Krigens vinder rundt Syria

0

Russland flyr hjelpesendinger til Syria. Det er grunn til å anta at det dreier seg både om sivil og militær hjelp. USA, som de facto er i krig med Syria, ønsker å hindre denne transporten. (USA gjør derimot ingenting for å hindre Tyrkia i å sende forsyninger til Den islamske staten.) For Russland går de mest praktiske flyrutene over Tyrkia, Bulgaria og Hellas.

USA har bedt Hellas om å nekte Russland å bruke gresk luftrom til disse flygningene, sa en talsperson for utenriksdpartementet i Aten 7. september 2015. Den russiske nettavisa RIA Novosti sa at Hellas hadde avvist henvendelsen.

Men Hellas er ikke lenger et sjølstendig land, men en ny-koloni som administreres fra Brussel. Det er lite trolig at Hellas vil stå opp mot et kategorisk krav fra USA.

USA har også bedt Bulgaria om å stenge luftrommet for russerne. Bulgaria, som tidligere var Sovjetunionens nærmeste allierte, kontrolleres i dag i praksis av USA, og har da også adlydt ordren. Bulgarsk luftrom er stengt for russiske militærfly til Syria. Det er til enhver tid ca. 7000 USA-soldater i Bulgaria i følge US. Department of State. Det betyr i realiteten at USA har militær kontroll over landet.

USA har også advart Russland mot å gi militær støtte til Assad.

Samtidig planlegger Syrias gamle kolonimakt, Frankrike, å blande seg inn i krigen. President François Hollande sa 7.9.2015 at Frankrike vurderer flyangrep «mot den islamske staten». Som kjent er IS blitt standardforklaring på et hvert militært inngrep i Syria, også fra dem som støtter IS.

Talskvinne for russisk UD, Maria V. Zakharova, sa at Russland «har alltid støttet Syria, støtter Syria og vil fortsette å støtte Syria», så truslene fra USA har foreløpig ikke virket.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.