Forskere hacket Tesla S, tok kontroll over bilen

0

To forskere har funnet ut at de var i stand til å hacke seg inn på styringsystemet til en Tesla S elektrisk bil. Bilen har et avansert datasystem, og er også knyttet til internett gjennom sitt infotainmentsystem. Det er Wired som skriver dette. Forskerne brukte to metoder. I det ene tilfellet brukte de en datapamskin inne i bilen og fikk den i gang ved hjelp av hacking. Men de fant at de også, mens de var i bilen kunne plante en trojaner i bilens datasystem for å ta kontroll over bilen seinere.

Forskerne Kevin Mahaffey og Marc Rogers gjorde dette i forståelse med bilprodusenten, som hevder at selskapet allerede har tettet hullet i datasystemet som gjorde hackinga mulig.Genialt opplegg. Tenk deg en samfunnskritisk journalist som sitter på avsløringer som ville stille tunge aktører i økonomi eller politikk i et svært uheldig lys. Hun kjører glad og fornøyd med sin nye Tesla på sørlandske hovedvei da en hacker plutselig tar styringa over bilen og kjører den over i motsatt felt der den møter en 30 tonns trailer fra Sandnes. Det er ingenting hun kan gjøre. Bilen lystrer bare hackeren..Science fiction? Ikke nødvendigvis. I 2013 ble den amerikanske journalisten Michael Hastings drept på en måte som kan likne dette. Huffington Post skriver:

Former U.S. National Coordinator for Security, Infrastructure Protection, and Counter-terrorism Richard Clarke told The Huffington Post that what is known about the single-vehicle crash is «consistent with a car cyber attack.»

Clarke said, «There is reason to believe that intelligence agencies for major powers» — including the United States — know how to remotely seize control of a car.

Er det ikke kult at vi «alle snart skal være online til enhver tid»?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.