Tyskland: – Ingen løsning i Syria uten et samarbeid med Russland

0

Russland har tatt flere initiativer for å få til en internasjonal front mot Den islamske staten med sikte på å stoppe krigen i Syria. Dette er blitt kontant avvist fra Washington. Men nå bryter Tyskland ut av nei-fronten, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Tyskland bryter overraskende ut av den alliansen med USA som ønsket å hindre et samarbeid medv Russland om Syria.
Forsvarsminister Ursula von der Leyen hilser velkommen at Russlands president Vladimir Putin ønsker å delta «i kampen mot ytterliggående organisasjonen». Det er i våre felles interesse å bekjempe IS sa hun.
En UD-talsmann sa at Tyskland ønsker velkommen en større satsing fra Russland i kampen mot IS. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserte at han vil ta med Lavrov og sin franske kollega Laurent Fabius i et forsøk på å få slutt på borgerkrigen i Syria. Lavrov og Fabius ventes lørdag i Berlin.
Barack Obama tok derimot avstand fra at Russland gir materiell og militær støtte til Bashar al-Assads regjering. «Russlands strategi er dømt til å feile,» sa han. Fredsprisvinneren virker lite begeistret over forsøkene på å få til en fredelig løsning på krigen.
Den nye tyske strategien har derimot støtte fra Angela Merkels koalisjonspartner CSU i Bayern. Partiets leder, Horst Seehofer, sier at det ikke finnes noen løsning uten et samarbeid med Russland. Også Østerrike og Spania har brutt ut av nei-fronten og sterkt tatt til orde for et samarbeid med Russland og Iran for å få slutt på krigen i Syria.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelCatalonia: 1,4 millioner demonstrerte for uavhengighet
Neste artikkelS​aakashvili: – Ukraina styres av oligarkenes skyggeregjering
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).