– EU-president varsler smerte­full løsning

0

EU-president varsler smerte­full løsning for vern av Schengen-grensene, skriver ABC Nyheter. Det handler om at EUs statsministre skal avgjøre om yttergrensene til Schengen-landene inkludert Norge, skal bli voktet av en overnasjonal Frontex-styrke.

Jeg skrev om dette her: Nasjonalstatene demonteres: EU får egen grensehær.

Ifølge Thomas Vermes i ABC Nyheter innrømmer EU-president Donald Tusk at forslaget vil gå inn på enemerkene til nasjonalstatene:

Et slikt inngrep i medlemslandenes suverenitet, har Tusk motforestillinger mot.

– Derfor er vi nødt til å analysere det kontroversielle spørsmålet om europeisk grensestyrker som går inn på territoriet til en suveren stat, sa han til pressen som var møtt fram ved inngangen til rådsbygningen i Brussel.

– Men – Europa kan ikke forbli sårbar når en Schengen-stat ikke er i stand til effektivt å verne sine grenser, fortsatte Tusk og slo fast:

– Hvis vi avviser EU-kommisjonens forslag, må vi finne en annen, men er jeg redd, like smertefull løsning. 

Flere land er kritiske til eller direkte motstandere av forslaget. Politico skriver:

Polish Foreign Minister Witold Waszczykowski said Monday that the plan to upgrade Frontex to “a structure that is independent of member states is astounding. There would be an undemocratic structure reporting to nobody knows who.”

Sverige og Hellas skal også være blant de landa som stiller seg negative til forslaget. Norge er inkludert i EU-kommisjonens planer, men regjeringa har foreløpig stilt seg avventende.

EU bruker migrasjonskrisa for alt den er verdt for å skape den overnasjonale, udemokratiske eurostaten eliten drømer om.

Forrige artikkelNorsk rapport viser at IS-olje havner i Tyrkia
Neste artikkelEt knippe artikler fra 2015
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).