Sanksjonene mot Russland koster EU ytterligere 500 millioner euro

0

De sanksjonene mot Russland som USA har tvunget EU til å innføre påfører europeiske skattebetalere ytterligere tap. Fra før av står hundretusener av arbeidsplasser for fall, og nå må også EU bruke en halv milliard euro på å redde en del av de bøndene som taper på handelskrigen. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Tusenvis av rasende bønder har demonstrert i Brussel på grunn av denne nye krisa for landbrukseksporten. Svaret fra EU-kommisjonen er å sette inn strakstiltak til en pris av 500 millioner euro.

Det var 5000 bønder fra Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland som demonstrerte i EU-hovedstaden med 1500 traktorer. De lammet frafikken i Brussel og det ble kastet egg på politiet, som svarte med vannkanoner.

Det kan bli nødvendig med ytterligere støttetiltak i løpet av høsten. For EU-kommisjonen gjør ikke det mest nærliggende, nemlig å oppheve sanksjonene. Den har jo fått sine ordre fra Washington, og det teller naturligvis mer enn hva EUs innbyggere måtte mene.

Sanksjonspolitikken påfører europeiske arbeidstakere og skattebetalere store tap. Den italienske eksporten til Russland har falt med 29%

Tysk eksport til Russland er falt med 25% og tallet på tapte arbeidsplaser ligger rundt 150.000.

Tysk næringsliv krever umiddelbar oppheving av sanksjonene.

 

Forrige artikkelEn svensk finansminister som slapp ut noen sanne ord
Neste artikkelKrigens vinder rundt Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).