Ukraina rekrutterer utlendinger til hæren

7

Ukrainas president Petro Porosjenko undertegnet 3.11.2015 en lov som tillater utenlandske statsborgere å delta i den ukrainske hæren. Det er den USA-støttede Redio Free Europe som skriver dette.

The legislation, which had been passed by the parliament in Kyiv on October 6, allows foreigners a legal possibility to serve under a contract in the Ukrainian Armed Forces and other military formations.

A statement from Poroshenko’s office said the law «will increase the combat capability of Ukraine’s military forces» by receiving «several combat-capable, experienced and motivated battalion-level units with a total number of up to 1,000 personnel.”

Poroshenko’s office said the influx of foreigners also would «help reduce the need for the conscription of Ukrainian citizens as part of mobilization» in response to fighting with Russian-backed separatists in eastern Ukraine.

Denne nye loven forteller flere ting:

 • Regimet har trøbbel med å mobilisere ukrainere til den meningsløse krigen i Øst-Ukraina.
 • Regimet har ikke gitt opp å føre krig.
 • Kiev-juntaen åpner nå dørene på vidt gap for leiesoldater og utenlandske terrorister.

Flere ubekreftede meldinger har gått ut på at jihadister fra Den islamske staten i Syria har tatt seg til Ukraina, og med denne loven på plass kan de jo gli rett inn i de fascistiske brigadene i Ukraina. Russiske RT gjenga i okrober 2015 en melding fra Anton Gerashchenko, en rådgiver for innenriksminister Arsen Avakov, der han oppmuntret IS-medlemmer til å «ta hevn over Russland etter sharialov».

The Daily Beast snakket allerede våren 2015 med tsjetsjenske jihadister som var kommet fra IS i Syria for å slåss i Ukraina, og som klaget over at det var så vanskelig for jihadister å bli med i Ukrainas hær. Nå er den vanskeligheten borte.

Jihadistene deltar allerede i egne bataljoner i Ukraina. Dette har jeg skrevet om her og her.

Nå som Den islamske staten taper mot russiske bombefly og syriske og iranske bakkestyrker i Syria, er det nærliggende at kjernetroppene deres vil evakuere til andre slagmarker, og da særlig Ukraina og Jemen. Petro Porosjenko står klar med velkomstkomiteen. Ikke noe av dette skjer uten at Pentagon har sine fingre med i spillet.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Jeg leser: USA medvirker til å transportere ISIS vekk fra krigssonen i Syria. Jeg leser også at Ukraina tillater fremmedkrigere. Derfor tenker jeg og stiller spörsmål om det er til Ukraina disse transporteres? Intet forundrer meg, men jeg undres på hvorfor det skal väre så fordömt vanskelig å finne sannheten.

  • «Intet forundrer meg, men jeg undres på hvorfor det skal väre så fordömt vanskelig å finne sannheten.»

   Tør du selv fortelle sannheten, hvis det gjør deg både arbeidsløs og venneløs?

 2. Kanskje fordi det vel nesten aldri finnes en Sannhet, Men jeg er enig med deg – her skjer det mye rart, og USA har fått en spagatstilling de neppe er tilfreds med – kanskje inkludert frakting av IS-folk til Ukraina, eller andre steder. Tyrkia må vi ikke glemme oppi dette – de har jo en drabelig dobbeltholdning i forhold til IS. Har latt dem fritt dra over grensen til Syria, delvis tatt dem inn for å hjelpe regimet med islamisere landet, samtidig livredde for at andre skal få maktpåvirkning – kanskje det da er greit å sende dem videre over Svartehavet til Ukraina? Hvem skal de slåss med og mot der???? Den eneste logiske løsningen er jo : Mot russerne. Jeg begynner å føle det samme kaoset utenfor som innenfor Syria etter hvert. Les Samar Yazbeks bok: Inn i tomheten, dagbok fra Syria, så skjønner du kanskje hva jeg mener.

  • «Den eneste logiske løsningen er jo : Mot russerne. »

   Det er vel kanskje mer riktig å si, de som får våpen fra russerne, da opprørerne fikk de frivillige nasjonalistene fra Russland, Europa og USA. Kuppmakerne hadde planlagt at de skulle falle for nazi-profilen, og gå inn på Ukrainsk side mot Russerne, så de er nå tvunget til å bruke muslimske frivillige i steden.

   Når det gjelder lokalbefolkningen som sloss, hadde disse vært på Ukrainsk side, om opprøret ikke hadde startet, så det virker ikke som russerne har hatt behov for å bruke regulære tropper ennå.

 3. «Ukraina rekrutterer utlendinger til hæren»

  Klassisk – det trenges soldater hentet utenfra for å skyte på landets egen befolkning. Pussig nok kvier de fleste seg for å krige mot egne landsmenn.

  • Javisst. Fenomenet er f.eks. kjent fra Den himmelske freds plass i 1989, der soldater fra motsatt ende av det enorme Kina ble brukt mot demonstrantene, og til Oslo, der politikorpset i påfallende grad består av trøndere.

   Demoene på DHFP i 1989, der hundrevis av demonstranter måtte bøte med livet, er forøvrig fremdeles et forbudt tema i Kina, så hundre prosent åpent og demokratisk er vel det landet kanskje ikke blitt enda. De er med andre ord i det beste selskap, sånn sett.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.