Google blir verdens kraftigste meningskontrollør

40

Google er den største søkemotoren på internettet. Den behandler tre milliarder søk om dagen og har 64% av markedet i USA. Google er lenge kritisert for at søkeresultatene blir manipulert slik at betalte sider kommer høyest på søkelistene. Men nå vil Google ta et langt skritt videre: Man hevder at man skal skille mellom sant og usant, og da er vi langt på vei inne i Sannhetsministeriet.

google lenker

Fra søkemotor til hjernevaskemaskin?

I steinalderen en gang da jeg begynte å bruke nettet, måtte vi lære oss å skrive såkalte boolske søk, der vi oppga om funnet skulle inneholde flere termer, om de skulle være i nærheten av hverandre, eller om de slett ikke skulle det.

Så begynte utviklerne å skrive såkalte algoritmer som skulle gjøre denne jobben for oss, og der kunne de også legge inn sannsynlighetsvariabler. Dette var praktisk og det gjorde det lett for hvem som helst å søke på nettet. Med svære indekser over søkeord ble det også mulig å øke hastigheten på søket vesentlig. Ulempen var at man fikk mindre kontroll over hva som faktisk foregikk i søket.

I dag bruker Google antall innkommende lenker til ei nettside som en målestokk på kvalitet. Det vil dermed avgjøre hvor høyt den kommer på resultatlista. Dette har gitt oss Google slik vi kjenner den i dag. Men nå ønsker Google også å ta stilling til innholdet på nettsidene, og rangere dem deretter.

New Scientist skriver:

A Google research team is adapting that model to measure the trustworthiness of a page, rather than its reputation across the web. Instead of counting incoming links, the system – which is not yet live – counts the number of incorrect facts within a page. “A source that has few false facts is considered to be trustworthy,” says the team (arxiv.org/abs/1502.03519v1). The score they compute for each page is its Knowledge-Based Trust score.

Programvaren vil bruke et system som kalles kunnskapshvelvet, eller Knowledge Vault, som er en samling av fakta som Google sjøl har samlet på internett. Det betyr at fakta som det er stor samstemmighet om, vil bli rangert oppover, mens nettsider som inneholder kontroversiell informasjon vil bli rangert nedover.

Men hva er informasjon, hva er fakta, hva er kunnskap? På hvilken måte kan Google påberope seg å sitte med kunnskapen? Dette blir naturligvis mer enn problematisk.

Karl Marx sa at de herskende tankene er den herskende klassens tanker. Og dette vil gjelde fullt ut her. Det blir main stream media med deres enorme markedsapparat og deres monopolposisjon som kommer til i enda høyere grad enn i dag til å få sine narrativer framstilt som nøytrale sannheter via Google-søk. Alternativ og kritisk informasjon og analyse vil bli enda vanskeligere å finne. Knowledge Vault blir en portvokter for dem som sitter med makta for å hindre alternativ eller kritisk informasjon eller kunnskap i å komme fram. Hal Hodson skriver i NewScientist:

«[The Knowledge Vault] promises to let Google answer questions like an oracle rather than a search engine, and even to turn a new lens on human history,»

Men det er nettopp dette som er problemet. skriver i Natural News:

It is this latter statement that’s deeply concerning, as Google now has the power to literally rewrite history by snubbing search content of which the powers that be disapprove, while approving only propaganda and other misinformation dubbed «accurate.» This evolution from information provider to knowledge developer changes the entire nature of Google’s purpose as a company.

Den svenske bloggeren Anders Romelsjö har tatt opp dette. 

Så skickligt – så förtroendefullt! Ena dagen ska Google skapa nya sanningskriterier och några dagar senare vill man förbjuda man dokumenterat förtroendefulla bilder!

Aktuelt eksempel fra Facebook

Vi har et aktuelt norsk eksempel på hva nettmakt betyr for meningsmanipulasjon. Nettavisen skriver:

Det gigantiske nettstedet (Facebook) gjorde det lørdag umulig å dele Nettavisens intervju med forfatter Halvor Fosli.
– Dette høres veldig rart ut, og i mitt hode er det beklagelig, sier leder i Norsk redaktørforeningen, Arne Jensen, til Nettavisen.

Bakgrunnen for uttalelsen er at Facebooks sikkerhetssystem lørdag stoppet funksjonen for deling av Nettavisens «Det Store intervjuet» med forfatter Halvor Fosli.

I intervjuet forteller Fosli om sin nye bok «Fremmed i eget land». En bok som skildrer etnisk norske innbyggere i Groruddalen sitt syn på eget hjemsted.

Blant annet sier han at mange groruddøler føler seg hjemløse eller fremmede i eget lokalmiljø.

I dette tilfellet har Facebook gått over til å være vokteren av politisk korrekthet, og den uskyldige boka til Fosli var tydeligvis ikke korrekt nok. Det sier jo litt om hvor lite som skal til for å bli sensurert.

Nylig har toppsjefen og grunnleggeren av Facebook, Mark Zuckerberg lovt Angela Merkel å ta tiltak mot «rasistiske og hatefulle innlegg» på det sosiale mediet. Deutsche Welle skriver:

Facebook founder Mark Zuckerberg on Saturday promised German Chancellor Angela Merkel that his company would work on measures to combat racist and hateful comments on the social media platform.

En del folk på den nyliberale venstresida vil kanskje juble over dette, fordi dette angivelig er rettet mot «rasisme», men de bør ta seg tid til å reflektere litt over hva dette betyr. Hva vil det si når en av verdens største søkemotorer og verdens største sosiale medium skal ta på seg rollen som sensurinstans, kontrollør og sannhetsvokter? Det vi ser konturene av er Storbror på steroider.

amazon google facebook
Tabellene viser hvem som har de største eksterne aksjepostene i Google, Amazon og Facebook.

I sosiale medier blir vi manipulert med følelser

Noe av det viktigste de sosiale mediene kan gjøre er å manipulere følelsene våre. I George Orwells 1984 brukte Storebror velregisserte TV-sendinger med «tominuttershat» for å styre befolkningas følelser i den retninga det til enhver tid passet diktaturet. Våre herskere er mye smartere og mye mer sofistikerte. De har lært seg hvordan de får oss til å delta i manipulasjonen av våre kollektive følelser. Og som en saueflokk kontrollert av toskanske gjeterhunder blir vi ført akkurat dit de vil ha oss.

Jeg har tidligere beskrevet dette:

juni 2014 kom det fram at Facebook driver bevisst manipulasjon av sine brukere. Sammen med Cornell University og University of California har Facebook gjennomført et svært omfattende eksperiment der selskapet har manipulert informasjonen til 689.000 brukere og gjennom dette funnet ut at selskapet kan få folk til å føle mer positivt eller mer negativt om en sak gjennom en «følelsesmessig smitte».

Clay Johnson som bygde opp og ledet Barack Obamas digitale kampanje i 2008 sier at «Facebooks «overføring av sinne»-eksperiment er skremmende». Han føyde til:

Kan CIA utløse en revolusjon i Sudan gjennom å presse Facebook til å fremme misnøye? Skal det være lovlig? Kan Mark Zuckerberg vippe et valg gjennom å fremme Upworthy (et nettsted som er spesialister på å få budskap til å smitte) to uker før et valg. Skal det være lovlig?

I den første pressemeldinga om Cornell-prosjektet sto det at «studien er finansiert delvis av James S. McDonnell Foundation og Army Research Office». Men da dette ble avslørt fjernet man denne informasjonen og benektet det hele. Grundigere undersøkelser viser imidlertid at Jeff Hancock, som gjennomførte studien for Facebook får støtte til sitt arbeid fra USAs forsvarsdepartement via noe som kalles Minerva Initiave. Så altså: Facebook bruker sine medlemmer som laboratorierotter i et eksperiment der det militære er involvert til å se hvordan sosiale medier kan brukes til å manipulere meninger og følelser.

Gjennom Big Data og husholdningsapparater og alle mulige andre installasjoner som er knyttet til internett, vil overvåkerne samle inn og analysere data om alle våre bevegelser. Og Edward Snowden har vist at NSA langt på vei har feid til side enhver respekt for personvern og privatliv.

Gjennom ham vet vi også at Facebook, Twitter, Google, Microsoft osv samarbeider med NSA om å samle inn data om oss, og at den nye Windows 10 registrerer alle tastetrykk og alle datafiler, og til og med kan la tredjepart bruke kameraet og mikrofonen på datamaskinen din uten at du vet om det. (EU-kommisjonen: Forlat Facebook hvis du ikke vil bli spionert på.)

Totalovervåking, sannhetsministerium og følelseskontroll. Dette er ikke science fiction. Dette arbeidet er godt i gang og det bygges systemer for at det skal bli så altomfattende som mulig. Så vær forsiktig med å juble over det når disse systemene rammer meninger du misliker. Det blir deg neste gang.

 

Les også: Kapital, mediemakt og tankekontroll

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


40 KOMMENTARER

 1. Du verden hvor treffende siste kapittel i Bongards bok «Det biologiske mennesket» er, med tittelen «Kampen for sannheten». Denne kampen står i dag ikke noe tilbake for den spanske inkvisisjonen, bare med den forskjellen at internettet ser ut til å overta for torturkamrene. Dissidentene blir ikke lagt på strekkbenken og puttet i fangehullet, men de puttes ned i «glemselens dyp», hvor deres meninger og håp ikke har mulighet til å komme til overflaten.

  Enhver stamme har sin sannhet som knytter dem sammen. Elitene er en slik stamme. De ser ut til å vinne kampen om sannheten helt og fullt, de har ingen toleranse og mangler alle skrupler og anstendighet.

  At vi lever i et høyteknologisk samfunn gjør ikke mennesket mindre primitivt. Å vinne kampen om sannheten utløser store belønningssystemer i hjernen. Hvilken lykkerus vandrer da ikke de herskende eliter rundt i i disse dager, men internettet i sin hule hånd. De er den herskende klasse. De kontrollerer våre sinn. Deres sannhet er vår.

  «Kampen om Sannheten er viktigere enn alt annet. Kampen om å vinne diskusjonene er en jungel av hersketeknikker. Debatt handler om posisjonering og status, evolvert fram av makevalg.» – Terje Bongard

  Det lokket som nå legges på internettet, som skulle vært allmenninghetens oase av kunnskap og nye ideer, reduseres til historiens største «hersketeknikk». Teknologien har blitt en HERSKETEKNOLOGI. Vår sivilisasjons fremste hersketeknikk er hersketeknologien.

  Som alltid skal teknologien misbrukes. Det som kunne blitt menneskehetens største velsignelse ser ut til å bli vår forbannelse. Dette overgår middelalderens inkvisisjoner. Vår tid er langt mørkere enn den mørkeste middelalder.

  • Hei !

   Dette høres mer ut som kampen MOT sannheten –
   enn kampen OM sannheten.
   Det er ikke bare teknologien som misbrukes.
   Selv småbarn under året blir misbrukt.

   «Vår tid er langt mørkere enn den mørkeste middelalder » –

   Ingenting har bare ei side –
   deres sannhet er ikke vår sannhet
   de kontrollerer ikke våre sinn i all evighet –

   » Langt – langt – der borte – så han noe som blinket og lyste – «

 2. Jeg søkte på ordet «steigan» ved bruk av andre gode/alternative søkemotorer

  Duckduckgo gir den rette Steigan.no midt på side en
  yandex.ru har denne bloggen på side to
  kinesiske baidu hadde den som andre treff
  izquick har Steigan twitter-feed som første treff og Steigan.no på første side.
  Google har denne bloggen som første treff ( men skreddersyr reultatet etter hva jeg har klikket på tidligere.)

  Jeg har funnet at Google enn så lenge gir bedre treffresultat,men hvis de ikke viser hva man leter etter vil mange folk raskt gå bort fra dem. Jeg tror dette var hva som skjedde da google overtok Yahoo en gang i steinalderen (år 2000). De andre søkemotorene er ikke langt etter Google.

  Ellers kan man legge til Wikipedia som som de facto har et monopol som det eneste leksikonet i bruk. Jeg har brukt dem ganske mye de siste månedene, og jeg legger merke til hvor partiske de definerer Sannheten om ganske mange tema.

  Det er fortsatt en stund til dette er resultatet:

  Steigan ga 0 treff. Mente du Jagland?

  • Nå er det vel ganske få som søker på ordet «steigan», da man heller bruker søkeord som er relevant for det man søker etter. Jeg brukte startpage.com som søkemoter, da den ikke røper IP-adresse, så man kan søke anonymt, men likevel gjennom Googles søkemoter. «Nederlag USA» – steigan.no på førsteplass. «fare for verdenskrig mindre» – steigan.no førsteplass. «nasjonalt oppgjør Libya» – steigan.no på førsteplass. «rykende pistol» – steigan.no på andreplass. «Libya krigen» – steigan.no på 6. plass og så videre. «Hellas euro» – steigan.no kom ikke opp. «Syria Putin IS» – steigan.no på 19. plass. Du henger ganske så bra med i Googles søkemotor, Pål.

   Nå skal vi huske på at Google, som Facebook, er en kreasjon av NSA, selv om det offesielt sier noe annet. Hadde folk visst fra begynnelsen av, ville de to nettsidene ikke blitt brukt. Google ble IKKE satt opp for å tjene penger eller gi gode treff, men sørge for god etterretning, hvilket de gjør til gangs. Google og Facebook til sammen vet mer om deg enn du selv gjør, og kan predikere med 98 % sikkerhet, i følge dem selv, hva du vil gjøre, og hvordan du vil reagere på en gitt situasjon.

   «Facebook» er forresten det FBI kaller sine fotobøker for kriminelle og ettersøkte…

   Anbefaler folk i søke opp Technocracy – så skjønner man kanskje hvem (hint Trilateral Commition) som styrer dette, hvorfor og mot hva.

 3. Google er nok allerede ganske dominerende når det gjelder å kontrollere hvilke meninger og opplysninger du får se (og ikke se) – og det er ganske lenge siden (15 år eller så) at Google primært benyttet «antall innkommende lenker til ei nettside som en målestokk på kvalitet».

  I 2015 bruker Google mer enn 100 ulike komponenter når de skal måle en nettsides «kvalitet». Eksakt hvor mange komponenter, og hvilke disse er, er hemmelig.

  Men vi vet f.eks. at Google i mer enn 10 år har benyttet såkalte «autoriteter» til å beregne «verdien» av hver enkelt innkommende lenke. Og det er mye som tyder på at disse autoritetene i all hovedsak er solide USAske institusjoner (CIA World Factbook, The White House, New York Times, etc.).

  For hvert ekstra «hopp» fra en autoritet til deg mister en innkommende lenke litt av sin verdi. Lenker John I. Brennan, Barack Obama eller Jill Abramson direkte til deg er dette innkommende lenker som Google setter en høy verdi på. Er det mange «hopp» mellom deg og en «autoritet» er den innkommende lenken mye mindre verdt. Google teller altså ikke bare lenker, men summen av lenkeverdier. Hver lenke vil ha en egen verdi – og nærmere en lenke er knyttet til en «autoritet» definert av Google, jo høyere verdi vil den ha.

  Altså: Det er lenge siden Google gjorde noe så nøytralt som å telle lenker. Google har i mange år hatt «verdier» bakt inn i rangeringsalgoritmen sin, og mye tyder på at de er nyliberale verdier med tilhørighet i USA.

  Det «tell-antall-feil»-prosjektet som «New Scientist» beskriver kan kanskje til og med motvekt til det forholdsvis absolutte verdisynet som er innbakt i dagens algoritme i form av «autoriteter»?

  Men mye av dette er ganske hypotetisk, i og med at alt tyder på at viktigste kriteriet for «kvalitet» som ligger i dagens Google-algoritme er hva Google tror at *DU* vil like – basert på hva Google allerede vet om deg. Og det er en del (for å si det litt forsiktig).
  Liker du treffene du får fra Google vil du sannsynligvis bruke Google hyppigere, og du vil klikke mer på lenkene (begge deler er bra for bunnlinja til Google).

  Derfor får Pål Steigan sannsynligvis langt flere raddis-treff enn meg i Google, mens jeg (forhåpentligvis) får færre rasist-teff enn han FrP(?)-fyren som jeg krangla med pøbben på fredag.

  Ingen tvil om at Google er problematisk når de i større og større grad blir den «publisher» som folk flest forholder seg til på jakt etter «fakta» om verden – men slik jeg ser det er dette er allerede et problem, og dagens nyhet om en evt. ekstra «faktabasert» komponent i algoritmen vil neppe gjøre noen særlig forskjell i forhold til hvordan dette allerede er.

 4. En teknokratisk dystopi-roman som dessverre ikke nevnes ofte nok i samme åndedrag som Orwells 1984 og Huxleys Brave New World, er Ira Levins This Perfect Day fra 1970. I dette samfunnet tror alle at verden er styrt av en gigantisk og genial datamaskin som vet alt og vil alles beste; UNI. Alle barn fremfører daglig som et rituale følgende vers:

  Christ, Marx, Wood and Wei,
  Led us to this perfect day.
  Marx, Wood, Wei and Christ,
  All but Wei were sacrificed.
  Wood, Wei, Christ and Marx,
  Gave us lovely schools and parks.
  Wei, Christ, Marx and Wood,
  Made us humble, made us good.

  Hovedpersonen Chip, som stikker seg litt ut i mengden ved at han har øyne med to ulike farger, oppdager etterhvert at UNI bare er fake, en front for en maktelite som sitter skjult på et hemmelig sted …

  Jeg har tidligere nevnt og lenket til en annen skremmende klarsynt liten sak av Tor Åge Bringsværd, som allerede i 1968 i novellen Kodémus forutså smartelefonen og dens overvåkings- og kontrollpotensiale med dødelig presisjon. Han kalte den mobile enheten Lillebror, og den var påbudt.

  Nå har Kodémus fått en ny Lillebror. Hver morgen blir Kodémus vekket av Lillebror. Mens han kler seg og spiser frokost, minner Lillebror ham på alt han har å gjøre. I monorailen – på vei til kontoret – drøfter Lillebror og Kodémus dagens program. På kontoret arbeides det raskt og effektivt, ingen av funksjonærene er i tvil om hva som må gjøres og alle beslutninger er enstemmige. Alle Lillebrødrene går synkront.

  https://old.efn.no/kodemus/kodemus.txt

  Levin og Bringsværd var/ er utvilsomt visjonære forfattere, men noen ganger klaffer ting så fordømt godt at man nesten kan mistenke at maktkåte mennesker faktisk bruker fremtidslitteraturen som oppskrift og basis for sine langsiktige prosjekter.
  I en eller annen film, husker ikke hvilken, ble det sagt noe omtrent som følger:

  – ALT menneskene drømmer om blir til virkelighet. Så her er det bare å sette i gang å drømme GODE drømmer, folkens!

  • Takk for boktips – har nå kjøpt. 🙂

   Tanken at «maktkåte mennesker faktisk bruker fremtidslitteraturen som oppskrift og basis for sine langsiktige prosjekter.» er tenkt. Vært innom den ofte før. – Farlig den, der man må tenke seg om for ikke å GI maktmisbrukere undertrykkende ideer. «Vi» – de maktkritiske – må bare ligge i forkant hele tiden. Og, ja, det er noe rart og dårlig utforsket omkring at tenkte tanker blir til (menneskeformet) fysisk virkelighet etterhvert.

   Jf. ellers Tavistock Institute – https://en.wikipedia.org/wiki/Tavistock_Institute og http://www.tavinstitute.org/ . De holder nok på. Man bør bare undre om det er til gode eller skade for flesteparten. Samt Cui Bono.

  • «… at man nesten kan mistenke at maktkåte mennesker faktisk bruker fremtidslitteraturen som oppskrift og basis for sine langsiktige prosjekter.» Ja, eller at de som skriver disse bøkene ER i eliten (Blair (aka Orwell) og Huxley ), og forteller hvordan de ønsker/ser for seg at det skal bli? To andre bøker som «nagler» nuet er «Tragedy&Hope» (Quigley) og «Atlas Shrugged» (Rand) – begge i elitens krets.

   For øvrig gjelder det samme sci-fi-filmer; Clockwork Orange, EagleEye, Minority Report, Terminator, Obilivion, Mad Max, The Road, Book of Eli, District 9, Hunger Games osv er alle refleksjoner av ulike mål eliten har, og mange av dem er allerede nådd. Når det gjelder politikere har mange av dem Gudfaren som sin favorittfilm – noe å tenke på. Men vi som har sett «Shooter/Snikskytter» og «Enemy of the State» vet hvordan det egentlig fungerer.

   • I litteratur, musikk og film og spill der ulike fremtidsscenarier skildres er det nok en salig blanding av genuint visjonære folk med de beste hensikter, og nettopp det du er inne på; en form for sort magi der vi skal vennes til og akseptere, samt at det gir utløp for denne kultens satanistiske humor rundt det å fortelle oss rett ut hva de kommer til å gjøre mot oss. Det er rimelig drøyt.

 5. «Google blir verdens kraftigste meningskontrollør »

  Dette er jo ekte, ekkelt skummelt og ødeleggende. Med Goodle-algoritmer vil ingen etterhvert være i stand til å få info fra utenfor egne tankebaner (!).

  Googles «Knowledge vault» høres kanskje tilforlatelig ut: skille mellom sant og usant. Bare med det lille, vanskeligere tilleggsspørsmålet om hvem som styrer kriteriene? Og hvorfor. Og til hva – siden enhver styring pr. def. har en retning.

  Men snart blir det da mulig å betale for fremming av det betalerne mener er sant. – Da blir Google omtrent som Dagsrevyen – ikke akkurat det viktigste av hard og proporsjonal fellesaktuell info der. Blir sikkert som å søke på «krig» og få opp masse plastleketøy og krigsfilmer, samt historiske sider om Napoleon, Hitler og Attila.

  Virkelighet fristilt fra fakta så vi enda mer kan lage vår egen – sett fra konsensussiden. Topptunge tanker over glemte kjennsgjerninger. – En virkelighet for slitsom å forholde seg til kollektivt. Vi får heller holde på så lenge det går. Sikkert noen som finner en løsning. Eller ikke. Vi har det bra så lenge, væffal. – Enklere når noen andre mener for oss.

  Den lyse siden av «Google-faction» (ikke å forveksle med science-fiction) er at da blir det konsensus fremfor fakta som styrer menneskenes verden. Snart kan vi i menneskestammen velge at jorden er flat og månen er en gul ost. Gode tradisjone for sånt. Og tradisjoner vil mange bevare. – Selv om, jada, jada, lenger nede på søkesiden står det noe om fysiske konstanter…

 6. Så fint at Stavrum ble blokkert på facebook. Her får han smake sin egen medisin. Humoristiske ytringer tåles ikke på nettavisen. På ABC nyheter er det blitt enda verre.

 7. Det er ikke uten grunn at Sergey Brin og Larry Page deltar på Bilderbergmøter og andre sammenkomster for eliten nå til dags. Fremtidssamfunnet skal meisles ut.

  Vi ser jo helt tydelig at vi går mot en global politistat hvor makten sentraliseres på svært få hender. Man kan jo spørre seg hvordan det blir å være politisk dissident i fremtiden, når alle aviser og andre medier forlanger at man står frem med fullt navn og personalia for å ytre seg. Hva med dem som faktisk har behov for å være anonyme? Hvordan skal de få fremført budskapet sitt i Facebookgrupper som forlanger at alle medlemmene står frem med fullt navn og full utbretting av privatlivet?

  For å i det hele tatt kunne kommentere noe i en norsk nettavis nå til dags, må man logge inn med Disqus(?)/Facebook. Man må altså oppgi sitt virkelige navn. Naturligvis finnes det omveier, enn så lenge, men Facebook blir stadig flinkere til å luke ut dem som, av personvernshensyn, bruker falsk identitet.

  Se her:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2184658/Is-joining-Facebook-sign-youre-psychopath-Some-employers-psychologists-say-suspicious.html

  Dit var vi altså kommet, 6. august 2012. Det er godt over tre år siden.

  Så hvor langt er vi kommet i dag? Blir man stemplet som pedofil seriemorder hvis man ikke bretter ut hele privatlivet sitt på Facebook?

  Tenk på barna som i dag vokser opp. Tenk på nettmobbingen. Tenk på alt presset de utsettes for. De er nødt til å opprettholde en perfekt Instagramprofil, og skal konkurrere om å få flere «likes» og kommentarer enn klassekameratene. Den som har færrest likes, blir kanskje et mobbeoffer. Man skal konkurrere om å være mest åpen og «dele» mest. Barna kommer til å bli syke av alt dette presset, dette maset og jaget etter åpenhet og deling og «det å by på seg selv».

  • Jeg har alltid syntes den der «Hva tenker du nå»-knappen er så fin! 😉 Personlig statusrapport på humør og tanker, oppdatert i beste fall flere ganger daglig, rett i garnet til NSA.

   Men jeg så en fin app for iPhone og Android for et års tid siden som tar dette til neste nivå: En «Hva drømte du nå-app», der du bruker en tilpasset ringelyd for å vekke deg på en skånsom måte som skal gjøre det lettere å huske nattens drømmer, før du så, før du står opp, skriver drømmen(e) inn i appen og laster det hele opp til en felles drømmedatabase. Jo fler som rapportere drømmene sine, jo bedre vil appen kunne bidra til forståelse av drømmer generelt, og også hjelpe den enkelte bruker å tolke sine egne, samt sammenligne seg med andre drømmere. Ren grunnforskning der, alt-så.

 8. Men rett skal være rett: Heder og ære til Pål Steigan for at han fortsatt tillater anonyme stemmer å ytre seg i kommentarfeltene her inne. Det er trist hvis han også går over til å kreve innlogging med Facebook og biometrisk verifisering.

  Det er en skummel utvikling vi ser nå.

 9. Allerede i 2020 — om det ikke er slik i dag — kan det hende vi er kommet dithen at Pentagon har full kontroll over Google og alle medier som indekseres av Google. Ethvert medium som tør å utfordre Pentagons krigspropaganda, blir da automatisk stemplet som «konspirasjonsteoretisk», og enhver person som våger å henvise til slike medier, blir stemplet som skrullete konspirasjonsteoretiker med aluminiumsfoliehatt.

  Dette er faktisk den veien det går. Om vi ikke er der allerede. Spør f.eks. den jevne nordmann hvem som finansierer IS, og vedkommende sier sikkert at IS er en gjeng islamister som har oppstått spontant og som bare finansierer seg selv. Folk flest finner det vel ikke engang påfallende at USA har «kjempet mot» IS i godt over et år — uten å klare å svekke dem det minste, men snarere styrke dem betraktelig.

  Og hvem kan egentlig klandre folk flest i denne sammenhengen? De er jo hjernevasket av NRK, VG, Dagbladet, TV2 og andre mainstreammedier som er mikrofonstativer for Pentagon og som bare ukritisk gjengir propagandaen som kommer fra de internasjonale «nyhetsbyråene» som har til hensikt å fremme elitens agenda og undergrave ethvert forsøk på kritisk, gravende journalistikk og søken etter sannhet og moralsk anstendighet.

  Nylig ble jeg utestengt fra et stort norsk diskusjonsforum. Jeg ble utestengt fordi jeg skrev dette:

  «Hvorfor skulle Assad bombe sitt eget folk? Hva skulle han ha å tjene på å drepe vanlige, lovlydige syrere?»

  Dette spørsmålet var, i følge forumets administrator, en «konspirasjonsteori». Og altså gyldig grunn til utestengelse. Innlegget ble forøvrig slettet 10 sekunder etter at jeg postet det.

  Dithen er vi kommet i dag.

 10. […] Pål Steigan 19/10 Google skapar nytt sanningsministeriumGoogle och ny sanningNSA-program plockar information från Google Alternet om Google Business Week Booz Allen HamiltonOm Booz Allen HamiltonOm Booz Allen HamiltonHenrik Alexanderssons blogg Bildts förslag om ”frihet på nätet”Mer om Booz Allen HamiltonVan Burens rapport Van Burens blogg DN 11/12 Professorsbloggen Uppdrag Granskning Bilderblogg SvT 5/12DN 13/10DN 23/10 InfowarsFolket i Bild om FRA Guardian 6/9 DN 6/9Proletären DN 6/9 II Guardian 23/7 NY Times 7/9 DN:s ledare 28/7 Senator Humphreys brev DN 25/7DN 2/7 AB 25/7 SvD 2 25/7 Socialpolitik USA-sanktioner Faderns öppna brev Troy versus Dulles DN 4/7SvD Jan Guillou 14/7Guardian 1/7Edward Snowdens uttalande DN 2/7 Henrik Alexanderssons blogg Blum om Snowden Upprop för Snowden Guardian 9/6 PRISM DN Washington Post SvD 10/6AB 10/6 Expressen 10/6 New YorkerTruthdigger Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 AB 8/6 Anarkia FIB-Kulturfront. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.