Ukraina rekrutterer utlendinger til hæren

0

Ukrainas president Petro Porosjenko undertegnet 3.11.2015 en lov som tillater utenlandske statsborgere å delta i den ukrainske hæren. Det er den USA-støttede Redio Free Europe som skriver dette.

The legislation, which had been passed by the parliament in Kyiv on October 6, allows foreigners a legal possibility to serve under a contract in the Ukrainian Armed Forces and other military formations.

A statement from Poroshenko’s office said the law «will increase the combat capability of Ukraine’s military forces» by receiving «several combat-capable, experienced and motivated battalion-level units with a total number of up to 1,000 personnel.”

Poroshenko’s office said the influx of foreigners also would «help reduce the need for the conscription of Ukrainian citizens as part of mobilization» in response to fighting with Russian-backed separatists in eastern Ukraine.

Denne nye loven forteller flere ting:

  • Regimet har trøbbel med å mobilisere ukrainere til den meningsløse krigen i Øst-Ukraina.
  • Regimet har ikke gitt opp å føre krig.
  • Kiev-juntaen åpner nå dørene på vidt gap for leiesoldater og utenlandske terrorister.

Flere ubekreftede meldinger har gått ut på at jihadister fra Den islamske staten i Syria har tatt seg til Ukraina, og med denne loven på plass kan de jo gli rett inn i de fascistiske brigadene i Ukraina. Russiske RT gjenga i okrober 2015 en melding fra Anton Gerashchenko, en rådgiver for innenriksminister Arsen Avakov, der han oppmuntret IS-medlemmer til å «ta hevn over Russland etter sharialov».

The Daily Beast snakket allerede våren 2015 med tsjetsjenske jihadister som var kommet fra IS i Syria for å slåss i Ukraina, og som klaget over at det var så vanskelig for jihadister å bli med i Ukrainas hær. Nå er den vanskeligheten borte.

Jihadistene deltar allerede i egne bataljoner i Ukraina. Dette har jeg skrevet om her og her.

Nå som Den islamske staten taper mot russiske bombefly og syriske og iranske bakkestyrker i Syria, er det nærliggende at kjernetroppene deres vil evakuere til andre slagmarker, og da særlig Ukraina og Jemen. Petro Porosjenko står klar med velkomstkomiteen. Ikke noe av dette skjer uten at Pentagon har sine fingre med i spillet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSicilia – Palermo
Neste artikkelsteigan.no: Er mannen bak sensuren avslørt?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).