Nordiske fredssamtaler i Degerfors, 14.–16. august 2015

1
Jan Myrdal i Degerfors, august 2015

Dokumentationen från Nordiska fredssamtal i Degerfors

Jan Myrdal i Degerfors, august 2015
Jan Myrdal i Degerfors, august 2015

14-16 augusti 2015
Plats: Folkets hus i Degerfors, Värmland
Tema: Fred i Europa – en förlegad utopi?

1. Jan Ask och Eva Myrdal välkomnar

2. Thage G Peterson
Tidigare försvarsminister och riksdagens talman
Ett NATO-medlemskap är inte förenligt med Sveriges arbete för freden!

3. Maj-Britt Theorin
Engagerad i freds- och nedrustningsfrågor, riksdagsledamot (s)
Alliansfrihet ut – Nato in

4. Anna Lisa Eneroth
Ordförande för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet
Europa: konfrontation och militarisering i stället för fredlig konfliktlösning

5. Stefan Lindgren
Journalist och översättare
Vart går Europa?

6. Jan Myrdal
Skriftställare
In mot det stora kriget 1914

7. Pål Steigan
Författare
Imperiets sammenbrudd og faren for krig

8. Hans Öhrn
Journalist och Syrienaktivist
«Den arabiska våren» – och dess efterföljd

9. Oleg Mezjuev
Ukrainakännare
Ukrainakrisen: Från Nuland-kakor till ett nytt kallt krig

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

 1. Jyllandsposten advarer mot borgerkrig i Sverige, men dette temaet er ikke med på disse Nordiske fredssamtaler i det nye vidunderlige Sverige, hvor folkemordet på svenske urbefolkningen ikke kan gå fort nok.

  http://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE7942276/Gode-og-onde/

  Rent objektivt burde det ikke være vanskelig å forstå at en minoritet svensker kan ikke assimilere en majoritet ikke-svensker, uten at den opprinnelige svenske urbefolkningen opphører å eksistere som etnisk, rasemessig og nasjonal gruppe.

  Det er imidlertid veldig vanskelig å forstå, hvis det er sosialt selvmord å forstå det.

  De opplyste vet nemlig, at det er i andre rasistiske land har man etniske forskjeller, som aktører benytter seg av for å skape konflikt. Hva som er sosialt konstruert, kan sosialt dekonstrueres, så ved å gjøre det til en sannhet at svensken ikke eksisterer som etnisk, rasemessig eller nasjonal gruppe, kan man gjøre både folkemord umulig, samt at alle blir svensker med en gang man har beina på svensk jord.

  Bare rasister bryr seg om den fremtidige svensken ikke er i slekt med forntida svensker, og straffes disse hardt nok, vil de ikke få spredd hatviruset sitt nok, til at noen etniske problemer heller kan oppstå.

  Siden det ikke eksisterer egentlige rasemessige forskjeller, så vil de nye generasjonene mangefargede svenskene vokse opp sammen og innse at vi er like, og derved bli vaksinert mot rasisme en gang for alle.

  Ganske genialt må jeg innrømme, hvis du har rett i at systematiske forskjeller mellom etnisiteter ikke eksisterer. Skulle det imidlertid være slik at det er systematiske medfødte forskjeller mellom etnisiteter, er det imidlertid katastrofe, da de ungdommen også vil se at den sosialt konstruerte medievirkeligheten er falsk.

  Det er ikke bare i Sverige dette problemet vil eksplodere om det fremdeles ikke skal snakkes om, men Sverige er en god indikator for problemer som vil komme til andre land, da tankegangen om den sosialt konstruerte innbyggeren som kan rekonstrueres etter behov, er noe progressive i de fleste land deler.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.