Tyskland: – Ingen løsning i Syria uten et samarbeid med Russland

3

Russland har tatt flere initiativer for å få til en internasjonal front mot Den islamske staten med sikte på å stoppe krigen i Syria. Dette er blitt kontant avvist fra Washington. Men nå bryter Tyskland ut av nei-fronten, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Tyskland bryter overraskende ut av den alliansen med USA som ønsket å hindre et samarbeid medv Russland om Syria.
Forsvarsminister Ursula von der Leyen hilser velkommen at Russlands president Vladimir Putin ønsker å delta «i kampen mot ytterliggående organisasjonen». Det er i våre felles interesse å bekjempe IS sa hun.
En UD-talsmann sa at Tyskland ønsker velkommen en større satsing fra Russland i kampen mot IS. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserte at han vil ta med Lavrov og sin franske kollega Laurent Fabius i et forsøk på å få slutt på borgerkrigen i Syria. Lavrov og Fabius ventes lørdag i Berlin.
Barack Obama tok derimot avstand fra at Russland gir materiell og militær støtte til Bashar al-Assads regjering. «Russlands strategi er dømt til å feile,» sa han. Fredsprisvinneren virker lite begeistret over forsøkene på å få til en fredelig løsning på krigen.
Den nye tyske strategien har derimot støtte fra Angela Merkels koalisjonspartner CSU i Bayern. Partiets leder, Horst Seehofer, sier at det ikke finnes noen løsning uten et samarbeid med Russland. Også Østerrike og Spania har brutt ut av nei-fronten og sterkt tatt til orde for et samarbeid med Russland og Iran for å få slutt på krigen i Syria.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Et av mange spørsmål er om dette er et forsøk på å så et håp i flyktningehordene for å stagge deres reiselyst eller om det ligger politiske realieter bak.

  2. Tyskland er et okkupert land og da blir det vanskelig å bryte ut av noe som helst. Sovjetiske styrker gikk ut i 1990, men det er forsatt mange tusen amerikanere rundt omkring i Tyskland.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.