Sanksjonene mot Russland koster EU ytterligere 500 millioner euro

0

De sanksjonene mot Russland som USA har tvunget EU til å innføre påfører europeiske skattebetalere ytterligere tap. Fra før av står hundretusener av arbeidsplasser for fall, og nå må også EU bruke en halv milliard euro på å redde en del av de bøndene som taper på handelskrigen. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Tusenvis av rasende bønder har demonstrert i Brussel på grunn av denne nye krisa for landbrukseksporten. Svaret fra EU-kommisjonen er å sette inn strakstiltak til en pris av 500 millioner euro.

Det var 5000 bønder fra Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland som demonstrerte i EU-hovedstaden med 1500 traktorer. De lammet frafikken i Brussel og det ble kastet egg på politiet, som svarte med vannkanoner.

Det kan bli nødvendig med ytterligere støttetiltak i løpet av høsten. For EU-kommisjonen gjør ikke det mest nærliggende, nemlig å oppheve sanksjonene. Den har jo fått sine ordre fra Washington, og det teller naturligvis mer enn hva EUs innbyggere måtte mene.

Sanksjonspolitikken påfører europeiske arbeidstakere og skattebetalere store tap. Den italienske eksporten til Russland har falt med 29%

Tysk eksport til Russland er falt med 25% og tallet på tapte arbeidsplaser ligger rundt 150.000.

Tysk næringsliv krever umiddelbar oppheving av sanksjonene.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.