S​aakashvili: – Ukraina styres av oligarkenes skyggeregjering

3
Saakashvili og Geroge W. Bush

Av barn og fulle folk… USAs favorittmarionett og nybakt lensherre i Odessa-regionen, Mikheil Saakashvili, sa på Yalta European Strategy forum i Kiev at «Ukraina de facto styres av en skyggeregjering der oligarkene trekker i trådene».

Saakashvili, som er ettersøkt for svindel og korrupsjon i det opprinnelige hjemlandet Georgia, har ikke for vane å snakke for mye sant, men i dette tilfellet er han kommet i skade for å bryte vanen. Den CIA-finansierte nettavisa Kyiv Post siterer ham videre:

We certainly have the reality of some kind of shadow, parallel government,” … “You can describe Ukraine as a joint-stock company owned by oligarchs… Every oligarch owns his own judges, prosecutors and paramilitary units.

Som kjent ble det USA-initierte statskuppet i Kiev 22. februar 2014 gjennomført angivelig for å bryte oligarkenes makt og skape frihet og velstand. Resultatet er blitt en ødeleggende borgerkrig, som har drept rundt 8000 mennesker, for å bruke et lavt anslag, har rasert landets økonomi, og fått nazister inn i nøkkelposisjoner.

Og, som Saakashvili sier, er det et land som styres som et privat selskap av oligarker med egne dommere, anklagere og private arméer. Som nevnt tidligere er det manøvre i gang for nok et lederskifte styrt fra utlandet i Ukraina  Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver:

Neocons i USA vil torpedere konsensuslinja til Barack Obama og styrte statsminister Jatsenjuk. Han blir anklaget for korrupsjon. Favoritter til å ta over er to av USAs nærmeste allierte, nemlig den ettersøkte tidligere statssjefen i Georgia, Mikheil Saakashvili og den tidligere USA-statsborgeren og nåværende finansministeren Natalie Jaresko.

Saakashvilis uttalelser i Kiev må oppfattes som en del av denne kampanjen. Men det er jo også svært nyttig å notere seg hans beskrivelse av sitt nye hjemland, en beskrivelse som leserne av denne bloggen vil kjenne igjen.

Så når Børge Brende og Erna Solberg har gitt enda 200 millioner norske skattekroner til Ukraina, så går det altså til et land som styres som oligarkenes private aksjeselskap.

(Har noen betalt Brende for å gjøre dette, eller handler han av overbevisning?)

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. «(Har noen betalt Brende for å gjøre dette, eller handler han av overbevisning?)»

  Inntil det motsatte evt. er bevist må vi selvfølgelig gå ut fra at den prostituerte har tatt seg betalt. Det er vel i grunnen mye av det prostitusjon handler om. Man er da profesjonell. Du er faretruende nær et injuriesøksmål her med antydningen om noe annet, selv om du omskriver det å rett og slett være ei håpløst laus tøs som aldri tar «nei» i sin munn til «å handle av overbevisning». Nice try! 😀

 2. «Har noen betalt Brende for å gjøre dette, eller handler han av overbevisning?»

  Brende betales som minister årlig kr.1.264.040,- for å spille på lag med de «gruppene» som brakte ham i posisjonen, med utsikt til minst det samme nivået resten av livet så lenge han samarbeider. Så enkelt er det nok.
  Jf. https://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/Representantene/Okonomiske-rettigheter/

  Ut over det virker Brende simpelthen lite intelligent nå. Grillet så sterkt til broiler at nerveledningsevnen i hjernen er svidd ned til kun det mest basale. Han kan fortsatt gå, løfte armene, snakke på signal. M.a.o den perfekte mann i rollen for styregruppene. (Ja, de har navn. Høyre-lederne, norske kapitaleiere, WEF, USA-NATO – omtrent i den rekkefølgen).

  «Overbevisning» handler for Brende nå trolig om å undertrykke egne tanker og mest mulig følge signaltrådene han har bundet seg til.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.