Nei, Russland vil neppe slåss i Syria

6

I går 1. september 2015 brakte jeg videre ei melding om at Russland angivelig skulle sende fly til å støtte Syria i kampen mot IS:

I følge flere israelske medier har Russland startet en militæroffensiv i Syria rettet mot Den islamske staten. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette. Nettavisa bygger blant annet på meldinger fra den israelske nettavisa Ynetnews.

Denne meldinga var også omtalt på Russia Insider, som riktignok betvilte den, men likevel formidlet hele artikkelen. Og den dukket opp i Jane’s, som også betvilte den. Og den var gjengitt i det iranske PressTV. Kort sagt gjorde den en runde på nettet, før den ble dementert fra russisk hold.

Skribenten The Saker skriver:

The Internet is flooded with rumors about a Russian military intervention in Syria. It all began with an article by Thierry Meyssan in Voltaire Net and now this rumor made it to Zero Hedge. Finally, the Israeli website Ynet also joined the rumor mill.

På kommentarfeltet i steigan.no skriver en innsender:

Chefen för RSK «MiG» Sergej Korotkov säger att han inte känner till något om dylika leveranser till Syrien: Citat:

Глава РСК «МиГ» Сергей Коротков, заявил, что ему ничего не известно о поставках в Сирию этих самолетов.

http://rusnext.ru/news/1441107033

The Saker har flere gode argumenter for at Russland ikke vil engasjere seg militært i Syria:

 • Det er ingen støtte for det i det russiske folket.
 • Det er lange forsyningslinjer.
 • Russland har dårlige erfaringer med sånt (les Afghanistan).
 • Den russiske militarmaskinen er ikke bygd for krig langt hjemmefra.

Jeg tror han har rett. Russland har neppe noe særlig lyst på å rydde opp militært i de krigene USA og Vesten har skapt. Og det finnes sikkert også et russisk ord for det amerikanerne kaller «quagmire».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Er i stor grad enig i disse betraktningene, men vill ikke en løsning der Russland bistår Assad med Materiell (Fly/Tanks/Raketter) Våpen, Ammunisjon, Opplæring samt Intelligence kunne løse disse problemene?

  I så fall er det Syrias legitime ledelse som gjennom gjennom direkte angrep på ISIS, samt støtte til Kurdiske fightere avskjærer ISIS forsyninger fra Tyrkia. Det er Syria som skyter ned Israelske eller Tyrkiske/NATO fly som opererer på Syrisk territorium.

  Uansett er det vel på tide at Norge trekker sin støtte til denne krigen.

  • Norge står med IS/USA last og brast. Det er ikke snakk om å kutte noen støtte til Assads fiender. Norges støtte til IS/USA er betingelsesløs.

   • «Norge» er bl.a. oss.

    Så det er absolutt «på tide at Norge trekker sin støtte til denne krigen», og at vi av «Norge» som mener det sier fra høyt og klart nok til å bli hørt og i det minste delvis fulgt. Norsk historie viser at det er mulig.

    «Norges støtte til IS/USA» er IKKE «betingelsesløs» (selv om det altfor ofte ser slik ut, og US-NATOs krigere har interesse av at det inntrykket består og dominerer). – Støtten er betinget (begrenset) bl.a. av Grunnloven, folkevalg og vår innsats. – Lykke til, til oss.

    Det er alltid for sent å gi opp – når man prøver å redde verden (egen og andres) fra kaoskreftene.

 2. Det stemmer med det russiske hovedargumentet rundt Ukraina, at man ikke har offensive hensikter mot noe europeisk land, at deres styrker er defensivt innrettet, men at det går en grense et ikke spesifisert sted i europa, hvor man ikke vil tillate innblanding fra utenforstående troppekonsentrasjoner (les USA og Nato).
  Om man godtar dette og samtidig ser Russlands vending mot handel med Kina og østen for øvrig, særlig sør-øst asia, henger dette på greip.

 3. GREED IS THE PROOF OF MAN’S INSANITY
  Vel, når «energikabalen» etterhvert går opp i dette som mer og mer likner på et bisart regissert «amerikansk wrestlingshow» som har gått over stokk og stein – håper jeg «dinosaurene» som nå prøver å skape vekst og «økonomiske fordeler» til sitt ublu magemål snart er pensjonert. Wallenberg (+NBIM) og SAAB selger Gripen til Brasil, «bistandsubsidiert» av Norge. Russland selger jagere og raketter til Iran og forhåpentligvis til Saudi/Emiratene etter «MAKS-showet» til Putin. Et «quid pro quo» bidrag som holder USA på en armlengdes avstand. Vi og Nato bygger og kjøper Lockheed F-35 til oss selv, for å ivareta «arbeidsplasser». Litt «ekte» varer kommer til anvending i kjølvannet av oppvisninger når lands ressurser og infrastruktur skal erobres, rørledninger legges og eierskap skal fordeles – Det blir som en nordnorsk «tørr» vits. Ka sku vi ha gjort uten havet. Sku vi ha bært båtan?

  Destabilisering i strategiske områder, bestikkelser og korrumpering av nasjoner er selve profitten i det globale børsnoterte sirkuset Norge har underkastet seg i – demokratiets navn. Dette blir det forståelig nok mye uro og masse bråk av. Som kjent sykner «etterspørselen» og miliætær sysselsetting i fredsperioder. Det blir en lang veg å gå for alle som ønsker et balansert og kunnskapsutviklet samfunn i en fredfull verden – i kamp mot et grådig korrupt og inhabilt profittsystem.

  Det er fortsatt litt saft igjen i bunnen av «krigspressa», men det er jammen ikke mye hvis vettet en dag skulle komme til anvending. Floka Syria – samlokalisering og bombing av tilstrømmende «ekstremister» i bytte mot et hav av forskremte «vestligtroende» flyktninger synes å være oppskriften der nede, som igjen kan bety profitt i eiendomsmarkedet. Dessverre avler vesten ekstremister og terrorister i alle fasonger. Kvittering på budskap i terroraksjoner bortforklares, isteden for å analyseres. Blokkbokstavene på likvidasjonen av internasjonale operatører i In Amenas har ihvertfall ikke havnet på «desken» hos redaksjonen. Og med en slik fremferd hvor en apatisk presse ikke synes å bry seg nevneverdig om HVORFOR sivile utenforstående familier flyter livløst inn mot strendene, bør vi som vil dette til livs starte en kampanje og plassere ansvaret der det hører hjemme.

  Energiallianse med Iran og kuppet av Ukrainas ressurser vil vel til slutt løse seg, hvis Putin og Russland blir tilgodesett noe av Natos fremtidige markedsdominans, helst uten for mye uskyldig blod og rettslig etterspill. – At man fyrer opp under en ny kald krig har selvfølgelig en vesentlig betydning når børs og etterspørsel går i rødt. Det til tross for at markedet oversvømmes av papir og «sta(t)sgjeld fra sentralbanktrykkeriene. Men de går som kjent tilbake i samme lomme(r). Her sitter Abu Dhabi, Saudi-Arabia og (erkerival enda visstnok) Iran på tribunen hos Putin med bugnende lommebøker (Nrk-link). Iran og Quatar har et overlappende gassfelt i Persiabukta (North-Field/South Pars), og det ordner seg muligens når skansene er satt, og energipipa fra Persiabukta og til middelhavet har fått en annen og mer komfertabel klingende lyd. Da er det bare å plugge på de eksisterende «annekterte» rørledninger, og musikken vil igjen spille… Med mindre det går over styr i underliggende og uopplyste grupper – og det hele eskalerer.

  Mens den siviliserte og opplyste forsøker å omstille seg og forhåpentligvis andre til fornybar energi og leve i takt med naturens profittløse gavmildhet, står dinosaurene på stedet hvil, og framtiden hviler atter engang i fandens grådige favn.
  http://www.nrk.no/verden/putin-viste-militaere-muskler-1.12517896

 4. «The Saker» fortsetter, i viktig nytt innlegg/analyse 02.09.15:
  http://thesaker.is/on-russian-military-interventions-or-lack-thereof/

  «Conclusion

  For the Russians to intervene directly in Syria would be illegal, politically impossible and pragmatically ineffective. Russia is much better off playing her role in the Hezbollah-Iran-Russia “chain of support” for Syria.

  For all the AngloZionist propaganda about the resurgent Russian Bear planning to invade Europe and for all the sophomoric demands by pseudo-friends of Russia for Russian military interventions – Russia has absolutely no obligation or intention to intervene anywhere. The US example has already shown how costly and self-defeating it is for a country to declare itself the world policeman and to use military force to try to solve every one of the world’s crises. Russia is not the USA and she is not even an “anti-USA”. And that is, in my opinion, a very good thing for everybody.

  The Saker»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.