formen for ydmykelse skaper angst og depresjon, noe som igjen skaper passivitet og defeatisme. Det er viktig å bekjempe løgnene fordi vi trenger sannhet. Men det finnes enda en grunn til å kjempe for sannhet, og det er fordi det å bli løyet til uten å kunne ta igjen er mentalt skadelig, og skadde mennesker biter dårlig fra seg.

 5. Det er veldig vanskelig for IS å selge oljen, fordi de fleste land nekter å kjøpe olje fra IS. Derfor selger IS brorparten av denne oljen til Israel, som kan selge oljen videre uten problemer. IS selger oljen for USD 18. og Israel selger oljen videre for USD 35.

  Les mer om hvordan oljen fra IS finner veien til Israel her:

  http://www.alaraby.co.uk/english/features/2015/11/26/raqqas-rockefellers-how-islamic-state-oil-flows-to-israel/

  Det virker som Steigan er sjokkert over at norske politikere og journalister juger. Men alle vet at norske politikere juger, og alle vet at norske journalister juger, så dette er da ikke noe å bli sjokkert over.

 6. Er det noen som har noen særlig oversikt om hva som skjer i grenseområdene Tyrkia Irak Syria. USA sier 200 drepte IS -krigere. Tallet er 200(Støre :)). Men det er jo bare et tall. Det mest foruroligende er at Nrk rapporterer at Nato skal styrke Luftforsvaret til Tyrkerne angivelig fordi de ikke skla skyte med flere tyrliske fly. jaja, vi tror vel på det meste. Det ser ut som Tyrkerne flytter tropper sørover. Den største opprustningen mot PKK på ti år, hevdes det. Hvis de da angriper PKK med luftstøtte fra NATO er vi inne i en helt ny kompleks situasjon der Norge i verste fall kan bli trukket inn i Tyrkernes private krig mot erkefienden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.