S​aakashvili: – Ukraina styres av oligarkenes skyggeregjering

0
Saakashvili og Geroge W. Bush

Av barn og fulle folk… USAs favorittmarionett og nybakt lensherre i Odessa-regionen, Mikheil Saakashvili, sa på Yalta European Strategy forum i Kiev at «Ukraina de facto styres av en skyggeregjering der oligarkene trekker i trådene».

Saakashvili, som er ettersøkt for svindel og korrupsjon i det opprinnelige hjemlandet Georgia, har ikke for vane å snakke for mye sant, men i dette tilfellet er han kommet i skade for å bryte vanen. Den CIA-finansierte nettavisa Kyiv Post siterer ham videre:

We certainly have the reality of some kind of shadow, parallel government,” … “You can describe Ukraine as a joint-stock company owned by oligarchs… Every oligarch owns his own judges, prosecutors and paramilitary units.

Som kjent ble det USA-initierte statskuppet i Kiev 22. februar 2014 gjennomført angivelig for å bryte oligarkenes makt og skape frihet og velstand. Resultatet er blitt en ødeleggende borgerkrig, som har drept rundt 8000 mennesker, for å bruke et lavt anslag, har rasert landets økonomi, og fått nazister inn i nøkkelposisjoner.

Og, som Saakashvili sier, er det et land som styres som et privat selskap av oligarker med egne dommere, anklagere og private arméer. Som nevnt tidligere er det manøvre i gang for nok et lederskifte styrt fra utlandet i Ukraina  Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver:

Neocons i USA vil torpedere konsensuslinja til Barack Obama og styrte statsminister Jatsenjuk. Han blir anklaget for korrupsjon. Favoritter til å ta over er to av USAs nærmeste allierte, nemlig den ettersøkte tidligere statssjefen i Georgia, Mikheil Saakashvili og den tidligere USA-statsborgeren og nåværende finansministeren Natalie Jaresko.

Saakashvilis uttalelser i Kiev må oppfattes som en del av denne kampanjen. Men det er jo også svært nyttig å notere seg hans beskrivelse av sitt nye hjemland, en beskrivelse som leserne av denne bloggen vil kjenne igjen.

Så når Børge Brende og Erna Solberg har gitt enda 200 millioner norske skattekroner til Ukraina, så går det altså til et land som styres som oligarkenes private aksjeselskap.

(Har noen betalt Brende for å gjøre dette, eller handler han av overbevisning?)

Forrige artikkelTyskland: – Ingen løsning i Syria uten et samarbeid med Russland
Neste artikkelTyskland suspenderer Schengen «midlertidig»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).