steigan.no: Er mannen bak sensuren avslørt?

0

Som jeg meldte 3. november er steigan.no blitt svartelistet i norsk Wikipedia. Personen bak svartelistinga kaller seg Cavernia, men har ikke stått fram og forklart hvorfor bloggen er satt på index, eller med hvilken rett han har gjort dette.

Flere lesere mener nå å kunne dokumentere hvem denne Cavernia er. Det viser seg at dette brukernavnet er identisk med det som brukes av en person ved navn Bjarne Fosse. Han drev en periode bloggen 4brooker, som her er anbefalt av nettmagasinet Skepsis.

Cavernia skriver om seg sjøl at han er aktiv i motbakkeløp, og det stemmer med denne Bjarne Fosse, så antakelig har vi fulltreff. Men for sikkerhets skyld inviterer jeg motbakkeløper Bjarne Fosse til eventuelt å avkrefte at det er han som står bak dekknavnet Cavernia og svartelista på Wikimedia.

Bjarne Fosse, hvis det nå er han som står bak, har altså tatt seg retten til å opptre som en moderne utgave av den katolske kirkens sensorer og sette steigan.no på svarteliste, og for sikkerhets skyld med det argumentet at bloggen angivelig skal være «anti-semittisk». Det er naturligvis ille nok at en privatperson tar på seg jobben som meningspoliti på denne måten.

Men mye viktigere er det at dette går ut over troverdigheten til norsk Wikipedia. Så jeg vil rette et klart og tydelig spørsmål til de ansvarlige for norsk Wikipedia: Godtar dere en slik praksis? Og som bruker av norsk Wikipedia vil jeg forlange at steigan.no fjernes fra denne svartelista umiddelbart.

Både Fosse/Cavernia og de ansvarlige for norsk Wikipedia skal få spalteplass til å forklare seg på steigan.no.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.