– NATO og Russland trener på virkelig krig

7
Pablo Picasso: Guernica

Forumet European Leadership Network (ELN) publiserte 12.08.2015 en rapport med tittelen Preparing for the Worst: Are Russian and NATO Military Exercises Making War in Europe more Likely?

Hvem er ELN? Det er en europeisk tenketank som konsentrerer seg om utenrikspolitikk, forsvars- og sikkerhetsspørsmål. Den er basert i London, og ledes av den tidligere britiske forsvarsministeren Des Browne. De har et nettverk av tidligere stats- og forsvarsministre over hele Europa. Blant de norske medlemmene i nettverket finner vi Kjell Magne Bondevik, Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch.

ELN har studert NATOs og Russlands militærøvelser gjennom det siste året, spesielt en russisk øvelse som omfattet 80.000 soldater i mars 2015 og NATOs Allied Shield-øvelse i juni 2015. Og deres konklusjon er:

Both exercises show that each side is training with the other side’s capabilities and most likely war plans in mind. Whilst spokespeople may maintain that these operations are targeted against hypothetical opponents, the nature and scale of them indicate otherwise: Russia is preparing for a conflict with NATO, and NATO is preparing for a possible confrontation with Russia. 
We do not suggest that the leadership of either side has made a decision to go to war or that a military conflict between the two is inevitable, but that the changed profile of exercises is a fact and it does play a role in sustaining the current climate of tensions in Europe. These tensions are further aggravated and elevated into a sense of unpredictability when the exercises are not pre-notified or publicly announced beforehand, as is apparently the case with a number of Russian exercises.
Lesere av denne bloggen vil være kjent med dette. Jeg har gang på gang pekt på at det er et svært høyt spill som spilles. Faren for krig er økt, og en krig mellom Russland og NATO blir i så fall ikke en konvensjonell krig. Norge deltar i dette krigsspillet, men det har vist seg praktisk talt umulig å få de store mediene eller de pollitiske partiene til å engasjere seg i kampen mot en eventuell krig.
Faglige tillitsvalgte har tatt initiativ til et opprop mot krigsfaren, men per 10. august 2015 hadde det bare fått 700 underskrifter. Rapporten fra ELN viser enda en gang at det er nødvendig å våkne, og det umiddelbart..
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. 716 underskrifter på en måned. Så ubegipelig få at det er direkte flaut. Skammelig. Måtte nesten klype meg i armen når jeg så statistikken. Herregud, vi er jo en hel prosent av dette tallet bare i min nærmeste familie. Elendig timing på denne aksjonen ifht. fellesferieavvikling selvfølgelig, men dóg. Så mye for «sosiale medier» der den globale landsbyen samles, bevisstheten økes og revolusjoner forberedes. Rekk meg spybøtta.

 2. Der er ikke rigtigt mange der tror på krigsfaren, isär efter at Stoltenberg har erstattet FoghRasmussen. Men reigtigt er det vel, at holdningerne er ändret noget. Ved ikke om Stoltenberg i noget omfang har ändret noget tilbage til fredsholdninger efter FoghRasmussen. Det er muligt, at underskriftsindsamlingsformuleringerne er upräcise og paranoiskle og ikke i tilsträkkelig grad preäciserer en vej tilbage til fredsholdninger, détente, närmest skaber panik., Tilliden til Stoltenbergs fredsholdninger er nok större end til FoghRasmussens krigsholdninger, undtagen blandt klrigs- og krisespillende generaler fra mange nationer. Men sommetider kan man få indtryk af et agressivt Rusland, selv om Ukraine spörgsmålet bör betragtes som internt Russisk-Ukrainsk anliggende af traditionel flerehundredeåriog historie, ikke nödvendigvis af krigsskabende karakter, hvilket FoghRasmussen igangsatte et krigsspil med Rusland med. Ved ikke, om Stoltenberg-Putin har evnet at nbedtrappe.

 3. Den nye kalde krigen er allerede et fakta man ikke kan få endret på, så jeg er mer opptatt av at denne kalde krigen vil føre til stengte grenser og multikultens død, da man ikke vil få folk til å dø for et land, hvor barna dine vil leve som en hatet minoritet.

  Snowden vil bare bli barnematen, hvis Vestens innvandringsfolkemord på egen befolkning vil bli Russisk propagandas hovedbudskap, mens den vestlige eliten forsetter masseinnvandringen og undertrykkelsen av egen befolkning som før.

  Det er egentlig veldig få hvite som ønsker et folkemord på hvite, de ønsker bare ikke å bli sett på som en ond rasist, siden de verken hater andre mennesker av en annen rase, eller vil dem noe ondt.

  Hva disse behøver er goder som trumfer det rasistiske i å nekte ikke-hvite tilgang til hvite land, og om de ikke skulle kjøpe folkemordsarumentasjonen selv, så stiller saken seg i et helt annet lys om det foregår en kald krig.

  Om Russerne skulle fortsette å kjøre på med folkemordsargumentasjonen, og Vestlige politikere skulle benekte det hele, men forsette som før, er det game over for den vestlige eliten.

  http://www.rt.com/op-edge/311647-migrants-eu-policy-uk/

  Det er egentlig sykt at man skal behøve en ny kald krig, for at politikerne skal få ryggdekning til å stoppe masseinnvandringen, men da mange i Vesten begynner å bli desperate, både på den multikulturelle siden, som ser prosjektet sitt stå i fare for å dø gennom vekst av nasjonal motstand, og på den nasjonalistiske siden, som mener det handler om sitt folks overlevelse, er det kanskje nødvendig.

 4. Det er kanskje ikkje så lurt å tirra den russiske bjørnen. Ein må aldri undervurdera mobiliseringsevna til Russland, spør berre Napoleon eller Hitler. Konvensjonelle styrkar vert raskt mobilisert – kjernevåpen er denne gongen klare. Eg reknar med at NATO-Jens er klar til å bruka desse når mannefallet vert stort (uansett er det USA som bestemmer). Det fins berre eit svar på dette frå Russland si side: «Total kjernefysisk krig!
  Den kalde krigen sitt MAD (mutually assured destruction) kan bli verkeleg. – Kom dåke til forhandlingsbordet! Kor mykje skal me vera villige til å ofra for dei økonomiske interessene til Hunter Biden, Monsanto, Dow Chemicals og John Deer?

  • «Det er kanskje ikkje så lurt å tirra den russiske bjørnen.»

   Da multikulten er avhengig av at alle land blir multikult, for at prosjektet om verdensborgeren skal lykkes, så det er vel så mye Russland som erklærte Vesten krig, når de hoppet av multikulten og deres globalismeprosjekt.

   Så lenge det ikke finnes en utenlandsk makt bak, vil ikke opprørere vinne en væpnet konflikt med statens immunsystem, men om Russland skulle støtte etniske opprørere i Vesten, er det ikke lenger gitt at dagens vestlige eliter overlever.

   Det tar tid før denne lærdommen fra den kalde krigen blir forstått, av en elite politisk oppdratt etter den kalde krigen sluttet, men forhåpentlig forstår de at multikulten må bort, før den vestlige befolkningen er desperate nok til å gjøre væpnet opprør.

 5. «– NATO og Russland trener på virkelig krig»

  Det er ingen tvil om at US-NATO er aggressorer i denne krigsmulighets-oppbyggingen.

  F.eks, som tidligere dokumentert her på bloggen:
  USA-NATO, 2015 – 280 militærøvelser nær Russland.
  Russland, 2015 – 120 militærøvelser nær NATO.

  Norge er aktiv og ivrig deltager i øvelsene. Det nevnes kun evt. i bisetninger i kjøpemediene. For å i det hele tatt oppfatte Norges «utenrikspolitikk» i NATO-militære sammenhenger, let og les etter TALL, ikke drøvtyggende, propagandavridde kommentarsetninger. De siste sier ofte det motsatte av tall-infoen – i samme artikkel.

  Selv – og særlig – i det nøytralitetsbetonede utdraget fra ELN-artikkelen:
  «Russia is preparing for a conflict with NATO, and NATO is preparing for a possible confrontation with Russia.»

  Vi ser her at Russland nevnes først, i en full setning, som «preparing for a conflict». Så føyes til en likestilt bisetning om NATO, etter at førsteinntrykket er skapt. Men – så flaks – NATO forbereder seg ikke for «konflikt» som Russland, men kun for «mulig konfrontasjon» med Russland. Så snille er NATO.

  Undertekst: NATO vil egentlig ikke ha «konflikt», men må jo forberede seg/oss, stakkar. Dette budskapet understøttes av andre nyhetsmeldinger, som indikerer at USA-NATO motvillig trekkes «kicking and screaming» til f.eks. å holde militærøvelser i Baltikum, så nær som 300 meter fra Russlands grense.
  Jf. http://edition.cnn.com/2015/03/16/europe/russia-arctic-military-exercises/index.html

  Hvem begynte? – Hvem var der først, på Russlands grenser – Russland eller US-NATO?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.