Tyskland suspenderer Schengen «midlertidig»

5

Som svar på flyktningekrisa, ønsker den føderale regjeringa å gjeninnføre grensekontroll, og dermed sette Schengen-avtalen midlertidig ut av spill, skriver SPIEGEL ONLINE

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière kunngjør dette etter et betydelig indre opprør i regjeringspartiene CDU og CSU. Lørdag 12. september 2015 kom det 12.000 flyktninger til München, og myndighetene var ikke i stand til å skaffe innkvartering til alle. Forbundslandet Bayern styres av CSU, og CSU-sjef Horst Seehofer har kritisert Angela Merkels flyktningepolitikk i skarpe ordelag. Mye tyder på at han har stilt et ultimatum til regjeringspartneren.

Fra nå av vil det bare være mulig å komme inn i  Tyskland med gyldige reisedokumenter. Alle føderale politistyrker er satt i beredskapDie Bundespolizei vil sende alle tilgjengelige politifolk til Bayern for å stenge grensene.

I august stilte jeg spørsmålet: Hvor lenge vil Schengen-avtalen overleve? En måned seinere viste det seg at svaret var: Ikke så lenge!

Stilt overfor en flyktningekatastrofe som EU sjøl har bidratt til å skape, kommer unionen fullstendig til kort. Det er ingen europeisk solidaritet mer, nå er det hvert land for seg. Avtaler som hører til fundamentet i EU, rives opp mens vi ser på. Og ingen gjør noe med årsakene til katastrofen. Tvert om: Med Tyrkias bombing av Syria og USAs opptrapping er det klart for nye hundretusener av fortvilte flyktninger. EU vil ikke bestå denne prøven, og det er ennå ikke klart hvor stygt dette kan komme til å bli – men svært stygt blir det.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Det hele er vel alt ganske stygt.
  Alle skylder på alle(andre)
  Støre mener at Sverige må registrere -flyktingene,ikke bare la dem reise (gratis) til Norge.
  Og i Danmark er det fritt fram-videre til Sverige,Finnland og Norge.
  Midt oppe i dette,er F.r.P kommentariatet i div.aviser og blogger opptatt av å legge skylden på «venstresida.»

  Kunne det da være en tanke,å ta den angivelige EU-motstanden fra ny-høgern på allvor-og si at lover og regler skal overholdes?
  Vi har jo åpenbart ikke med en plutselig katastrofe å gjøre.Menneskemengdene er på vandring.Da må det gå ann,som tyskerne nå gjør-kortsiktig(?) å kreve grensekontroll ,med evt.EU-finansiering av leire ved alle grenseoverganger.Migrantene kommer jo allikevel til å havne i leire .Det er umulig å rekvirere/konfiskere/ekspropriere husvære -uansett hvor langt ut i EU-ødemarken de sendes.

  Altså et svar som ikke er-«vi må ta flest mulig,» men -vi vil ikke ha åpne grenser for menneskesmuglere,til fordel for snuskede arbeidsgivere,asylbaroner og andre deltakere i de åpne grensers sirkus.
  Og-et krav om budsjett- ansvar fra regjeringen.Hvor skal midlene tas fra ?

  Når Merkel har fått nok,kan det ikke da stilles krav til Solberg om oppfølging?
  En gylden anledning til å avkle alle de som vil benytte sjansen til å avvikle velferdsstaten.Den kan som kjent ikke være global.

 2. De som tror at EU eller Schengen faller fra hverandre undervurderer kreftene som ligger bak og hvor mektige EU har blitt. EU er overtatt av de store multinasjonale selskapene som prosjekt. De har sin egen agenda.

 3. Etter å ha regissert arab spring ie. kaos, lager USA og Tyrkia nå kaos i Europa etter at planene om en proxy stat mellom Syria og Tyrkia feilet.

  » Likely, the refugees were to serve as the initial population of whatever proxy state NATO planned to create with territory it seized and established no-fly-zones over in northern Syria.

  Now it appears many of these refugees are instead being rerouted to Europe.»

  http://www.globalresearch.ca/social-engineering-101-how-to-make-a-refugee-crisis-destruction-of-all-prevailing-political-orders-in-the-middle-east/5475758

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.