Forskere hacket Tesla S, tok kontroll over bilen

0

To forskere har funnet ut at de var i stand til å hacke seg inn på styringsystemet til en Tesla S elektrisk bil. Bilen har et avansert datasystem, og er også knyttet til internett gjennom sitt infotainmentsystem. Det er Wired som skriver dette. Forskerne brukte to metoder. I det ene tilfellet brukte de en datapamskin inne i bilen og fikk den i gang ved hjelp av hacking. Men de fant at de også, mens de var i bilen kunne plante en trojaner i bilens datasystem for å ta kontroll over bilen seinere.

Forskerne Kevin Mahaffey og Marc Rogers gjorde dette i forståelse med bilprodusenten, som hevder at selskapet allerede har tettet hullet i datasystemet som gjorde hackinga mulig.Genialt opplegg. Tenk deg en samfunnskritisk journalist som sitter på avsløringer som ville stille tunge aktører i økonomi eller politikk i et svært uheldig lys. Hun kjører glad og fornøyd med sin nye Tesla på sørlandske hovedvei da en hacker plutselig tar styringa over bilen og kjører den over i motsatt felt der den møter en 30 tonns trailer fra Sandnes. Det er ingenting hun kan gjøre. Bilen lystrer bare hackeren..Science fiction? Ikke nødvendigvis. I 2013 ble den amerikanske journalisten Michael Hastings drept på en måte som kan likne dette. Huffington Post skriver:

Former U.S. National Coordinator for Security, Infrastructure Protection, and Counter-terrorism Richard Clarke told The Huffington Post that what is known about the single-vehicle crash is «consistent with a car cyber attack.»

Clarke said, «There is reason to believe that intelligence agencies for major powers» — including the United States — know how to remotely seize control of a car.

Er det ikke kult at vi «alle snart skal være online til enhver tid»?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelRussland, Danmark og Canada vil ha Nordpolen
Neste artikkelNorske bedrifter taper milliarder på sanksjonene mot Russland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).