Verdens største streikeaksjon?

0
Steikende industriarbeidere i Dehli

Arbeidere over hele India gikk til endagsstreik 2.09.2015 mot regjeringa Modis arbeidslivsreformer og økonomiske politikk. Rapporter i indiske medier hevder at 150 millioner arbeidere tok del i streiken. Det må derfor være en av de største streikene noensinne.

Det er BBC som melder dette.

Statsminister Narendra Modi og hans BJP-regjering fører en nyliberal politikk og vil nå selge offentlige foretak og gjøre det lettere å si opp folk. Fagforeningene krever at privatiseringa og angrepene mot arbeidstakerne stoppes. De krever også økning av minstelønna.

De streikende jobber i banker, industri, anlegg og kullgruveindustrien, og representerer ti av de største landsomfattende fagbevegelsene. (Bilde)

Nettavisa The Hindu har rapporter om streiken i de forskjellige delstatene.

Catch News har flere bilder fra streiken.

Som Karl Marx sa i Ludvig Bonapartes 18. Brumaire: Godt gravd, gamle mullvarp!

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNei, Russland vil neppe slåss i Syria
Neste artikkelMilitær trening på nazi-leir for barn i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).