Hvor kom alle de nye hvite Toyotaene fra?

16
I en kolonne hvite Toyotaer rykker Islamic State inn i Nord-Irak. Helt usynlig for amerikanske satellitter, angivelig. (Det trengtes ikke for de var overvåket av USAs Apache-helikoptre.)

Da Den islamske staten rykket inn i Nord-Irak hevdet USA at de ikke visste noe, og at de ble tatt fullstendig på senga. USA flyr droner og spionsatellitter over dette området døgnet rundt og har massevis av agenter på baken, og så spiller de overrasket over dette. For sikkerhets skyld kom jihadistene i en kolonne med helt like, nye hvite Toyota SUVer. Hvis det var umulig for amerikanske spionsatelitter å fange opp bilder av denne konvoien mot ørkensanda, er det spørsmål om det ikke er mer enn optikkene i kameraene det er noe i veien med.

Dette skrev jeg i 2014 i artikkelen Hvem skapte monsteret IS?

Nå som Russland bomber jihadistene i Syria og påfører dem store tap, er det hvite Toyotaene igjen blitt et tema. I noe som antakelig var et spill for galleriet sendte USA en offisiell forespørsel til Toyota for å få vite hvor IS hadde fått bilene fra.

Når jeg sier at det antakelig er spill for galleriet, så er det fordi disse 43 hvite truckene var en gave fra USA til al-Nusra-fronten. Dette ble omtalt allerede i 2014 av den såkalte «moderate syriske opposisjonen». Så IS har simpelthen skaffet seg bilene fra al-Nusra.

Så derfor har Deutsche Wirtschafts Nachrichten sitt på det tørre når nettavisa skriver: Syria: USA utstyrte al-Qaida-avlegger med Toyota-kjøretøyer:

IS bruker ved sine overfall og operasjoner hovedsakelig Toyota-biler av merket Hilux. Disse skal USA tidligere ha levert til de såkalte «opprørerne» i al-Nusra-fronten. Deretter skal Toyota-pickupene ha falt i hendene på IS. A-Nusra-fronten er sjøl en avlegger av al-Qaida.

At den såkalte Free Syrian Army, al-Nusra og IS samarbeider er ikke akkurat sjokkerende nytt for den som følger litt med utenom de offisielle mediene. I september 2014 sa Bassel Idriss, en kommandant i FSA til den libanesiske avisa Daily Star:

“We are collaborating with the Islamic State and the Nusra Front by attacking the Syrian Army’s gatherings in… Qalamoun,” …“Our battle is with the Assad regime, and it is on Syrian lands only,”

Og nå er det ikke mulig å dekke over det lenger. De hvite Toyotaene til IS er betalt av amerikanske skattebetalere.

Les også: – Det er noe veldig merkelig med IS

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


16 KOMMENTARER

 1. Ja, alt er bare et spill med ulike sjakkbrikker (The Grand Chessboard…), der alt gjøres for å nå sitt geopolitiske mål; danne nye organisasjoner, lage nye nettsider, distribusjon av penger, våpen, ammunisjon og utstyr, diskreditere fienden, (mis-)bruke massemedia, sette opp kunstig (kontrollert) opposisjon, lage flere fronter der en er mer spiselig enn de andre, tvinge allierte til å delta/bidra, straffe allierte som forholder seg passive osv. Det er et skikkelig øggly spill, som dessverre alt for mange deltar i.

  P.S. Jeg kan svaret på spørsmålet du stilte i headingen. Toyota kommer fra Japan 🙂

 2. Kan sånne Toyotaer brukes til å slå inn åpne dører med? Eller har bloggen nå fått så mange nye lesere over natta at dette er en nyhet for noen av oss? Jeg trodde dette var pensum på grunnkurs i forholdet US>IS. Vi vet jo hva IS er nå, så dette blir mest flisespikkeri. 😉

  • Det viser rett frem USAs dobbeltmoral og at de ikke gir seg selv om de er avslørt. Kan det ha noe å gjøre med all den propagfanda som tidligere gikk rett gjennom uten motargumentasjoner? Frekkhetens nådegave. Jeg har forrestn tidligere linket til dette og stillt spørsmål som Steigan gjør.

 3. Historien om de hvite Hiluxene er over! Regjeringen fant dem, ga koordinatene til det russiske flyvåpen som bombet dem i et klassisk angrep mot slike mobilse kolonner, angrep de første bilene, så noen sekunder senere de siste i kolonnen, og klasebombet derettter hele området – flere ganger. Bilene står nå som utbrente vrak i ørkenen, sammen med anslagsvis 200 døde IS-krigere.

  Way to go! Dette kunne selvsagt Obama ha gjort (nesten) like effektivt for 2 år siden, men man dreper ikke sine egne brødre…

  • Viktig å huske at USA, etter Russlands inntreden i krigen, har mangedoblet sin støtte til IS. Før brukte ikke USA stort mer enn ti millioner dollar daglig på å støtte og trene opp IS, men arbeidet med å bygge dem opp og finansiere dem er betydelig intensivert nå. Antageligvis bruker USA noen hundre millioner dollar per dag på styrking av IS, al Qaida og tilsvarende terrorbevegelser.

   I skrivende stund er sikkert tusenvis av nye biler og pansrede kjøretøyer på vei fra CIA-baser til IS, og man kan ikke se bort fra at f.eks. Stinger-launchere også er noe IS snart får i gave fra USA. Om de ikke har fått slike allerede. USA har jo tradisjon for å gi Stinger-utskytere til terrorister, jevnfør Afghanistan og Osama bin Laden.

   • Jepp. Og noen ganger får de dem tilbake midt i fleisen. Uttrykket «løse kanoner» får en veldig konkret betydning i de tilfellene, uten at jeg synes veldig synd på vår mektige allierte av den grunn.

 4. Det var jo stor ståhei i Norge når vi laget lover der det ble forbudt å gi/handle med terrororganisasjoner….
  Det var den gang da . Nå er jo IS , som verdens rikeste terrororganisasjon , med i salg av olje og diverse business .
  Har dere ikke lagt merke til at oljeprisene har steget litt etter at Putin begynte å bombe IS i Syria ?
  Dette har jo selvfølgelig stoppet IS å tilføre olje til markedet , og dermed stiger oljeprisen .
  Dette er jo selvfølgelig min egen analyse som jeg ikke har lest meg til noe sted , men jeg tror den stemmer .

 5. Å utstyre slike biler med GPS eller andre typer radiosendere vil jo være genialt for å ta de ut senere. Er Daesh dumme eller stoler de 100% på USA?

  • Daesh er ikke så dumme at de ikke klarer å finne eventuelle radiosendere på bilene. Men hvorfor skulle USA være interessert i å bombe IS eller bilene de har gitt dem? IS er et underbruk av CIA/Mossad, hverken mer eller mindre. Pentagon bomber ikke sine egne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.