Flyktningekrisa: Kaos og handlingslammelse i EU

0

Etter at Tyskland suspenderte Schengen-avtalen «midlertidig» står 20.000 flyktninger igjen i Østerrike uten mulighet til å komme videre. Men der ønsker ikke flyktningene å være. Mange av dem har slektninger eller i det minste bekjente i Tyskland og i Østerrike finnes det ingen de kan ta kontakt med. Så flyktningene lar seg ikke avskrekke av den nye tyske grensekontrollen, de vil videre, skriver Der Spiegel.

Østerrike, på sin side, vurderer å gjøre som Tyskland, suspendere Schengen og innføre grensekontroll. Utenriksminister Sebastian Kurz (ÖVP) sier at «Ellers blir landet vårt totalt overbelastet i løpet av et par dager.»

De østeuropeiske EU-landa har aldri godtatt Angela Merkels politikk med åpne grenser for flyktningene, og de har ikke redusert kritikken sin nå. Slovakias statsminister Robert Fico sier til TV-kanalen TA3 at EU-lederne er redde for å innkalle et toppmøte om flyktningekrisa, fordi det vil avsløre dem:

Hvorfor tør de ikke å innkalle til et EU-toppmøte (om flyktningene)? Fordi de er redde for sannheten. De vil ikke snakke om det faktum at det er visse EU-land som støtter borgerkrigen i Syria, hvor det kommer et stort antall flyktninger fra. De vil ikke innkalle til et toppmøte fordi de ikke ønsker å høre sannheten om at fly fra Italia, Frankrike og Spania bombet Libya.

Stadig flere kommentatorer i EU innser at det er en klar sammenheng mellom EUs støtte til krigene i Libya og Syria og den flyktningekrisa Europa nå får smake fordi de blindt har fulgt USAs ordre. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver:

EU kan ikke bare viljeløst akseptere krigen i Syria. Sanksjonene mot landet framskynder ødeleggelsen av landet og driverfagarbeidere, lærere, leger og ingeniører på flukt. De ønsker å komme til Europa. Derfor bør Tyskland presse på for å oppheve sanksjonene, gjenopprette sin ambassade i Damaskus og ta avstand fra planen om å styrte president Assad. Ellers synker hele Midt-Østen ned i kaos.

Min kommentar: Norge støtter alle de sanksjonene som bidrar til å drive folk i Syria på flukt, og så vidt jeg kan se har ingen (?) norske partier tatt til orde for å oppheve sanksjonene.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.