Nei, Russland vil neppe slåss i Syria

0

I går 1. september 2015 brakte jeg videre ei melding om at Russland angivelig skulle sende fly til å støtte Syria i kampen mot IS:

I følge flere israelske medier har Russland startet en militæroffensiv i Syria rettet mot Den islamske staten. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette. Nettavisa bygger blant annet på meldinger fra den israelske nettavisa Ynetnews.

Denne meldinga var også omtalt på Russia Insider, som riktignok betvilte den, men likevel formidlet hele artikkelen. Og den dukket opp i Jane’s, som også betvilte den. Og den var gjengitt i det iranske PressTV. Kort sagt gjorde den en runde på nettet, før den ble dementert fra russisk hold.

Skribenten The Saker skriver:

The Internet is flooded with rumors about a Russian military intervention in Syria. It all began with an article by Thierry Meyssan in Voltaire Net and now this rumor made it to Zero Hedge. Finally, the Israeli website Ynet also joined the rumor mill.

På kommentarfeltet i steigan.no skriver en innsender:

Chefen för RSK «MiG» Sergej Korotkov säger att han inte känner till något om dylika leveranser till Syrien: Citat:

Глава РСК «МиГ» Сергей Коротков, заявил, что ему ничего не известно о поставках в Сирию этих самолетов.

http://rusnext.ru/news/1441107033

The Saker har flere gode argumenter for at Russland ikke vil engasjere seg militært i Syria:

  • Det er ingen støtte for det i det russiske folket.
  • Det er lange forsyningslinjer.
  • Russland har dårlige erfaringer med sånt (les Afghanistan).
  • Den russiske militarmaskinen er ikke bygd for krig langt hjemmefra.

Jeg tror han har rett. Russland har neppe noe særlig lyst på å rydde opp militært i de krigene USA og Vesten har skapt. Og det finnes sikkert også et russisk ord for det amerikanerne kaller «quagmire».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUSA övervägde att atombomba vid flera tilfällen
Neste artikkelVerdens største streikeaksjon?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).