Russland, Danmark og Canada vil ha Nordpolen

0

Russland mener at landet har krav på Nordpolen. Kravet ble innlevert til FNs Continental Shelf Commission, skriver BarentsObserver.

Fra før av har Danmark og Canada krevd kontrollen over Nordpolen. Norge har nøyd seg med å kreve en Svalbardsokkel fram til området mellom 84 og 85 breddegrad.

nordpolen2

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGoldman Sachs kjøper Fogh Rasmussen
Neste artikkelForskere hacket Tesla S, tok kontroll over bilen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).