Militær trening på nazi-leir for barn i Ukraina

0
Barn driver våpendrill på nazileir

Nazi-Tyskland hadde sin Hitler Jugend, som hadde i oppgave å indoktrinere og trene opp barn i naziideologien. Nå skaper nazi-organisasjonen Azov-brigaden en parallell i Ukraina. Sommeren 2015 har ukrainske barn fått lære fascistisk ideologi og våpentrening på sommerleir.

Azov-brigaden

I norske medier har det vært en sterk motvilje mot å innse hva slags politisk bevegelse Azov-brigaden er. Siden norske medier har vanskelig for å godta noe som ikke er godkjent i USA, vil jeg hjelpe dem litt: På forslag fra John Conyers jr. (Demokratene) og Ted Yoho (Republikanerne) vedtok Kongressen i USA 11. juni 2015 enstemmig at det heretter skal være forbudt for USA å trene og utruste «den ny-nazistiske Azov-bataljonen».

Dette er omtrent det jeg har forsøkt å vise tallrike ganger på denne bloggen. Vi snakker om en militær nazi-organisasjon. Den er integrert i den ukrainske nasjonalgarden. Hold fast på det.

Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler
Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler

Nazi-sommerleir for barn

Det er nettavisa Kyiv Post som er min kilde her. Hva er Kyiv Post? Det er antakelig den mest innflytelsesrike engelskspråklige nettavisa i Ukraina. Den er 100% pro-Maidan, og den er finansiert av CIA-fronten National Endowment for Democracy.

Barn ned i seksårsalderen deltok på Azov-sommerleiren som fant sted i Vodytsya-distriktet utenfor Kiev. Kyiv Post, som synes leiren har fått urimelig negativ omtale i utlandet, skriver:

… this particular camp is run by the Azov Battalion founded by lawmaker Andriy Biletsky, its former commander. Located in the wooded area of Kyiv’s Pushcha Vodytsya district, kids at this summer camp aren’t just playing soldiers – they’re getting actual military training from soldiers who have fought on the front line in Russia’s war against Ukraine.

Når de sier det, får vi anta at det stemmer. Og hvem er Andriy Biletsky (Andreij Biletskij)? Han er leder av Azov og av Den sosial-nasjonale forsamlingen i Ukraina. Denne organisasjonen er ny-nazistisk og samarbeider med andre nazistiske og fascistiske organisasjoner i Ukraina. Newsweek skriver at Azov har gjort seg skyldige i krigsforbrytelser av ISIS-type på østfronten i Ukraina.

Det er altså denne mannen og denne organisasjonen som driver sommerleir for barn. Og her er logoen til leiren:

azov barn

Her ser man altså barn med automatvåpen og med SS-runen wolfsangel. Teksten sier azovets, som vel skal bety «små azover» eller noe sånt.

Det provestlige Kyiv Post rapporterer:

When the Kyiv Post visited the Azovets camp on Aug. 19 the kids were busy with a range of activities, including stripping down and assembling AK-47 assault rifles, target practice (with air guns), tackling assault courses, and practicing combat poses and patrolling. They also take part in various sports and games, do rappelling and climbing, and practice other more traditional scouting and woodcraft skills like tying knots.

“I’ve been here only for three days, but I’ve realized that it’s not a camp where you just play games. We’re getting military training here,” one of the kids at the camp told the Kyiv Post.

Her er et bilde fra denne treninga:

Barn driver våpendrill på nazileir
Barn driver våpendrill på nazileir

Adolf Hitler skrev i 1933 om sine idealer for Hitler Jugend:

Mitt program for opplæring av ungdommen er hardt … svakhet må hamres vekk. I mine festninger i Den Teutoniske Orden skal en ny ungdom vokse opp, og verden vil skjelve for deres føtter. Jeg ønsker en brutal, dominant, fryktløs og grusom ungdom. Ungdommen må være alt dette. Den må tåle smerte. Det må ikke være noe svakt eller mildt ved den.

Det ser ut til at Azov-brigaden og Andreij Biletsij tar sin læremester på alvor.

Enda et alvorsord til norske politikere

Nylig ga utenriksminister Børge Brende 200 millioner av norske skattebetaleres penger til Ukraina. Norge støtter regimet i Ukraina militært, økonomisk og politisk. Jeg kjenner ikke til en eneste stortingspolitiker som har opponert mot dette. (Hvis du finnes, stå fram, så skal jeg gi deg en unnskyldning og en oppreisning.)

Jeg har gang på gang dokumentert at regimet i Kiev er gjennominfisert av nazister og naziideologi. Det betyr ikke at enhver politiker i Ukraina er nazist. Men det betyr at nazister og naziorganisasjoner aksepteres på alle nivåer, inklusive i regjeringsapparatet og de militære styrkene.

Hvor lenge skal norske politikere late som om de ikke vet dette? Nå ser dere hvordan den unge generasjonen i Ukraina læres opp. Gir det ikke dere i det minste noen ubehagelige følelser?

Og til folk flest:

Hvor lenge skal norske velgere godta at norske skattemillioner øses kritikkløst over et slikt regime?

Og til journalistene:

Hvorfor lar dere politikerne slippe unna med sin støtte til dette regimet?

brende i kiev

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVerdens største streikeaksjon?
Neste artikkelRangering av noen norske nettsteder
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).