Tyskland suspenderer Schengen «midlertidig»

0

Som svar på flyktningekrisa, ønsker den føderale regjeringa å gjeninnføre grensekontroll, og dermed sette Schengen-avtalen midlertidig ut av spill, skriver SPIEGEL ONLINE

Den tyske innenriksministeren Thomas de Maizière kunngjør dette etter et betydelig indre opprør i regjeringspartiene CDU og CSU. Lørdag 12. september 2015 kom det 12.000 flyktninger til München, og myndighetene var ikke i stand til å skaffe innkvartering til alle. Forbundslandet Bayern styres av CSU, og CSU-sjef Horst Seehofer har kritisert Angela Merkels flyktningepolitikk i skarpe ordelag. Mye tyder på at han har stilt et ultimatum til regjeringspartneren.

Fra nå av vil det bare være mulig å komme inn i  Tyskland med gyldige reisedokumenter. Alle føderale politistyrker er satt i beredskapDie Bundespolizei vil sende alle tilgjengelige politifolk til Bayern for å stenge grensene.

I august stilte jeg spørsmålet: Hvor lenge vil Schengen-avtalen overleve? En måned seinere viste det seg at svaret var: Ikke så lenge!

Stilt overfor en flyktningekatastrofe som EU sjøl har bidratt til å skape, kommer unionen fullstendig til kort. Det er ingen europeisk solidaritet mer, nå er det hvert land for seg. Avtaler som hører til fundamentet i EU, rives opp mens vi ser på. Og ingen gjør noe med årsakene til katastrofen. Tvert om: Med Tyrkias bombing av Syria og USAs opptrapping er det klart for nye hundretusener av fortvilte flyktninger. EU vil ikke bestå denne prøven, og det er ennå ikke klart hvor stygt dette kan komme til å bli – men svært stygt blir det.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.